• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrija i Ivan za silni Partizan!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Mladost iz Lučana 3:0 i sa "plus pet" dočekuju "večiti" derbi u Ljutice Bogdana.

 Andrija i Ivan za silni Partizan! Izvor: MN PRESS

Partizan će naredne subote (ili nedelje, ako se pomeri datum odigravanja, kao što je nezvanično najavljeno) imati priliku da protiv Crvene zvezde reši pitanje šampiona Srbije za sezonu 2014/2015.

"Parni valjak" je u 23. kolu Superlige pobedio Mladost iz Lučana 3:0 (2:0) i sa pet bodova prednosti dočekuje meč protiv "večitog" rivala.

Eventualni trijumf izabranika Zorana Milinkovića na stadionu "Rajko Mitić" obezbedio bi im velikih "plus osam" šest kola pre kraja, mada bi i remi doneo vredan kapital u trci za šampionski pehar.

Partizan je protiv Mladosti nastupio bez trojice standardnih igrača.

 Stefan Babović i Nikola Drinčić su odmarali na klupi i nije bilo potrebe za njima na terenu, dok je Vladimir Volkov propustio meč sa Lučancima zbog povrede koja ga muči od ponedeljka i susreta sa "romantičarima".

Uprkos izostanku glavnih igrača na sredini terena, "valjak" je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni, a posebno se to odnosi na prvo poluvreme u kojem su crno-beli propustili priliku da do vrha napune mrežu potpuno bezopasnih gostiju.

Pored golova Saše Markovića i Ivana Šaponjića, oko 2.000 navijača imalo je priliku da u Humskoj vide još nekoliko idealnih prilika, a najbliži da se upišu bili su Darko Brašanac i Nemanja Petrović. Njih dvojica su pogađali prečke.

I u drugom poluvremenu je Partizan delovao odlično, a dobru igru golom je krunisao Andrija Živković. Najmlađi tandem crno-belih "eksplodirao" je kod trenera Milinkovića.

Šaponjić je dobio priliku u odnosu na Nemanju Kojića i iskoristio je najbolje što može, golovima na poslednja tri meča. Isti učinak ima i krilni napadač lidera Superlige Živkovića, s tim što je godinu dana stariji Andrija postigao gol više.


Izvor: MN PRESS

Stadion Partizana. Sudija Danilo Grujić

PARTIZAN: Živković - Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Petrović - Marković, Brašanac - A. Živković, N. Niković (od 79' Marinković), S. Ilić (od 69' Grbić) - Šaponjić (od 76' Kojić).

MLADOST: Krznarić, Pešić, Otašević, Golemić, Zonjić, Milosavljević (od 78' L. Jovanović), Adamović, Radin, Gavrić, Frajdej (od 63' Živadinović), S. Jovanović.

TOK UTAKMICE

- Utakmica je završena. Partizan je zasluženo osvojio tri boda.

57' - GOOOL! Andrija Živković nastavlja seriju. Njegov četvrti gol u sezoni i četvrti na trećoj uzastopnoj utakmici ako u obzir uzmemo pogodak protiv Jagodine. Sjajno ga je pronašao Nikola Ninković, Živković je pobegao iz leđa odbrani Mladosti golavom postigao gol. U jednom trenutku izgledalo je da će Krznarić odbraniti, ali mu se lopta izmigoljila iz ruku i prošla gol liniju.



Posle prvog dela Partizan ima prednost 2:0, a moglo je da bude mnogo gore po goste iz Lučana.

- Možda i najbolje poluvreme za Partizan ovog proleća!

39' - Partizan je imao mnogo prilika da uveća prednost, a u 39. minutu ponovo je okvir gola spasao goste. Nemanja Petrović je jako šutirao i nije imao sreće da postigne gol.

21' - Prečka spasava Mladost. Brašavac je tukao posle kornera.

18' - GOOOL! Ivan Šaponjić dovodi Partizan do 2:0. Ako se Mladost odbranila posle udarca Saše Ilića, nakon pokušaja glavom Šaponjića, odbrana gostiju nije imala nikakve šanse. Mladi napadač Partizana prebacio je igrače na gol liniji i postigao drugi gol za crno-bele.



12' - GOOOL! Partizan golom Saše Markovića stiže do prednosti. Posle gužve u kaznenom prostoru i pokušaja Darka Brašanca, lopta se odbila do Saše Markovića, koji šutira sa 20-ak metara i pogađa mrežu. Doduše, lopta je na putu ka golu zakačila nekog od fudbalera Mladosti i prevarila Krznarića.



10' - Partizan ima inicijativu, ali još uvek nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Mladosti. Crno-beli su u prvih deset minuta izveli tri kornera.

- Utakmica je počela...

- Na tribinama stadiona Partizana ima oko 2.000 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC