• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik Partizana: Navijajte bez uvreda!

Autor mondo.rs

Predsednik Partizana Zoran Popović posredstvom kluspkog sajta poslao poruku svim akterima predstojećeg "večitog derbija", a pogotovo apelovao na navijače crno-belih. "Potrudimo se svi da igrači budu u centru pažnje, a ne...".

 Predsednik Partizana: Navijajte bez uvreda! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Večiti derbi" je meč koji nikad nije bio nije samo fudbalska utakmica. Beogradski "večiti derbi" je uvek nešto više od toga. I uvek je privlačio i privlačiće najviše pažnje. Uostalom, za svaki duel Partizana i Crvene zvezde akredituju se i predstavnici medija iz inostranstva, a dolaze i razne TV ekipe da naprave reportažu o tom i takvom fudbalskom megdanu.

 Poslednjih godina, odnosi između Partizana i Zvezde su zatrovani, opterećeni raznim saopštenjima, prouzrokovanih pre svega borbom za finansijskim opstankom i oporavkom, ali i svim društvenim okolnostima. Navijači dva beogradska kluba su prevazilazili svaku granicu normalnog ponašanja.

Otud i izjava predsednika Partizana Zorana Popovića, kojem će, poput nekih drugih (recimo treneru Zoranu Milinkoviću) ovo biti prvi "večiti derbi" koji će posmatrati sa najvažnijom funkcijom u klubu.

Popović je, između ostalog, poručio svim akterima 148. "večitog derbija" da budu odgovorni, dostojanstveni, da se svi maksimalno potrude da se spusti lopta, tenzije...

"Na upravama klubova, kao i na neposrednim akterima, igračima, trenerima, članovima stručnih štabova, leži velika odgovornost da svojim izjavama, ponašanjem u celini, očuvaju dostojanstvo i fer-plej, pozitivno utiču na smirivanje napetosti i stvaranje uslova da 'večiti derbi' protekne u sportskoj atmosferi i kvalitetnoj igri", naveo je Popović.

On je istakao da je neophodno da se obezbedi maksimalna sigurnost svim akterima predstojeće utakmice kako bi upravo IGRAČI BILI U CENTRU PAŽNJE, a ne nešto drugo.

"Posebno je važno osigurati punu bezbednost igrača, trenera, sudija i službenih lica i uvereni smo da će organizator utakmice, uz našu pomoć i asistenciju MUP-a, učiniti sve da igrači i drugi neposredni učesnici derbija budu u potpunosti koncentrisani na utakmicu i na njoj pruže svoj trenutni maksimum. Učinimo sve da igrači budu u centru pažnje, da se pre i posle derbija piše i govori o njima, njihovim golovima, driblinzima i potezima, a ne o incidentima, sukobima ili drugim pojavama koje su u sportu neželjene i štetne".

Imao je i apel za navijače Partizana: "Dođite u što većem broju, ali navijajte fer, korektno, pristojno, bez uvreda".

"Apelujemo na navijače da u podršci svojim timovima izbegnu lične uvrede, nepristojnosti i sve parole kojima nije mesto na sportskim borilištima. Verujemo da je želja svih da atmosfera bude nezaboravna, navijanje gromoglasno, ali u okvirima sportskih pravila i poštovanja prema protivniku. Pozivamo navijače Partizana da masovnim prisustvom utakmici, podrškom timu koji vole, pomognu igračima da uspešno okončaju sezonu u kojoj se od starta nalaze na vodećoj poziciji i osvoje trofej koji po svojim kvalitetima zaslužuju".   

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC