• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U svlačionici Partizana samo jedna tema"

Autor mondo.rs

Pomislili ste da je to predstojeći "večiti derbi". Trener Partizana Zoran Milinković kaže nešto drugo. Babović: "Ulog je titula, zna se koliko nam znači. Nije lak trenutak za Partizan".

Partizan ima pet bodova više od Crvene zvezde i sasvim dobru poziciju pred "večiti derbi". Ali, do te utakmice na stadionu "Rajko Mitić" treba odigrati još jednu - protiv lučanske Mladosti (nedelja, 19. april od 18:30h u Humskoj).

Lider prvenstva Srbije je izraziti favorit, ali znate već ono nepisano fudbalsko pravilo da su "uvek najteže unapred dobijene utakmice".

Da Partizan ozbiljno shvata meč protiv lučanske Mladosti govori i izjava trenera Zorana Milinkovića, čiji je dosadašnji učinak na klupi crno-belih stoprocentan.

"Utakmica protiv Mladosti iz Lučana je vrlo važna utakmica za nas, borba za nova tri boda i..", zastao je Milinković i nastavio: "...i trenutno jedina tema u našoj svlačionici".

Time je praktično odgovorio i na nepostavljeno pitanje - da li se već razmišlja o "večitom derbiju". Dakle, Zvezda još nije tema, tako bar tvrdi Milinković, mada je najmlađi igrač Partizana Ivan Šaponjić koliko juče rekao da mu je "san da da gol Zvezdi" i nada se pobedi od 2:1.

Izvor: MN PRESS

Upravo su Šaponjić i Andrija Živković bili naredno pitanje postavljeno Milinkoviću. Koliko je zadovoljan time što poletarci daju golove i daju značajan doprinos igrama ekipe?

"To su Partizanova deca. Tako je godinama unazad, to je praksa u ovom klubu da se potenciraju mlade snage. Njih dvojica su ušli u jako dobar ritam i daju pun doprinos. Svoje uloge lepo nose u ovom momentu. Vredni su, radni, to je divno za njihovu mladost, imaju starije i iskusnije saigrače uz sebe koji im daju punu podršku", kaže Milinković.

Milinković i njegov stručni štab su u klubu 12 dana, svakog četvrtog dana je bila utakmica. Učinak - tri od tri.

"Mnogo toga radimo u hodu, raduje nas činjenica ako ima boljitka u igri. Iz dana u dan Partizan može i mora više i volje", zaključak je Milinkovića.

Izvor: MN PRESS



Jedad od iskusnijih u ekipi Partizana Stefan Babović nadovezao se na izjavu svog šefa:

"Utakmica protiv lučanske Mladosti nam je jako važna. U prvom delu sezone smo jedva dobili tamo (mada je Babović tada bio u Voždovcu, prim. aut.). Razmišljamo samo o njima, ne razmišljamo o derbiju. Nećemo da potcenimo Mladost. Imaju mnogo brze igrače i pazićemo".

Babović kaže da su svi u ekipi svesni da je ulog veliki - titula i da ništa neće prepustiti slučaju, iako, kako je naveo, "nije lak trenutak za Partizan".

"Partizan je promenio ekipu u odnosu na prvi deo sezone, neki jako mladi igrači su postali važne karike i zato će ova titula, ako dođe, imati veliki značaj. Nije lak trenutak za Partizan, ali stegnućemo se i guraćemo do kraja".

I on je imao pohvale za golobrade saigrače, ali i savet.

"I kad su bili Markec i Mitar tu govorio sam da je najbolje kad su tu, uz njih, stariji, iskusniji igrače na koje će pasti pritisak i kritika da bi oni mogli da igraju slobodnije. Tako i za ovu decu danas. Od njih treba da se očekuju najviše, a oni iz te, neću da kaže, bezbrižnosti, već slobodnije igre mogu da pruže ono što su u prethodne dve utakmice. Samo tako neka nastave i da su što više čvrsto nogama na zemlji".

O svojoj igri...

"Iskren da budem, bilo je po sistemu toplo-hladno. Vezao sam tri dobre utakmice, ova je bila slabija. Ali, meni je najvažnije da pobeđujemo. Ako budemo šampioni - ja ću biti prezadovojan".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC