• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naplaćeni promašaji: Pazar pobedio Zvezdu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli propuštali šanse, domaćini ih kaznili i osvojili tri boda - 2:1! Prva pobeda Novog Pazara nad braniocem titule!

 Naplaćeni promašaji: Pazar pobedio Zvezdu! Izvor: MNPRESS

Izvor: MNPRESS

Crvena zvezda je stala! Zaustavili su je njeni napadači, borbeni Novi Pazar i greške Darka Lazića!

Propustivši tri "čista" zicera pri rezultatu 1:1 (Luka Jović dva, Aleksandar Katai jedan), Zvezda nije iskoristila period dominacije praznim Gradskim stadionom. Kazna je stigla brzo i od nje se nije oporavila do kraja.

Golovima posle grešaka Darka Lazića (izgubljena lopta u 16, pa igra rukom za penal u 68. minutu), Novi Pazar je prvi put u istoriji savladao crveno-bele, naneo im prvi poraz od "večitog derbija" i stvorio šansu Partizanu da se u subotu uveče "odlepi" na pet poena prednosti.

Pogotke za istorijsku pobedu domaćina postigli su Predrag Pavlović i Marko Jevtović, dok je strelac za crveno-bele bio Miloš Cvetković u 18. minutu, nekoliko trenutaka posle vodećeg gola Pazaraca.

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:1)

Ljutnja koju je trener Beograđana Nenad Lalatović odmah posle meča usmerio prema sudijama brzo će preusmeriti na svoje napadače. Neshvatljivim šutevima sa linije peterca (i bliže), ofanzivci Zvezde slali su loptu i po nekoliko metara daleko od gola, unervozivši čitav tim.

Klišeizovano "nepisano pravilo" o kaznama i promašajima dobilo je u subotu još jednu potvrdu i koštaće crveno-bele jako važnih bodova u šampionskoj trci. Novi Pazar je počeo utakmicu bolje, pa na momente delovao potpuno konfuzno i potom samo prihvatio ponuđeni poklon.

Ispostaviće se, na kraju i rutinski odbranio prednost, bez straha od izjednačenja-

Kada je trebalo da uzvrate i "napadnu" bar bod, Beograđani nisu bili u stanju da povežu nekoliko dodavanja. Darko Lazović i Saša Stojanović prestali su posle odlučujućeg 68. minuta "pakuju" šanse i utopili se u bezidejnu igru gostiju, koju nije osvežio ni ulazak rezervista Orlandića, Bosančića i Avramovskog.

Štaviše, splet okolnosti sprečio je Pazarce da još koji put kazne danas ranjivu i nesigurnu odbranu šampiona, koji bi već od subote uveče mogao da zaostaje pet bodova za liderom Partizanom.

Novi Pazar je trijumfom zadržao korak za Vojvodinom (i donekle Čukaričkim), pa će finiš sezone dočekati sa realnijim šansama za plasman u evro-kvalifikacije.

IZ MINUTA U MINUT:

93' Anđelković šutira snažno sa ivice kaznenog prostora i šalje loptu preko gola. Zvezda propušta verovatno poslednju šansu za gol.

85' Lalatović pokušava da nešto promeni i trećom izmenom. Poslao je na teren Avramovskog, a izveo Cvetkovića. Može li njegov tim bar do boda?

Pogledajte kako je Lazić rukom skrivio penal.



77' Izmena u Pazaru. Matos izlazi iz igre, a ulazi Rusmir. Menja i Lalatović, ubacivši u igru Bosančića umesto Kovačevića. Crveno-beli ne mogu da dođu sebi posle primljenog gola, domaćin potpuno kontroliše meč.

75' Zvezda deluje potpuno razbijeno. Jevtović ponovo ima šansu da pogodi iz prekida, sa 23 metara, pa pogađa živi zid.

71' Lalatović reaguje i odmah menja Stojanovića napadačem Orlandićem.

70' NOVI PAZAR OPET VODI! 2:1!

Marko Jevtović šalje loptu u jednu stranu, a Rajkovića u drugu i kažnjava crveno-bele za seriju promašaja.

68' PENAL ZA NOVI PAZAR!

Miloš Tintor šutirao je nogom ka golu posle kornera, a sudija Glođević dosudio penal zbog Lazićevog igranja rukom u petercu.

67' Predrag Pavlović dribla na polovini Zvezde i u poslednjem trenutku biva blokiran. Svađa Tintora i Pavićevića...

66' Zvezda opet promašuje sa sedam metara! Sada je to uradio Katai.

Prevario je ofanzivac Zvezde Tintora, ostao usamljen pred golmanom Zečevićem i prebacio gol, poput svojih saigrača.

64' Marko Jevtović umalo donosi Pazarcima 2:1... Šutirao je iz "slobodnjaka" sa oko 22,23 metara od gola, gađao donji levi ugao i promašio za manje od pola metra. Rajković je zastao, procenivši da ne može do te lopte.

63' Prva, prinudna izmena na utakmici. Trener Pazaraca Milorad Kosanović menja povređenog Radivojevića Filipom Arsenijevićem.

60' Anđelković sada preti Pazarcima iz daljine, ali šalje loptu visoko preko gola. Igra se sve žešće na obe strane. Pazarci ne odustaju od drugog gola, iako su centaršutevi Pavlovića i Matosa za sada neprecizni.

57' Zvezda ponovo ima veliku priliku i opet ne pogađa. Levi bek Anđelković utrčao je u peterac, šutirao iz prve posle dodavanja Jovića i pogodio pravo u golmana Zečevića.

55' Velika prilika za zicer Novog Pazara, ali Matos šalje prejaku loptu ka Kecapu. "Jaooo" odjekivalo je praznim tribinama...

49' Zvezda i drugo poluvreme "otvara" napadom. Lazović posle nepunog minuta protrčava po desnoj strani, centaršutom pronalazi Stojanovića, a on prebacuje gol...

Nedugo zatim, Matos i Kovačević dobijaju po žuti karton zbog svađe.

POLUVREME.

42' Ponovo veliki promašaj Luke Jovića! Ređaju se stopostotne šanse crveno-belih.

Parker je glavom poslao savršenu loptu ka mladom centarforu, a on je sa ivice peterca šalje visoko preko gola, nekontrolisanim volej udarcem.

Novi Pazar deluje grogirano i potrošeno. Svaki ozbiljniji napad gostiju završava se velikom šansom. Međutim, rezultat je još 1:1.

40' Opet Zvezda u petercu i opet propušta šansu... Lazović je sa desne strane dodao loptu Parkeru na "prvoj" stativi, a centarfor je šalje pored gola.

36' Majstorija Stojanovića i veliki promašaj Jovića.

Vezista crveno-belih "promešao" je odbranu domaćina i prosledio loptu ka Joviću, koji je šutirao sa oko sedam metara pravo u golmana...

Zvezda je sada konkretnija, ali ne koristi prostor između linija domaćina.

34' Pazarci propuštaju najbolju priliku na utakmici.

Brzo su istrčali kontru, nakon koje su u kaznenom prostoru ostali Matos, na levoj, i Kecap, na desnoj stativi. Među njima bio je Darko Lazić, koji je istrčao pred Brazilca i blokirao njegovo kasno dodavanje ka saigraču.

Ljuti su Pazarci na Matosa zbog sebičluka...

31' Bez prilika posle brzih golova. Sada Zvezda više napada, ali iz tih akcija ne nastaju šanse.

- Pogledajte golove Pavlovića i Cvetkovića:



22' Velika šansa za 1:2.Lopta u petercu prolazi ispod Luke Jovića. Parker je zakačio glavom dovoljno da proigra mlađeg saigrača, ali je "devetka" Zvezde nije zahvatio.

17' ZVEZDA IZJEDNAČUJE! 1:1

Domaći su praktično još slavili dok su gosti utrčali u njihov kazneni prostor po desnoj strani, pre nego što je Cvetković sa sedam metara poslao loptu u mrežu, uz pomoć desne stative!

16' NOVI PAZAR VODI! 1:0!

Prva Lazićeva greška nije kažnjena, ali druga jeste. Ponovo je štoper Zvezde stvorio priliku Pazarcima, loptu mu je u kaznenom prostoru oteo Kecap, pa je posle nekoliko trenutaka stigla do Pavlovića, koji je zakucava u mrežu iz peterca!

14' Novi Pazar definitivno opasniji.

Brazilac Matos dominira levom stranom i Cvetkoviću će očigledno biti potrebna pomoć saigrača da ga sačuva. Posle centaršuta Južnoamerikanca, Darko Lazić umalo je poklonio gol domaćinu...

10' Dinamičan početak. I jedni i drugi igraju otvoreno i napadaju. Zvezda je zapretila udarcem Lazovića, ali je njegov šut sa oko 20 metara odbijen. Na stadionu je nekoliko desetina službenih lica domaćina.

7' Prvi šut u okvir Zvezdinog gola. Lazović loše vraća loptu Pavićeviću, otima mu je Radivojević i sa leve strane gađa suprotni ugao. Rajković je na mestu.

4' Novi Pazar ofanzivniji. Radivojević šutira neprecizno iz daljine, a Brazilac Matos pre toga igra atraktivno, petom. Lopta je kod nogu domaćina i igra se na polovini Beograđana.

1' Utakmica je počela. Pre starta, minutom ćutanja odata je pošta Bogoljubu Stepanoviću, preminulom predsedniku Sudijske komisije FSS.

Drugi put u poslednje tri sezone, Novi Pazar i Crvena zvezda odigraće međusobni ligaški meč pred praznim tribinama.

Ove subote, od 15.30 Gradski stadion ponovo je zaključan zbog kazne FSS izrečene zbog incidenata tokom gostovanja Partizana. Na terenu su od prvog minuta igrači:

NOVI PAZAR: Zečević - Đorđević, Vuković, Tintor, Kostić - Jevtović - Mijić, Pavlović, Radivojević, Matos - Kecap

ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković - Kovačević - Stojanović, Katai, Lazović, Parker - Jović.

Trener domaćin Milorad Kosanović (64) prvi put vodi neki tim protiv Zvezde, na čijoj je klupi sedeo u sezoni 1997/1998 i deset godina kasnije. Njegov kolega - Nenad Lalatović nije poveo u Pazar sa ekipom i povređenog Mihaila Ristića.

Bez obzira na to, crveno-beli u Pazaru "napadaju" nova tri boda, kojim bi nastavili da pritiskaju lidera - Partizan, koji ima dva poena više. Novi Pazar je na petom mestu i žestoko se bori za plasman u Evropu.

Parovi 21. kola

Spartak - Vojvodina 14.00
Rad - Radnički Niš 15.30
Voždovac - OFK Beograd
Donji Srem - Čukarički
Borac - Mladost
Novi Pazar - Zvezda
Napredak - Jagodina
Partizan - Radnički 1923 18.00

TABELA: Partizan 47, Zvezda 45, Čukarički 37, Vojvodina 34, Novi Pazar 30, OFK Beograd 29, Rad 28, Jagodina 27, Spartak 24, Mladost 23, Borac 20, Napredak 20, Donji Srem 20, Radnički Niš 19, Voždovac 18, Radnički 1923.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC