• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA EVROPE: Ništa od derbija...

Autor mondo.rs

Revanš sa Volfsburgom za Napoli će verovatno biti samo puka formalnost. Zenit vodio protiv aktuelnog šampiona Lige Evrope, ali će u Rusiji morati da juri prolaz u polufinale. Babakar iz Fiorentine brži od pištaljke.

Navikli smo da u Ligi Evrope gledamo goleade, pa je tako i u četvrtfinalu. I to u meču koji je trebalo da bude derbi i u kojem se očekivala najveća neizvesnost.

Napoli je kao gost "razbio" Volfsburg 4:1!Prednost posle prve utakmice ima i Sevilja, dok je Dinamo Kijev ispustio pobedu protiv Fiorentine, a duel Briža i Dnjepa završen je bez pogodaka.

Od srpskih fudbalera na terenima su bili Nenad Tomović (90 minuta, Fiorentina) i Milan Rodić (65 minuta, Zenit). Zanimljivo, mladi levi bek ruskog tima, nekadašnji član OFK Beograda, ove sezone je upisao tek dva nastupa u Kupu Rusije, dok je u prvenstvu samo jednom istrčao na teren i to u nadoknadi duela sa Terekom.

Zenit je posle prvog poluvremena vodio protiv Sevilje, golom Aleksandera Rjazanceva u 29. minutu. Napadač ekipe Andrea Viljaš-Boaša prvo je šutirao desnom nogom iskosa sa leve strane, ali je Riko odbranio. Golman Sevilje, ipak, bio je nemoćan u drugom pokušaju, snažnim udarcem levicom na odbitak.

Prošlogodišnji osvajač Lige Evrope je po povratku sa odmora, ipak, potpuno preuzeo inicijativu, a uspeo je da izjednači u 73. minutu preko Karlosa Bake, koji je bio najviši u skoku posle prodora Aleiksa Vidala i centaršuta na drugu stativu.

Do zaslužene pobede zbog mnogo bolje igre u drugom poluvremenu domaćin je došao golom Denisa Suareza u 88. minutu, lepim udarcem iz prve sa ivice kaznenog.

I Baka i Suarez u igru su ušli sa klupe za rezerve, što se pokazalo kao odlična odluka trenera Unaija Emerija.

Napoli je do prednosti u Nemačkoj došao u 15. minutu preko Gonzala Iguaina. Doduše, možda i nepošteno, zbog igranja rukom...

Argentinac je bio spretniji i brži od Rikarda Rodrigeza na asistenciju Drisa Mertensa, što mu je omogućilo da prekine niz od šest utakmica bez pogotka u svim takmičenjima, a gol koji je postigao protiv Volfsburga je njegov sedmi ove sezone u Ligi Evrope. Na listi strelaca ispred njega su samo Alan iz Salcburga i Romel Lukaku iz Evertona, sa po osam.

Samo nekoliko minuta Iguain se našao u ulozi asistenta, pošto je lepo pronašao Mareka Hamšika, koji je odlično šutirao iz prve za velikih 2:0.

Po povratku sa odmora Hamšik je nastavio da "melje" drugoplasirani tim Bundeslige. U 64. minutu iskoristio je grešku u veznom redu Volfsburga i dodavanje Kaljehona.

Zimsko pojačanje iz Sampdorije, Manolo Gabijadini, samo minut po ulasku u igru (umesto Hamšika) potpuno je bacio u trans gostujuće navijače, pošto je povisio na 4:0 posle centaršuta Insinje, takođe "rezerviste" u ovom meču.

"Džoker" domaćih, Niklas Bendtner uspeo je desetak minuta pre kraja da postigne utešni gol za "vukove". Danac je u 57. minutu zamenio potpuno neprimetnog Basa Dosta, do nedavno jednog od napadača u najboljoj formi kada su u pitanju evropske lige.

Bila je ovo prva pobeda Napolija u 11 utakmica igranih u Nemačkoj, posle pet remija i pet poraza.

Dinamo je protiv favorizovane Fiorentine poveo uz dosta sreće. Lopta je posle šuta Džermejna Lensa, sa ivice kaznenog, zakačila jednog od igrača gostiju i prevarila golmana Neta. Bilo je to u 36. minutu i taj rezultat stajao je na semaforu sve do poslednjih trenutaka utakmice, kada je Kuma Babakar atraktivno ubacio u mrežu "odbitak" za gol koji "ljubičaste" stavlja u mnogo povoljniju poziciju za revanš.

REZULTATI:

Briž - Dnjepar 0:0

Dinamo Kijev - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Lens 36 - Babakar 90+2/

Sevilja - Zenit 2:1 (0:1)
/Baka 73, Suarez 88 - Rjazancev 29/

Volfsburg - Napoli 1:4 (0:2)
/Bendtner 80 - Iguain 15, Hamšik 23, 64, Gabijadini 77/

- Revanš mečevi igraće se 23. aprila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC