• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stop za navijače BiH i novinare u Austriji!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Navijači BiH bili su izuzetno razočarani i ljuti što nisu mogli gledati večerašnji trening. Mnogi od njih su i plakali, a dobar dio popeo se na obližnje kontejnere, skladište građevinskog materijala kako bi po kiši pratili rad "zmajeva".

Predstavnici Fudbalskog saveza Austrije zabranili su ulaz za oko 500 navijača na trening izabranika selektora Mehmeda Baždarevića, koji je održan večeras na stadionu "Generali Arena" u Beču.

DESETORICA POŠTEĐENA

Reprezentativcima BiH u Austriji se pridružio Semir Štilić, prvotimac Visle iz Krakova, a defanzivac Kubana Toni Šunjić stiže u ponedjeljak. Na prvom od dva treninga u Austriji bilo je pošteđeno 10 prvotimaca iz sinoćnje utakmice u Andori. Sa "ostalim" reprezentativcima jedino je na vlastiti zahtjev trenirao Ervin Zukanović. Desetorica iz sinoćnje početne postave sa Nacionalnog stadiona u Andora la Veli radili sa lakše vježbe istezanja i rekuperacije.

"Nekoliko puta smo insistirali kod predstavnika FS Austrije da puste navijače, ali i naše malobrojne novinare da prisustvuju večerašnjem treningu u Beču. Međutim, svaki put su nas odbili obrazlažući to riječima da nemaju dovoljan broj zaštitara kako bi garantovali sigurnost na treningu. Nisu čak htjeli pustiti ni novinare jer su smatrali da ukoliko otvore jedan od ulaza navijači mogu napraviti stampedo", kazala je Slavica Pecikoza, portparol Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

Navijači BiH bili su izuzetno razočarani i ljuti što nisu mogli gledati večerašnji trening. Mnogi od njih su i plakali, a dobar dio popeo se na obliže kontejnere, skladište građevinskog materijala kako bi po kiši posmatrali rad popularnih "zmajeva".



BiH će u utorak u Beču odigrati prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a na stadionu "Ernst Hapel" Edina Džeku i društvo trebalo bi bodriti oko 12.000 navijača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC