• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro: Meč sezone!

Autor mondo.ba

Uvodni meč, ujedno i derbi 22. kola Premijer lige BiH, na "Koševu" će u petak od 18 časova odigrati Sarajevo, koje se bori za titulu, i Čelik, ekipa koja još strahuje za svoj status i nije daleko od opasne zone.

Sigurnom pobjedom u Travniku u prošlom kolu, fudbaleri Sarajeva na najbolji mogući način iskoristili su remi Širokobriježanima protiv Borca i lideru sa "Pecare" prišli na svega tri boda.

Osokoljeni trijumfom na "Piroti", tim Mehe Kodre u dobrom raspoloženju dočekuje Čelik, koji ni ove sezone ne pruža partije u skladu sa renomeom i imenom kluba iz Zenice.

DELAČ BI NA GOL BH. SELEKCIJE

Golman Sarajeva Matej Delač odgovorio je na zanimljivo pitanje novinara da li bi prihvatio poziv za nastup u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine. "Drago mi je čuti takve vijesti. Ja sam rođen u Bosni i Hercegovini i volio bih nastupiti za reprezentaciju. Na meni je da svojim igrama dokažem da mogu biti u konkurenciji."

"Ne bih rekao da je Čelik izvan opasne zone. Nemaju dovoljno bodova, što znači da će doći ovdje da odigraju kvalitetnu utakmicu i da pokušaju da iznenade. Ako odigraju kao protiv Veleža, onda sigurno neće biti lako. Vratili smo samopuzdanje u Travniku i sada želim da dobijemo ovu utakmici. Ovo je meni i mojim igračima najvažnija utakmica i ništa drugo nije u našim glavama. Što se tiče igračkog kadra, svi su zdravi izuzev Purića i Puzigaće koji su imali lagane upalne procese. Suspendovani igrači neće konkurisati za tim", rekao je Kodro na pres konferenciji.

Zeničani punih 28 godina nisu savladali Sarajevo u gostima, a od osnivanja Premijer lige BiH na "Koševu" su odigrali 13 utakmica i samo jednom su uspjeli remizirati. Preostalih 12 susreta Sarajevo je riješilo u svoju korist uz gol razliku 37:10.

"Suvišno je pričati o kvalitetu rivala, koji ima odličan tim i visoke ciljeve i još igra pred svojim navijačima. Sarajevo je apsolutni favorit, ali mi na 'Koševo' dolazimo da se nadigravamo. Pokazali smo karakter na prethodnim gostovanjima i nadam se da ćemo, uz određenu dozu sreće, ostvariti cilj i ostati neporaženi u Sarajevu", istakao je pomoćni trener crveno-crnih Elvedin Beganović.

Stručni štab Zeničana na ovoj utakmici neće moći računati na suspendovane Mahira Karića i Zlatka Kazazića. Uoči 22. kola, Čelik je na 10. mjestu sa 22. boda.

Duel na "Koševu" počinje u 18 časova, a arbitraža je povjerena Zoranu Grbiću iz Prijedora.

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 22. KOLA:

Petak:
Sarajevo - Čelik (18 časova)

Subota:
Vitez - Željezničar (16)
Drina - Travnik (16:30)
Mladost - Olimpik (16:30)
Velež - Široki Brijeg (16:30)
Zvijezda Gradačac - Zrinjski (16:30)
Sloboda - Radnik (16:30)
Borac - Slavija (19:30)

TABELA: Široki Brijeg 46, Zrinjski 43, Sarajevo 43, Željezničar 42, Olimpik 40, Borac 36, Velež 30, Slavija 25, Sloboda 22, Travnik 21, Čelik 22, Radnik 21, Drina 19, Vitez 17, Mladost 16, Zvijezda Gradačac 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC