• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručni štab BiH: Svi kao jedan!

Autor mondo.ba

Pomoćnici Mehmeda Baždarevića u stručom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine prezadovoljni prvim okupljanjem "zmajeva", koji su ostvarili pobjedu u Andori i remi u Austriji.

Posljednju sedmicu marta mjeseca obilježile su dvije utakmice reprezentacije BiH, prva kvalifikaciona protiv Andore (0:3) i druga prijateljska sa Austrijom (1:1). Pored toga što su neki od pozvanih igrača upisali svoje prve nastupe, na klupi našeg najboljeg tima debitovao je i selektor Mehmed Baždarević sa novim stručnim štabom.

Prvi selektorov saradnik Stefan Žili je svoje novo iskustvo ocijenio vrlo pozitivnim, prenio je zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

"Prvi mi je kontakt sa svima i mogu reći da me posebno raduje dobra atmosfera. Igrači su dobro radili i bili spremni ispuniti sve što se od njih tražilo. Sa Andorom nije bio lak meč, mada se tako činilo, ali Austrija je bila ozbiljan protivnik i smatram da smo mi ispunili prvi postavljeni zadatak. Osvojili smo neophodne bodove, u isto vrijeme vidjeli dosta igrača koji mogu predstavljati budućnost".

Iako je stranac Žili se osjeća odlično u stručnom štabu "zmajeva".

"Osjećam se odlično u ovom okruženju i uživam raditi sa igračima, sa kolegama u stručnom štabu, ali i sa svima koji su tu oko nas. Snalazim se dobro a za početak znam reći ponešto i na vašem jeziku. Ipak, fokusiran sam samo na ekipu i uvijek razmišljam šta možemo učiniti više za budućnost. Najvažnije je da svi vole da rade, ali moramo se truditi da zadržimo kontinuitet i u radu i u igri. Naš zadatak je da mislimo šta je to najbolje za igrače i da radimo zajedno sa njima kako bi postigli ono zbog čega smo tu".

Slično razmišlja i drugi Mešin pomoćnik Dragan Perić.

"Mislim da smo napravili dobar posao, svi smo bili kao jedan. U ovih deset dana koliko smo radili zajedno, napravili smo dosta stvari za budućnost. Prije svega mislim na igrače koje smo vidjeli na licu mjesta ali i na dobre rezultate koje smo ostvarili".

Još jedan od Baždarevićevih pomoćnika Igor Janković sa zadovoljstvom je istakao da je prvo okupljanje bilo lijepo iskustvo.

"Saradnja unutar stručnog štaba i ekipe je izvrsna, što se pokazalo i na terenu. Najvažnije je da smo ostvarili pobjedu u Andori i obradovali brojne navijače u Austriji, a to će nam dati ‘vjetar u leđa’ u narednim utakmicama u borbi za plasman na EURO 2016. Nemam osjećaj da sad radimo prvi put zajedno, od početka smo se odlično razumjeli i smatram da ovaj stručni štab ima i kvalitet i znanje da odvede reprezentaciju u Francusku".

Trener golmana Enver Lugušić već ranije je bio član jednog od stručnih štabova "zmajeva", a o ovom sadašnjem je govorio samo u superlativu.

"Izuzetno se dobro slažemo i sarađujemo, kao da nam ovo nije prvo okupljanje. Kad su u pitanju igrači, mogu ih samo pohvaliti za profesionalan i korektan odnos. Svi su radili odlično, a kao trener golmana ne mogu da ne istaknem kako sam uživao raditi sa njima. Odnos je bio fantastičan, sve su ispoštovali što sam tražio od njih i nadam se da ćemo tako i nastaviti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC