• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski nadvisio Borac, a učenik svog učitelja!

Autor mondo.ba

Zrinjski je pred svojim navijačima u srijedu predveče slavio više nego zasluženu pobjedu nad Borcem (2:0) i vratio se na lidersku poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Barem dok se ne završi susret na "Pecari"...

 Zrinjski nadvisio Borac, a učenik svog učitelja! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sudar učitelja i učenika, Vlade Jagodića i Vinka Marinovića na jednom od derbija 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sasvim zasluženo pripao je mlađem kormilaru mostarskog kluba!

Marinović je donedavno s klupe predvodio Banjalučane, a potom se preselio u Mostar i preuzeo tim "plemića", koji su u prvom dijelu riješili meč pogocima Pere Stojkića u 22. minutu iz jedanaesterca i Steve Nikolića u 43. minutu.


Jagodićev tim je stvorio samo jednu priliku na utakmici pri rezultatu 0:0 kad se ispred golmana Zrinjskog našao prvi strijelac Banjalučana Joco Stokić.

I bio neprecizan!

Ko zna u kom smjeru bi utakmica otišla da je golgeter crveno-plavih pogodio mrežu golmana Ratka Dujkovića i o tom možemo samo da nagađamo! Ali nakon toga brzo je uslijedio opravdano dosuđen jedanaesterac nakon što je lopta pogodila u ruku Marka Jevtića.

Siguran sa "kreča" u 22. minutu bio je kapiten mostarskog tima Pero Stojkić.

Sastavi

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Radeljić, Crnov, Šćepanović, Blaić, Stojkić, Todorović, Nikolić, Đurić.

Borac:Avdukić, Redžić, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Subić, Kostić, Bečelić, Radinović, Runić.

 Do finiša prvog poluvremena igrala se uglavnom na sredini terena, bez nekih posebnih šansi pred oba gola, a onda je u 43. minutu Stevo Nikolić pokazao kakav je majstor.

Izbjegao je ofsajd zamku, varkom tijela izbacio svog čuvara, a onda zaobišao golmana Borca Asimira Avdukića i plasirao loptu u nebranjenu mrežu - 2:0.

Bio je to 13. gol Nikolića, inače nekadašnjeg napadača Velikana iz Platonove i drugi je strijelac šampionata BiH iza Riada Bajića iz Željezničara, koji ima pogodak više.

I tu je bio kraj, iako je do kraja meča ostalo još 45 minuta.

Pokušavao je izmjenama Vlado Jagodić da razdrma svoj tim, koji je ritam igranja mečeva srijeda-subota definitivno umorio, ali Borac do kraja nije čestito ni zaprijetio Zrinjskom.

S druge strane, domaći su stvorili još nekoliko izglednih prilika, ali su i oni više čuvali rezultat nego pokušavali da postignu treći pogodak.

Naravno, nisu otišli razočarani sa stadiona, kao ni publika u Mostaru, jer je ovaj meč bio 20 susret "plemića" bez poraza u svim takmičenjima!


TOK UTAKMICE


1 - Počeo je meč na stadionu Pod Bijelim brijegom
15- Zrinjski ima nešto više od igre, ali zasad bez nekih ozbiljnijih prilika.

20 - Stopostotna šansa za Borac. Sam je ispred golmana domaćih bio Joco Stokić, ali nije bio precizan.

22 - GOOOL! Zrinjski je poveo sa 1:0 pogotkom Pere Stojkića iz jedanaesterca! Lopta je pogodila u ruku Marka Jevtića, a sudija Eldin Jakupović iz Bihaća je pokazao na bijelu tačku.

43 - GOOOL! Zrinjski vodi 2:0. Odlična akcija koju je na kraju realizovao Stevo Nikolić nakon što je predriblao i golmana Asmira Avdukića i pospremio je u mrežu! Fudbaleri Borca su se žalili na ofsajd, ali u ponovljenom snimku je jasno da nije bilo nedozvoljene pozicije Nikolića, kojem je ovo bio 13. pogodak ove sezone.

- poluvrijeme -

46 - Počeo je drugi dio meča.

55 - Borac je odlučnije ušao u nastavak meča s ciljem da postigne gol, ali domaći tim je veoma opasan iz kontranapada. Stevo Nikolić se ponovo našao u šansi, ali je njegov šut izblokirao Jevtić.

59 - Ponovo su "plemići" izbjegli ofsajd poziciju i u odličnoj šansi se našao Ognjen Todorović, ali je šutirao iznad prečke Avdukićevog gola! Borac se potpuno "izgubio" u odbrani i srednjem redu, a napad je zbog svega odsječen.

60 - Reagovao je trener gostiju Vlado Jagodić i uveo iskusnog Vladana Grujića u namjeri da poveže redove Banjalučana na sredini terena.

63 - Petar Ilić je odlično prošao po desnoj strani, lažnjakom izbacio iz igre svoje čuvare, ali je uputio neprecizan centaršut na drugu stativu, gdje nije bilo nikog od igrača Borca.

70 - Bakljada domaćih navijača...

75 - Borac potpuno bezopasan po gol domaćeg tima, kao da su shvatili da ne mogu ugroziti domaću mrežu...Po svemu sudeći, biće ovo prvi gostujući poraz Banjalučana u 2015. godini i drugi ukupno u proljećnom dijelu nakon neuspjeha sa Olimpikom na Gradskom stadionu.

88 - Stokić poslije mnogo vremena uputio udarac prema golu Zrinjskog i to iz slobodnog udarca, ali je pogodio svog Ivana Kostića i crveno-plavi nisu uspjeli da izbore ni korner.

90 - Inače, Banjalučani su u srijedu uputili samo jedan udarac u okvir gola Mostaraca.

- kraj utakmice - 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC