• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK Barsa, ali Porto!

Autor mondo.rs

Porto u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona pobedio Bajern na Dragau 3:1, Barsa istim rezultatom slavila u Parizu.

Porto i Barselona su na korak od polufinala Lige šampiona!

"Zmajevi" su na Dragau pobedili moćni Bajern 3:1 (2:1), dok je Barselona na Parku prinčeva stigla do velikih 3:1 (1:0) protiv Pari Sen Žermena.

Ali...

Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da su oba tima završila posao. Pogotovo se to odnosi na ekipu španskog stručnjaka Hulena Lopeteguija, koga u Bavarskoj, 21. aprila, čeka pakao na Alijans areni.

Katalonci su mnogo bliži plasmanu među četiri najbolje ekipe u Evropi, jer će "svecima" biti potrebna tri gola, i to bez primljenog, za prolazak. U slučaju da se Tijago Silva oporavi i sa Zlatanom Ibrahimovićem na terenu, tim Lorana Blana je svakako sposoban za takvo iznenađenje.

Nošen fantastičnom publikom, Porto je na najbolji način otvorio meč sa Bajernom. Već u trećem minutu Rikardo Kvarežma je iskoristio penal. Golu iskusnog napadača prethodila je velika greška Ćavija Alonsa i faul Manuela Nojera nad Džeksonom Martinezom.



Golman nemačkog šampiona je zaustavio Kolumbijca, ali nije dobio crveni karton, iako je utisak da je kao poslednji igrač odbrane morao već tada u svlačionicu.

Bajern je bio potpuno dekoncentrisan u fazi odbrane, što se najbolje videlo u desetom minutu. Dante je "poklonio" loptu Kvarežmi, a ovaj "oči u oči" sa Nojerom pronašao najbolje rešenje.

Nepotrebno povlačenje na svoju polovinu i prepuštanje lopte protivniku iz Minhena, koštalo je Porto primljenog gola u 28. minutu. Žerom Boateng je probio po desnoj strani, uputio loptu u srce šesnaesterca, a ona je uz dosta sreće stigla do Tijaga Alkantare, koji se sjajno snalazi i pogađa mrežu.

Porto je izdržao do kraja poluvremena, a onda je u nastavku utakmice visokim presingom ponovo pritisnuo Bajern i naterao rivala na novu grešku, treću kobnu na utakmici. Boateng je loše procenio let lopte, Martinez je lagano smirio, obišao Nojera i postigao gol velike nade za "zmajeve" da mogu do iznenađenja i eliminacije favorizovanog Bajerna.



Ibrahimović je propustio prvi meč sa Barselonom zbog crvenog kartona na Stamford Bridžu, a kada u 21. minutu Tijago Silva zbog povrede izašao, bilo je jasno da se Pari Sen Žermenu loše piše.

Lionel Mesi je "spakovao" prvi gol Nejmaru u 18. minutu.

Centralna figura utakmice na Parku prinčeva, ipak, je bio Luis Suarez. Urugvajac je nezadrživ kada je raspoložen za igru, a u sredu je bio u jednom od najboljih izdanja.

U 67. minutu, kod drugog pogotka za Katalonce, napravio je pravi slalom kroz odbranu PSŽ-a i majstorski pogodio mrežu.

Još lepši je bio gol 12 minuta kasnije. David Luiz ostao je ukopan kada je napadač Barse probacio loptu pored njega, da bi je zatim sa 17 metara plasirao u rašnje - 3:1.

"Sveci" su uspeli da smanje tako što je Žeremi Matije postigao autogol u 82. minutu.

Revanš utakmice igraju se 21. aprila. u Minhenu i Barseloni.

TOK UTAKMICE

Stadion: Park prinčeva (Pariz)

PSŽ: Sirigu - Van der Vil, Markinjos, Tijago Silva, Maksvel - Rabio, Kabaj, Matuidi - Laveci, Kavani, Pastore.

BARSELONA: Ter Štegen - Montoja, Pike, Maskerano, Žordi Alba - Buskets, Rakitić, Inijesta - Mesi, Suarez i Nejmar.

Stadion: Dragao (Porto)

PORTO: Fabijano - Martins Indi, Aleks Sandro, Majkon, Danilo - Oliver Tores, Kazemiro, Erera - Brahimi, Kvarežma, Martinez.

BAJERN: Nojer - Bernat, Bante, Boateng, Rafinja - Alkantar, Alonso, Lam - Gece, Levandovski, Miler.

TOK UTAKMICA

82' - GOOOOOOOOOOL! PSŽ smanjuje na 1:3, strelac je Van der Vil!

79' - GOOOOOOOOOOL! Luis Suarez! David Luiz nije imao nikakve šanse protiv Urugvajca "jedan na jedan". Suarez je prošao "kroz" Luiza, a onda maestralno plasirao loptu sa 17 metara u rašlje.



67' - GOOOOOOOOOOL! Barsa polako završava posao na Parku prinčeva. Luis Suarez snagom i majstorstvom ruši odbranu domaćina i donosi Kataloncima kapitalnih 2:0.



65'- GOOOOOOOOOOL! Posle Alonsa, Dantea, grešku je napravio i Boateng! Dovoljno da Džekson Martinez zaobiđe Nojera i postigne treći gol za Porto. Plavo-beli vode 3:1!



57' - Nojer brani nemoguće! Velika prilika za Porto posle sjajne akcije, ali golman Bajerna brani udarac Ektora Erere.

53' - Luis Enrike takođe ima kadrovskih problema. Inijesta ne može da nastavi meč, drži se za leđa. Umesto njega ušao je Ćavi.

52' - Prvi korner na utakmici za Porto.

Posle prvih poluvremena Porto vodi 2:1, a Barsa 1:0.

43' - Porto je imao priliku da povede 3:1, ali Kazemiro, uprkos dobrom skoku, nije uspeo da puca precizno glavom.

27' - GOOOOOOOOOOOOL! Bajern se vraća! Tijago Alkantara je smanjio prednost domaćina pošto je lopta uz dosta sreće došla do Španca posle centaršuta Boatenga.



19' - Problem za Lorana Blana. Tijago Silva zbog povrede već mora da napusti teren. Umesto njega u igri je David Luiz.

18' - GOOOOOOOOOOOL! Barsa vodi u Parizu. Katalonci su izveli brzu kontru, Mesi je odigrao u prostor za Nejmara, a Brazilac rutinski realizovao priliku.



14' - Lionel Mesi pogađa stativu. Odmeren i plasiran šut sa 20-ak metara, ali se isprečio okvir gola.

8' - Priliku je imao i PSŽ. Pastore je mogao mnogo bolje da reaguje, ali je iz odlične pozicije promašio loptu. Da ju je zahvatio onako kako zna...

10' - GOOOOOOOOOOOOL! 2:0 vodi Porto. Ponovo Gvarežma, ali ovaj put iz presečene lopte i čiste kontre. Dante je kardinalno pogrešio, a iskusni napadač lako rešio situaciju "jedan na jedan" sa Nojerom.



*Levandovski je imao prvu priliku za Bavarce, pošto mu je prethodno Miler spustio loptu. Poljak je slabo zahvatio loptu glavom.

9'- Bajern propšta priliku, ali ne i Porto...



3' - GOOOOOOOOOL! Rikardo Kvarežma. Nojer se baca u jednu, a lopta ide u drugu stranu.



- Počele su obe utakmice, a Porto već ima ogromnu priliku. Penal za domaćina na Dragau. Džekson Martinez je uspeo da oduzme loptu Alonsu, a onda ga je oborio Manuel Nojer. Igrao se drugi minut.



- I u Parizu je pun stadion, ali je, čini se, atmosfera vrelija u Portu.

- Ćavi Alonso ponovo u sastavu Bajerna.

- Sjajna atmosfera i koreografija na Dragau. Veliki broj navijača Bajerna je doputovao u Portugaliju. Porto je dva puta bio prvak Evrope, a Bajern pet!

U utorak uveče Juventus je kao gost pobedio Monako 1:0, dok u madridskom derbiju, u reprizi prošlogodišnjeg finala između Atletika i Reala, nije bilo golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC