• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi, saberite se, izbaciće vas!

Autor mondo.rs

“Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem sa UEFA i FIFA takmičenja. I to na tri do pet godina...”, tvrdi Ćurković.

 Srbi, saberite se, izbaciće vas! Izvor: MN PRESS

Mi prestupe i sramote naših navijača brzo zaboravljamo.

UEFA? Ne!

Srbija, poput Hrvatske i Crne Gore, imao debeo dosije u Nionu i razumevanje koje čelnici UEFA imaju za balkanski temperament i sve ono što on podrazumeva sve je tanje.

Na to u intervjuu za hrvatske “Sportske novosti” upozorava potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković, kog autor teksta predstavlja kao velikog prijatelja predsednika UEFA Mišela Platinija i čoveka koji je veoma dobro obavetešn o onome što se događa u evropskim fudbalskim forumima.

Ćurković je Hrvatima, a indirektno i srpskoj javnosti, poručio da nam se i jednima i drugima sprema – izbacivanje!

“UEFA o Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori ima debeo dosije. Od balkanskih zemalja samo Slovenija nije na piku činovnicima iz Niona, jer, Slovenija i nije fudbalska nacija, a Makedonija je u fudbalskom smislu beznačajna”, rekao je Ćurković.

“UEFA je krenula u disciplinovanje Balkana, odlučili su se obračunati s pirotehnikom i rasizmom, glavnim neprijateljima fudbalske igre, kako je zamišlja UEFA. Jer, fudbal je najveća fabrika novca, u fudbalu se vrte milijarde i naravno da vodeći ljudi UEFA neće dopustiti bakljade, divlje ponašanje i spektakularne vatromete”, pričao je Ćurković i podvukao:

“Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem sa UEFA i FIFA takmičenja. I to na tri do pet godina...”



“Ima li leka za tu vrstu bolesti”, pita se autor intervjua i nadozuje se: “Jesu li se Englezi izlečili od huliganizma ili su ga samo odstranili sa stadiona, jesu li Italijani sasvim odbacili fašizam, zašto je rasizam najdublje korene uhvatio među Slovenima? I šta se tu može učiniti?

“Fudbalski savezi su nemoćni, s izgrednicima se može obračunati samo država. Bez obzira na lažni patriotizam, koji propovedaju navijačke grupe, to nije patriotizam i samo država ima alate da tome stane na kraj. Ako želi...”

Kažete da je UEFA krenula u obračun s fudbalskim terorizmom. Nije li to rukopis Mišela Platinija?

“Ne, Platini se ne petlja u te stvari, ali, zar njegove reči na proslavi stogodišnjice od osnivanja HNS u Zagrebu nisu bile dovoljno jasne? Poručio je, ne Šukeru, već premijeru i predsedniku države, da iskorene 'iščašena' ponašanja s fudbalskih stadiona. Međutim, divljačko i necivilizirano ponašanje rasteže živce gospodi iz Niona...”

Jeste li vi znali za kaznu, budući da ste bliski tom krugu?

“Nisam znao, mislim da nije znao ni Šuker! Disciplinska komisija UEFA, kojoj je na čelu Austrijanac Tomas Partl iz Klagenfurta, jedno je zatvoreno telo. Ali, kad ste već spomenuli Šukera, ne možete reći da nas Platini ne simpatiše. Zar mislite da bi dobio mesto u Izvršnom komitetu da njegovu kandidaturu nije podržao Platini? Bez obzira na simpatije popeli smo im se na vrh glave i sledeća kazna biće rigorozna...”, upozorio je Ćurković.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Giggs

Svaki incident na stadionu puni blagajnu Uefe...Bilo kakvo izbacivanje nema smisla...Hvala.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC