• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Nismo naučili gubiti

Autor mondo.ba

Treći put u istoriji, a drugu godinu zaredom, fudbaleri sarajevskog Olimpika odnijeli su kompletan plijen sa Gradskog stadiona u Banjaluci. Ovim trijumfom, Sarajlije su prestigle Banjalučane na prvenstvenoj tabeli.

 Jagodić: Nismo naučili gubiti Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac i Olimpik, dva tima koji se bore za izlazak na međunarodnu scenu, kako kroz Kup BiH, tako i kroz Premijer ligu BiH, odigrali su prvenstveni meč 20. kola na Gradskom stadionu u Banjaluci, a bodovi su na kraju sasvim zasluženo pripali gostima.

Fudbaleri najmlađeg sarajevskog premijerligaša još jednom su pokazali da im "leži" teren banjalučkog stadiona i upisali minimalan trijumf 1:0, baš kao i prošle godine.

Bila je ovo treća pobjeda Sarajlija u Platonovoj ulici u istoriji, čime su se izjednačili sa crveno-plavim po broju trijumfa u Banjaluci. Zanimljivo, nijedan meč ovih rivala na Gradskom stadionu nije završen remijem.

Izvor: MONDO/Samir Cacan "I u najavi utakmice, rekao sam da u Banjaluku dolazimo da se nadigravamo, da pokušamo da pobijedimo. S druge strane smo imali veoma kvalitetan Borac, čvrstu ekipu, koja je ove sezone primila mali broj golova. Imali smo posjed lopte i mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je nakon susreta Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Olimpika za Arenu Sport TV.

Trener domaćih Vlado Jagodić smatra da je u ovom meču presudno bilo iskustvo gostujućih fudbalera.

"Olimpik je mnogo iskusnija ekipa za ovakve utakmice. Nemam šta zamjeriti svojim igračima. Gosti su na teškom terenu pokazali da su čvrst protivnik, što smo mi i znali. Nismo uspjeli doći do svoje igre, do situacija koje smo uigravali. Ekipa Olimpika znala je šta su jake strane Borca - kontranapadi i mi smo morali igrati mnogo opreznije. Jedna nesmotrenost nakon prekida koštala nas je gola i gubitka tri boda. Nenadoknadiva u ovom trenutku", rekao je Jagodić.

Uprkos porazu, Banjalučani nastavljaju borbu za izlazak na međunarodnu scenu.

"Moramo se okrenuti narednim utakmicama. Vrlo brzo dolazi nam dvomeč sa Širokim Brijegom. Moram vratiti igrače u normalu jer nismo navikli gubiti. Hvala navijačima koji su došli da nas bodre i danas, a mi ćemo već na 'Pecari' nastojati da popravimo utisak i napraviti bolji rezultat", dodao je trener crveno-plavih.

Olimpik je sa tri nova boda prestigao Borac na tabeli. Sa 36 bodova sada zauzima petu poziciju, a stepenicu niže su banjalučki crveno-plavi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC