• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

148. VEČITI DERBI: Sve ili ništa?

Autor mondo.rs

Da li će duel 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" odlučiti pitanje novog šampiona Srbije? Šta Vi mislite?

 148. VEČITI DERBI: Sve ili ništa? Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan danas će od 18 časova vojevati novu bitku u Superligi, ukupno 148. u istoriji. Ulog je veliki, jer ona može mnogo toga da odluči.

Crveno-beli juriće pobedu kako bi se primakli vodećem Partizanu na dva boda i ostali u trci za titulu, dok će crno-beli pokušati da trijumfom odmaknu na velikih "plus osam".

Statistika kaže da je Zvezda do sada bila uspešnija sa 60 pobeda, dok je Partizan ostvario 44, a čak 43 meča završeno je nerešenim rezultatom.

Ipak, ona ništa ne odlučuje. Iskusni poznavaoci fudbala i oni koji su bili akteri tih mečeva tvrde da su "večiti derbiji" uvek neizvesni, nezahvalni za prognozu i da u njima odlučuje inspiracija, motiv i potezi pojedinaca.

Ko će danas biti taj?

Treneri i igrači prethodnih dana rekli su svoje, tvrde da im veći podsticaj od toga da igraju najvažniji meč nije potreban, a selektor Srbije Radovan Ćurčić očekuje kvalitetnu fudbalsku predstavu, koja će biti veliki ispit za sve igrače.

"Fudbaleri oba tima večeras će biti na veoma važnom ispitu. Momci su već pokazali da imaju ogroman potencijal, a ja sam siguran i da poseduju neophodnu drskost koja će im pomoći da se izbore sa velikim pritiskom", istakao je za "Sport" Ćurčić.

Selektor smatra da to neće biti odlučujući meč u šampionatu.

"Ne bih se složio sa ocenom da pobednik ovog derbija dobija sve - i pobedu i titulu. Posle ovog meča igraće se još mnogo utakmica. Ukoliko bi Partizan pobedio, stekao bi ogromnu, verovatno nedostižnu prednost, a opet ukoliko slavi Zvezda smanjila bi zaostatak. Ne mislim da bi prvenstvo bilo rešeno, ali dobili bismo zanimljivu i neizvesnu završnicu".

I on je mišljenja da je nezahvalno prognozirati ishod derbija.

"Mislim da forma u ovim mečevima ne igra veliku ulogu, već da da trenutak inspiracije pojedinca može da odluči utakmicu. Nije isključeno da upravo neko od najmlađih bude junak derbija".

Ćurčić očekuje kvalitetan meč.

"Uveren sam da će ovo biti bolji derbi od nekoliko prethodnih, zbog iskustva starijih i kvaliteta mlađih igrača. Verujem da Zvezda neće srljati, već će, naprotiv, strpljivom igrom čekati trenutak da zapreti, a ako to potraje moraće da uđe u rizik. Na drugoj strani i Partizan će biti oprezniji. Na trenerima je da izaberu put do uspeha", smatra selektor "orlova".

Matematički proračun je jasan, igrači su spremni već odavno, cilj je poznat, svako ima nekog svog "keca u rukavu", a kakav će biti ishod... Saznaćemo oko 19.45 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC