• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović po receptu iz Subotice

Autor mondo.rs

Mladi napadač Crvene zvezde, kao i protiv Spartaka, bio najbolji akter svog tima u pobedi protiv Borca iz Čačka, ali se povredio.

 Luka Jović po receptu iz Subotice Izvor: MN PRESS

Borac iz Čačka nije pobedio Crvenu zvezdu na njenom stadionu još od avgusta 2004, kada je bilo 1:0 za goste, a bez pobede nad beogradskim crveno-belima Čačani su od maja 2011, kada su slavili 2:0. Od tada, Zvezda je upisala pet pobeda.

U duel 22. kola Jelen Superlige i jedni i drugi ulaze posle poraza. Beograđani su izgubili u Novom Pazaru, a Čačani na svom stadionu od lučanske Mladosti. Prethodno i od OFK Beograda u gostima.

Treneri Nenad Lalatović i Bogić Bogićević izveli su ovog četvrtka nešto drugačije sastave nego u prethodnim utakmicama.

U Zvezdinom timu, čak i među rezervama, nema štopera Darka Lazića. Njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo je Vukašin Jovanović, dok umesto Aleksandra Kataija, koji ima parne žute kartone, igra Miloš Bosančić. Mesto zadnjeg veznog ponovo je zauzeo Aleksandar Kovačević, a ne Mihailo Ristić koji ima problem sa povredom. Među 18 je i oporavljeni Marko Petković.

Za razliku od domaćina, gosti su u najjačem sastavu posle povratka Marija Božića i Radeta Krunića.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković - Kovačević, Stojanović (75. Avramovski), Bosančić, Lazović (71. Orlandić), Parker - Jović (57. Gavrić).

BORAC: Bajić - Boranijašević, Maslać, Gojković, Živković - Jovančić, Božić, Krunić, Zec, Mašović (57. Milojević) - Đerić (71. Nešović).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

Bakljada Delija na početku drugog poluvreme, koja je prethodila sjajnom golu Luke Jovića.

- Vratio se Orlandić u igru, tako da će domaćin biti kompletan do kraja.

- Crvena zvezda će poslednjih pet minuta plus nadoknadu izgleda morati da igra sa igračem manje, pošto se povredio Petar Orlandić, koji je morao na nosilima da napusti teren. Prethodno je i Luka Jović zatražio izmenu zbog povrede.

- GOOOL, 3:1! U 80. minutu nesuđeni fudbaler Crvene zvezde, Rade Krunić, uspeo je da samnji razliku. Milojević ga je lepo uposlio, nadmudrivši prethodno Anđelkovića i Pavićevića, a Vukašin Jovanović nije stigao da uđe u blok.



- Umalo 4:0, ali je lopta posle šuta Parkera glavom na centaršut Bosančića iz kornera pogodila stativu.

- I drugi strelac za crveno-bele izlazi iz igre ubrzo posle postignutog gola. Lazovića je u 71. minutu zamenio Petar Orlandić.

- Posle mnogo godina Delije su ponovo skandirale ime nekog igrača.
Ovu čast imao je Darko Lazović dok se čekalo da izvede penal. Vezista crveno-belih će na kraju sezone napustiti Crvenu zvezdu posle šest godina provedenih na "Marakani". Dobro je poznato kroz šta je sve prolazio u tom periodu...

- Penal za Crvenu zvezdu u 64. minutu. Maslać je oborio Parkera, a odgovornost da izvede udarac sa bele tačke preuzeo je Darko Lazović - snažno po sredini gola za 3:0!



- Izmena u Crvenoj zvezdi. Od 57. minuta umesto Luke Jovića na terenu je Nenad Gavrić. Mladi napadač je sam tražio zamenu, pa ćemo posle utakmice videti o koliko ozbiljnoj povredi se radi...

- GOOOL, 2:0! Opet Luka Jović, ali ovog puta iz mnogo teže pozicije koju je sebi maestralno pretvorio u stopostotnu šansu i - iskoristio je...

U 50. minutu, pas Stojanovića, Jović je primio okrenut leđima golu, ali je varkom leđima izbacio čuvara i dao sebi for, a onda levom nogom iskosa pogodio "malu mrežu" za četvrti pogodak u sezoni. Centarforski potez mladog napadača.




- Počelo je drugo poluvreme, a treneri su na teren vratili iste postave sa starta utakmice.

Poluvreme.

Izvor: MN PRESS - Umalo 2:0, ali je Vladimir Bajić uspeo da odbrani šut Bosančića. Lazović je posle solo-prodora po levoj strani odigrao povratno dodavanje, a na loptu je natrčao Bosančić. Uspeo je, ipak, da mu zasmeta jedan od defanzivaca Borca i spreči ga da šutira kao što je želeo.

- Konačno jedan brz i lepo organizovan napad domaćih fudbalera, ali su gosti uspeli da se "nadvise" Parkera posle centaršuta Bosančića i spuštene lopte glavom Jovića. U akciji su učestvovali još Jovanović, koji je oduzeo loptu rivalu pred kaznenim Zvezde, Anđelković, koji je "povukao" kontru, Stojanović koji je "izneo" loptu na protivničku polovinu i Lazović, koji je lepo uposlio Bosančića.

- Prošlo je pola sata igre tokom kojih je Zvezda zasluženo stekla vođstvo posle uigrane akcije iz kornera, ali se domaći fudbaleri i pored inicijative muče da uđu u šansu iz igre.

- Prvih 20 minuta u potpunosti je pripalo domćem timu, koji je ofanzivniji i mnogo više ima loptu u svom posedu.

- Lepa akcija Zvezdinih igrača u 16. minutu. Stojanović je propustio loptu kroz noge za Bosančića, ali je on šutirao malo iznad prečke.

- GOOOL, 1:0! Crvena zvezda vodi golom Luke Jovića u 11. minutu posle centaršuta Saše Stojanovića iz kornera i glavom prosleđene lopte Sava Pavićevića sa prve na drugu stativu, gde je dobro reagovao mladi napadač. Bio je ovo preslikan pogodak crveno-belih sa meča u Subotici, kada je Darko Lazić pogodio za 1:0 protiv Spartaka. Na kraju je bilo 3:1 za Beograđane.



- Zvezda je uzvratila udarcem Luke Jovića sa skoro 20 metara, ali je lopta otišla pored gola. Imao je mladi napadač i bolje rešenje, ali nije video da mu po "otvorenoj" levoj strani utrčava Dušan Anđelković.

- Prvi šut u okvir gola imali su igrači Borca, posle centaršuta iz kornera. Mašović je pokušao da iz teške pozicije, okrenut leđima, skrene loptu glavom u gol, ali je Rajković bio dobro postavljen.



- Pošto u uvodnih pet minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, možemo da pomenemo da napadač Crvene zvezde Džošua Parker prvi put igra u novim, crveno-belim, kopačkama.

- Meč sudi Dejan Anđelković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC