• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Hrabro na Široki

Autor mondo.ba

Fudbaleri banjalučkog Borca u meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju lideru na tabeli Širokom Brijegu.

 BORAC: Hrabro na Široki Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac u Široki Brijeg ide nakon prvog ovogodišnjeg poraza u Premijer ligi BiH, od Olimpika. Banjalučani su posljednji put slavili protiv Širokog, još 2011. godine, a prethodna dva gostovanja na "Pecari" nisu im ostala u najljepšem sjećanju. Poraženi su sa 4:0 i 3:0.

“ Iako smo zabilježili bolan i neočekivan poraz u srijedu od Olimpika, to ne znači da ćemo takmičenje u prvenstvu ostaviti po strani. Što se tiče prve utakmice polufinala Kupa BiH koju igramo u srijedu sa istim rivalom, biću slobodan da je proglasim i utakmicom godine. Kad govorim o prvoj narednoj utakmici, ovoj prvenstvenoj, bilo bi suludo da ja u ovom trenutku kažem da ćemo sigurno savladati Široki Brijeg na Pecari s obzirom na izbor igrača koje ovaj tim ima. Radi se o ekipi koja u tekućoj sezoni ima samo jedan poraz u svim takmičenjima i jasno nam je kome idemo u goste. Široki Brijeg je takva ekipa koja može da odigra "tijesnu" utakmicu kao što je bio slučaj protiv Slobode i Zvijezde, ali isto tako mogu da budu izuzetno efikasni ako im to rival dozvoli “ rekao je u najavi meča trener Borca Vlado Jagodić, koji ima puno problema sa povredama igrača.

 "Kapiten Subić juče nije trenirao zbog povrede stopala, Bečelić je odradio trening, ali sa "stisnutim zubima", tako da ćemo tek danas da procijenimo da li je spreman za ovaj susret. Kada znamo da je Široki najopasniji po boku, jasno je u kakvoj smo situaciji. Sa jedne strane Široki Brijeg ima Markovića i Zakarića, sa druge Ćorluku i Ćorića, koji "hrane loptama" napadače Vagnera i Kresingera, tu su i mladi igrač Buhač, zatim Landeka, Kožulj, Plazonić, tako da je teško reći od koga prijeti najveća opasnost po gol", kaže Jagodić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Štoper Ivan Kostić poručuje da će ekipa dati sve od sebe u Širokom Brijegu.

"Taj poraz nas je donekle poremetio jer smo svi očekivali pobjedu kojom bismo se dodatno priključili vrhu tabele, međutim nismo uspjeli trijumfujemo i sada se okrećemo Širokom Brijegu. Sigurno je da ne putujemo na Pecaru sa bijelom zastavom", rekao Kostić.

PAROVI 21. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Subota 16.30

Željezničar- Drina

Široki-Borac

Slavija- Zvijezda

Zrinjski- Sloboda

Olimpik- Velež

Čelik-Mladost

Nedjelja:

Radnik-Vitez

Ponedjeljak:

Travnik-Sarajevo

TABELA:Široki Brijeg 45, Sarajevo 40, Zrinjski 40, Željezničar 39, Olimpik 37, Borac 35, Velež 30, Sloboda 22, Slavija 22, Travnik 21, Čelik 19, Drina 19, Radnik 18, Vitez 17, Mladost 16, Zvijezda Gradačac 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC