• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović za mir pred derbi

Autor mondo.rs

Mladi napadač Crvene zvezde trećim golom u poslednje dve utakmice, ukupno petim ove sezone, doneo pobedu protiv Voždovca.

 Luka Jović za mir pred derbi Izvor: MN PRESS

Skoro sat vremena trajalo je mučenje igrača Crvene zvezde sa odbranom Voždovca, a onda je Luka Jović još jednom demonstrirao svoj talenat i skinuo veliki teret sa pleća svoje ekipe.

Voždovac – Crvena zvezda 0:1 (0:0).

Rezultatski lepa uvertira crveno-belih za "večiti derbi" naredne subote, ali što se tiče igre, pitanje je može li trener Nenad Lalatović da bude zadovoljan.

Uslovno rečeno gosti u utakmici na stadionu Obilića dominirali su od početka, dozvolivši rivalu da prvi put zapreti tek u 83. minutu, međutim, nisu stvorili mnogo gol-šansi.

"Zmajevi" su se opredelili za "bunker", koji je Zvezda uspevala da probije tek posle prekida, najčešće centaršutevima iz kornera, kojih je bilo čak 15!

Upravo iz jedne takve akcije crveno-beli su i poveli u 57. minutu. Igrači Voždovca uspeli su na kratko da otklone opasnost, ali je lopta došla do Pavićevića, a on je bez gledanja, preko glave, vratio u "bunar", gde je Jović sjajno reagovao i matirao Supića.

Zvezda
Izvor: YouTube


Mladi napadač mogao je i mnogo ranije da se upiše u strelce, već u 10. minutu, ali je tada očajno reagovao iako se nalazio usamljen na metar-dva od protivničkog gola. Uz taj detalj, iz prvog poluvremena vredan pomena je još samo šut Dušana Anđelkovića iz "slobodnjaka", koji je u 40. minutu zatresao prečku Voždovca.

Inicijativa crveno-belih koja je nastavljena i po povratku sa odmora, ipak se isplatila. Pritisak na gol "zmajeva" bio je sve veći i samo je bilo pitanje vremena kada će odbrana Voždovca da kapitulira.

Zvezda je ovom pobedom vratila pritisak na Partizan, koji uoči sutrašnjeg duela protiv Mladosti iz Lučana ima dva boda prednosti, dok Voždovac nastavlja da strepi za opstanak u ligi.

VOŽDOVAC: Supić - Stojković (60. Nikolić), D. Pavlović, Radivojević, Ivković - M. Pavlović, Petrović, Karaklajić (13. Jokić, 74. Đermanović), Sinđić, Adamović - Odita.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Katai, Stojanović (71. Bosančić), Lazović (89. Grujić) – Jović (74. Ristić), Orlandić.

TOK UTAKMICE:

Izvor: MN PRESS Kraj. Pobeda Crvene zvezde u ne mnogo uzbudljivoj utakmici.

- Prva šansa za Voždovac tek u 83. minutu.
Đermanović je šutirao iskosa sa leve strane posle loše reakcije Zvezdine odbrane na centaršut iz prekida, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

- Lukav pokušaj Miloša Bosančića u 81. minutu iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, skoro na ivici kaznenog, ali je Supić bio dobro postavljen i uspešno "boksovao" loptu.

- Umesto strelca jedinog gola za sada, Luke Jovića, od 74. minuta na terenu je oporavljeni Mihailo Ristić. U istom minutu, zanimljiv detalj u ekipi Voždovca, pošto je umesto Jokića ušao je nešto ofanzivniji Đermanović. Jokić je u 13. minutu zamenio povređenog Karaklajića, ali trener Živković očito nije zadovoljan njegovom partijom.

- Još jedna prilika za Luku Jovića. Posle dobre akcije Kataija i Anđelkovića u 71. minutu, šutirao je sa ivice kaznenog, ali pored gola.

- GOOOL, Crvena zvezda vodi 1:0 golom Luke Jovića u 57. minutu. Mladi napadač sjajno je reagovao posle dodavanja Pavićevića. Grudima je primio loptu i šutirao pre nego što je ona pala na zemlju.

Zvezda
Izvor: YouTube


- Prva šansa u drugom poluvremenu viđena je u 55. minutu. Opet pred golom Voždovca i opet posle kornera. Petar Orlandić je dobro šutirao glavom na centaršut iz ugla, ali je Nemanja Supić sjajno intervenisao na gol-liniji.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena. Do sada je napravljena jedna u timu Voždovca, u 13. minutu Jokić je zamenio povređenog Karaklajića.

- Poluvreme.
Osim velikog promašaja Luke Jovića u 10. minutu i prečke Dušana Anđelkovića u 40, ništa vredno pomena...

- Voždovac je iznenada imao kontru "dva na jedan" u 42. minutu, ali je Vukašin Jovanović odlično presekao dodavanje Odite.

- Prečka je sačuvala gol Voždovca u 40. minutu! Anđelković je lepo šutirao iz "slobodnjaka", ali nedovoljno precizno.

- Sjajna lopta Kataija ka Lazoviću u 39. minutu, ali je Radivojević povlačenjem na ivici kaznenog zaustavio krilo crveno-belih. Biće slobodan udarac za goste.

Zvezda - Voždovac
Izvor: YouTube


- Zvezda je u prvih pola sata izvela sedam kornera, Voždovac nijedan.

- Konačno i druga šansa u utakmici. Katai je šutirao sa više od 20 metara, ali je Supić dobro intervenisao. U toku je bio 23. minut.

- Zvezda je mnogo ofanzivnija u ovih 15 minuta, međutim, Supić još nije imao potrebu da interveniše.

- Izmena u Voždovcu već u 13. minutu. Umesto povređenog Nikole Karaklajića ušao je još jedan bivši igrač Crvene zvezde, Nikola Jokić.

- Veliki promašaj Luke Jovića u 10. minutu. Očajno je reagovao mladi napadač Crvene zvezde iako je bio usamljen na samo metar-dva od gola posle centaršuta iz kornera.

- Zvezda je ofanzivnije počela utakmicu.

- Loše vreme uticalo je na slabu posetu. Na stadionu Obilića okupilo se oko 1.500 gledalaca.

- Meč sudi Bojan Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC