• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa H: Umalo senzacija Bugara

Autor mondo.rs

Italija u finišu osvojila bod u Sofiji, dok je Hrvatska na Maksimiru odlično odigrala protiv Norveške i izdvojila se na čelu tabele.

Reprezentacija Hrvatske na polovini kvalifikacija za EURO 2016 vodi na tabeli H grupe sa dva boda više od Italije, a četiri više od Bugarske.

Prema svemu viđenom u pet do sada odigranih kola, plasman Hrvata i Italijana na šampionat "starog kontinenta" ne bi trebalo da dođe u pitanje, a Norvežani su trenutno favoriti za odlazak u baraž.

Italijani su oslabljeni doputovali u Sofiju, ali su i dalje važili za favorite i posle autogola Mineva u četvrtom minutu, činilo se da će sve ići "po planu".

Međutim, domaćin je po jakoj kiši i klizavom terenu bacio sve karte na napad, a odbrana "azura" nekarakteristično je poklekla dva puta za samo šest minuta. Popov je izjednačio u 11, Micanski u 17. pogodio glavom posle polukontre i to je bilo 2:1!

Italijani su od tog trenutka stalno napadali, uglavnom bez ideje u završnici, ali ih je u 84. minutu spasio poraza debitant Eder.

Rođeni Brazilac, ove sezone sjajni napadač Sampdorije, sa 20 metara je "zavrnuo" loptu u dalji, levi ugao i izjednačio na 2:2.

Bugari su se u preostalih desetak minuta branili i uz dosta sreće odbranili... Italijanima je ovo drugi remi zaredom, posle tri pobede na startu kvalifikacija.

Hrvatska je na Maksimiru do vrha napunila mrežu Norveške 5:1, uprkos tome što je Vedran Ćorluka za šest minuta dobio dva žuta kartona i svoj tim od 74. minuta ostavio sa igračem manje na terenu. Ćorluka će u junu propustiti utakmicu protiv "azura".

To nije smetalo "kockastima" da posle isključenja iskusnog defanzivca postignu još dva gola!

...
Izvor: YouTube


Seriju je otvorio Marselo Brozović posle tačno pola sata igre, tačnim udarcem sa 22-23 metra. Ivan Perišić je u 54. povisio na 2:0, da bi se 11 minuta kasnije i Ivica Olić upisao u strelce.

Napadač Hrvatske postao je 13. igrač koji je uspeo da postigne barem jedan gol u četiri ciklusa kvalifikacija za EP! Rekorderi sa pogocima u po pet ciklusa su Finac Jari Litmanen i Irac Robi Kin.

Tarik Eliunusi nije iskoristio penal za Norvešku u 69. minutu, ali je Aleksander Teti, ipak, uspeo da smanji na 3:1 deset minuta pre kraja utakmice.

Norvežani su onda malo otvorenije krenuli ka golu Danijela Subašića što ih je koštalo još dve lopte u mreži. Gordon Šildenfeld u 87. i Danijel Pranjić pobrinuli su se za katastrofu "vikinga".

Azerbejdžan je u Bakuu golovima Čavida Huseinova u četvrtom i Dimitrija Nazarova u 90. minutu pobedio Maltu sa 2:0.

Grupa H


Azerbejdžan - Malta 2:0 (1:0)
Hrvatska - Norveška 5:1 (1:0)
Bugarska - Italija 2:2 (2:1)

TABELA: Hrvatska 13, Italija 11, Norveška 9, Bugarska 5, Azerbejdžan 3, Malta 1 bod.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC