• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić pod imperativom prve pobjede

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Od povratka na klupu Borca, Vlado Jagodić je u četiri meča upisao tri remija i poraz. Susret sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva na Gradskom stadionu (subota, 19:30) idealna je prilika da se ostvari prvi trijumf.

 Jagodić pod imperativom prve pobjede Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ritam utakmica subota-srijeda-subota ne daje Banjalučanima previše vremena i prostora za odmor.

Nakon veoma teškog prvog polufinalnog meča Kupa BiH i remija na Gradskom stadionu sa Širokim Brijegom (0:0), crveno-plave u subotu očekuje još jedan domaći meč. U okviru 22. kola tim Vlade Jagodića ugostiće neugodnu ekipu Slavije, koja tradicionalno pruža dobre partije u gradu na Vrbasu.

"Pobjeda protiv Slavije nameće se kao imperativ i od toga ne treba bježati. U četiri dosadašnja meča pod mojim vođstvom ekipa je tri puta igrala neriješeno i jednom izgubila i sigurno da i ja žarko želim pobjedu. Ipak, da bi došli do pobjede, moramo raditi mnogo kvalitetnije nego do sada, ponajviše u fazi napada. Postižemo veoma malo pogodaka, iako i malo primamo. Zahvaljujući toj čvrstini u defanzivi, tu smo gdje jesmo. Ipak, ako hoćemo da odemo stepenicu više u prvenstvu, protiv Slavije moramo odigrati efikasnije", rekao je Jagodić.
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Efikasnost je i dalje velika boljka Banjalučana. Otkako se Jagodić vratio na klupu, Borac je u četiri meča postigao samo jedan gol. Istina, protiv teških rivala (Čelik, Olimpik i dva puta Široki Brijeg) primio je samo dva, a slične rezultate imao je i Jagodićev prethodnik Vinko Marinović.

"Uz sav respekt i uvažavanje Slavije, sutra moramo postići ne jedan, nego dva gola više. Potrošnja igrača je maksimalna i gosti su tu u prednosti. Iako danas kreću na put za Banjaluku, svježiji su od nas. Mi smo nakon dugo vremena pod 'moranjem' jer smo posljednju pobjedu na domaćem terenu ostvarili protiv Travnika. Ne možemo dozvoliti sebi da ne trijumfujemo i u trećem meču u nizu. Učinićemo sve da dođemo do tri boda, koji su nam imperativ", jasan je kormilar Borca.

Banjalučki premijerligaš je u seriji veoma teških utakmica. Već nakon subotnjeg duela sa Slavijom, u srijedu ga očekuje težak ispit u Mostaru protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog. Između ova dva meča Borac će u ponedjeljak sa juniorima i igračima koji nemaju veću minutažu u prvom timu igrati i Kup Grada protiv Naprijeda.

REDŽIĆ U U-19 REPREZENTACIJI

Mladi napadač Borca Ajdin Reždić dobio je poziv selektora U-19 reprezentacije BiH Tonija Karačića. U sklopu priprema juniorske selekcije BiH i Albanije odigraće dva prijateljska meča, prvi 21. aprila u 17 časova na stadionu "Vrapčići" u Mostaru, a drugi dva dana kasnije u 15 časova na stadionu "Podavala" u Gabeli. "Zmajići" će sredinom maja igrati u Elitnom krugu kvalifikacija za EP u grupi 5 sa Crnom Gorom, Poljskom i Ukrajinom. Domaćin kvalifikacionog turnira biće BiH, a utakmice će biti igrane od 14. do 19. maja u Mostaru (stadioni Pod Bijelim brijegom i Vrapčići) i Širokom Brijegu (Pecara).

"Više ne igramo svaka tri dana, nego svakih dan i po. Moraćemo da odmorimo iskusnije igrače, prije svih Marka Jevtića i Vladana Grujića. Oni ne mogu izdržati ovakav tempo igranja 90 minuta svaki meč", poručio je Jagodić, koji protiv Slavije na raspolaganju neće imati Miloša Žeravicu, koji ima rupturu mišića zadnje lože i moraće da pauzira minimum desetak dana.

Ajdin Redžić zauzeće mjesto u vrhu napada.

"Igramo na našem terenu pred domaćom publikom i preuzimamo ulogu favorita. Slavija je izuzetno dobra i disciplinovana ekipa, koju odlikuje borbenost i čvrsta igra. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da dođemo do pobjede", poručio je Redžić.

Sanel Silić iz Cazina biće glavni sudija na meču Borac - Slavija, a pomagaće mu sugrađanin Elvis Prošić i Igor Radaković iz Prijedora.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević PAROVI 22. KOLA:

Petak:
Sarajevo - Čelik (18 časova)

Subota:
Vitez - Željezničar (16)
Drina - Travnik (16:30)
Mladost - Olimpik (16:30)
Velež - Široki Brijeg (16:30)
Zvijezda Gradačac - Zrinjski (16:30)
Sloboda - Radnik (16:30)
Borac - Slavija (19:30)

TABELA: Široki Brijeg 46, Zrinjski 43, Sarajevo 43, Željezničar 42, Olimpik 40, Borac 36, Velež 30, Slavija 25, Sloboda 22, Travnik 21, Čelik 22, Radnik 21, Drina 19, Vitez 17, Mladost 16, Zvijezda Gradačac 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC