• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Ajndhoven slavi Gomeza, a Firenca Freja

Danko Lazović duguje piće svom golmanu Gomezu. PSV posle penala ide u četvrtfinale Kupa UEFA, Totenhem je stao na šutu za pobedu.

 KUP UEFA: Ajndhoven slavi Gomeza, a Firenca Freja Izvor: MONDO

Posle 0:1 u Londonu i 0:1 u Ajndhovenu, fudbaleri PSV i Totenhema morali su da stave loptu na "kreč" kako bi odlučili ko će među osam najboljih.

Naš Danko Lazović nije pogodio u drugoj seriji, što je penal rulet dovelo do odlučujuće, pete serije u kojoj je kapiten Totenhema Džermejn Dženas imao šut za konačnu pobedu.

Ipak, golman holandskog tima Gomez pružio se koliko je dugačak i dohvatio fudbal, za erupciju oduševljenja na "Filps stadionu". Neizvesnost se nastavila, a u sedmoj seriji čitav gol promašio je desni bek Totenhema Paskal Čimbonda. PSV ide dalje, Huande Ramos neće po treći put osvojiti Kup UEFA.

Posle dve uzastopne titule sa Seviljom, Španac nije uspeo da ponovi isti uspeh i sa Totenhemom.

U regularnom toku utakmice i produžetku, opet je junak bio Gomez. On je u 86. i 120. minutu zaustavio naizgled neodbranjive šuteve napadača Totenhema i tako spasio svoj tim eliminacije i pre penala.

Jedina situacija u kojoj nije imao šanse, bio je šut Bugarina Dmitrija Berbatova u 81. minutu sa 16 metara po zemlji, posle kojeg je skor poravnat na 1:1.

Penali su odlučivali i na "Gudison Parku". I, opet su tugovali Englezi...

Iako je Everton "razbio" Fiorentinu u regularnih 90 minuta, nadoknadio 0:2 sa "Armtemio Frankija", dalje će ići Italijani. Tačnije, talijani...

Konstatni pritisak na gol Freja rezultirao je golovima Džonsona u 16. i Artete u 67. minutu, za 2:0 i produžetke. Tek su u dodatnih pola sata "ljubičasti" u crvenim dresovima došli do daha i stvorili nekoliko prilika, ali golova nije bilo.

Igrači klub za koji navija Silvester Stalone nisu imali srce "Rokija" kada je trebalo šutirati sa 11 metara. Prvo je, u drugoj seriji, stativu pogodio Jakubu, a potom je Frej odbranio šut Jaglinke, što je omogućilo Santani da već u četvrtoj seriji okonča priču i odvede svoj tim u četvrtfinale.

Pre Santane, sigurni izvođači penala za Fiorentinu bili su Pacini, Montolivo i Osvaldo, koji je šmekerski potkopao loptu...

Zenit učešća Marseja u Kupu UEFA ove godine, ispostavilo se, bio je prvi meč osmine finala u kojem su na "Velodromu" nadigrali Zenit sa 3:1.

Posle toga, usledio je zalazak... U revanšu, u Sankt Peterburgu, ruski Zenit pobedio je sa 2:0 i zahvaljujući golu u gostima otišao medju osam najboljih.

Pavel Pogrebnjak "sahranio" je nade Olimpika da če još jednu sušnu sezonu u francuskom prvenstvu "oživeti" uspehom u Evropi. Sa dva gola na "Petrovskij" stadionu, u 39. i 78. minutu, Pogrebnjak se izjednačio sa Lukom Tonije na vrhu liste strelaca. Obojica su posgitla po sedam golova.

Zanimljivo, poslednji put kada je ruski šampion Zenit stigao do četvrtine finala Kupa UEFA, eliminisali su upravo Marsej, u sezoni 2005/06.

Sve-nemački duel u osmini finala pripao je Bajeru iz Leverkuzena. HSV je pobedio u revanšu u Hamburgu, ali su kao i u Rusiji, odlučili golovi u gostima.

Posle 0:1 na "Baj-Areni", Hamburger je pobedio sa 3:2 (0:1), ali to nije bilo dovoljno.

Kada je kapiten Rafael van der Vart postigao treći gol, u 80. minutu, njegov tim imao je 13 minuta da dođe i do četvrtog, medjutim "farmaceuti" taj luksuz sebi nisu dozvolili. Ostalo je 3:3, s tim što će se četvrtfinale gledati u Leverkuzenu.

Opet je po Hamburger, kao i u prvom meču, bio koban Grk Teofanis Gekas. Donedavna rezerva u Bajeru, povisio je na 2:1 u 55. minutu, za ukupnih 3:1, posle čega se HSV nije oporavio.

Rano vođstvo Leverkuzenu doneo je bosanski veteran Sergej Barbarez u 19. minutu. Inače, najbolje partije u karijeri, Barbarez je pružao upravo u dresu Hamburgera.

Trokovski je izjednačio u 53. minutu, ali je samo 120 sekundi kasnije usledio novi muk kada je Grk u punom trku stigao jednu dugu loptu, koja je preletela kompletnu odbranu i plasirao je pored Franka Rosta.

Do kraja meča, Hoze Paolo Gerero i Rafael van der Vart pojačali su buku u "Hamburg Areni", ali je na kraju usledila tišina.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA OSMINE FINALA:

Hamburg - Bajer Leverkuzen3:2, prvi meč 0:1
/Trokovski 53, Gerero 63, Van der Vart 80 - Barbarez 19, Gekas 55/

Zenit - Marsej 2:0, prvi meč 1:3
/Pogrebnjak 39, 78/

Bajern Minhen - Anderleht 1:2, prvi meč 5:0
/Lusio 9 - Serhat 20, Jakovenko 35/

Hetafe - Benfika 1:0, prvi meč 2:1
/Albin 77/


Everton - Fiorentina2:0 - penalima 2:4, prvi meč 0:2
/Džonson 16, Arteta 67/

PSV Ajndhoven - Totenhem 0:1 - penalima 6:5, prvi meč 1:0
/Berbatov 81/

U ČETVRTAK:

Verder Bremen - Glazgov Rendžers, prvi meč 0:2

Sporting Lisabon - Bolton, prvi meč 1:1

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC