• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud u Lozani: Odluka o “slučaju dron” do juna

Autor mondo.rs

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani saopštio je da je saslušao žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije i da će odluku doneti najkasnije do 13. juna.

Sud za arbitražu u sportu naveo je da su žalbe srpske i albanske strane saslušane u četvrtak i petak , povodom kazni Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog prekinute utakmice u Beogradu u oktobru te dve reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Sud u Lozani dodao je i da će konačnu odluku doneti pre utakmice Srbije i Danske, koja se igra 13. juna u Kopenhagenu.

Utakmica Srbije i Albanije igrana je 14. oktobra prošle godine u Beogradu a prekinuta je u 42. minutu posle nereda u kojima su učestvovali igrači obe ekipe i domaći navijači, nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron, koji je nosio zastavu velike Albanije.

Fudbaleri Albanije su nakon toga odbili da se vrate na teren.

UEFA je nakon prekida pobedu dodelila Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali joj je oduzela tri boda, kaznila je sa 100.000 evra i igranjem dve kvalifikacione utakmice bez publike. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 evra.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije žalili su se UEFA na tu odluku, ali je evropska kuća fudbala odbila njihove žalbe, pa su oba saveza odlučili da idu na poslednju instancu – uložili su žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

Na tabeli kvalifikacione Grupe I za EURO 2016 Portugal je prvi sa devet bodova, Danska i Albanija imaju po sedam, a Srbija i Jermenija po jedan bod.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC