• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepo: Solidarnost u evropskom fudbalu!

Autor mondo.rs

Evropska klupska asocijacija zajedno sa UEFA utvrdila novi model raspodele nagrada od Lige šampiona i Lige Evrope.

 Lepo: Solidarnost u evropskom fudbalu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U vreme kada jaz između bogatih i siromašnih postaje sve veći, gotovo u svim sferama života, izgleda da je evropski fudbal pronašao računicu koja će obezbediti da i oni iz sredine ili sa dna lestvice kvaliteta, takođe uživaju blagodeti uspešnog sportsko-finansijskog modela.

To ne znači da će Partizan, Crvena zvezda ili Vojvodina u dogledno vreme doći makar blizu klubovima sa Zapada ili iz Rusije, ali bi trebalo da osete određena poboljšanja.

Naravno, mnogo toga zavisiće pre svega od njihovih dometa u Evropi, kao i do sada. Što bolji rezultat, veće i premije. A, znamo da na tom polju nisu briljirali, sa delimičnim izuzetkom Partizana.

Fond iz koga se isplaćuju nagrade učesnicima Lige šampiona i Lige Evrope u narednom četvorogodišnjem ciklusu (2015-2018) biće uvećan za 32 odsto i iznosiće ukupno 2,24 milijarde evra.

Evropska klupska asocijacija (ECA) i UEFA zajedno su utvrdile procente u skladu sa kojima će se vršiti raspodela novca, a ključne ideje su da se smanji razlika u premijama za rezultate u Ligi šampiona i Ligi Evrope, da više novca ide učesnicima kvalifikacija za oba takmičenja i klubovima iz srednjih, ili slabijih nacionalnih prvenstava, gledano po UEFA rang listi.

Novi model proistekao je iz brige za atraktivnost takmičenja, kako evropskih, tako i nacionalnih, s obzirom na to da se u borbama za trofeje iz godine u godinu "vrte" ista imena.

ECA i UEFA takođe su potpisale Memorandum o razumevanju, po kome će ECA imati dve stolice u Izvršnom komitetu UEFA, čime će obezbediti veći i konkretniji uticaj na pitanja koja se tiču samih klubova i evropskih klupskih takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC