• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eliminisali se?

Autor mondo.rs

Na "Sent Merizu" 2:2, baš onako kako je priželjkivao Rodžers. Tadić opet na klupi, Đuričić opet na tribinama.

Fudbaleri Sautemptona i Totenhema odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u "utakmici dana" u Premijer ligi, s ozbirom na to da se oba klub bore za to jedno, peto mesto koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Međutim, s obzirom na sve okolnosti, pobednik u "derbiju dana" mogao bi da bude Liverpul, kojem je ovaj ishod na "Sent Merizu" savršeno odgovarao.

Dva puta je Gracijano Pele, prvo u 29. pa u 65. minutu dovodio "svece" u vođstvo, ali su se "pevci" dva puta vraćali, prvo preko Erika Lamele u 43. minutu, a potom i preko Nasera Čadlija u 70.

Totenhem, koji sa klupe predvodi prošlogodišnji menadžer Sautemptona Maurisio Poketino, insistirao je 90 minuta na posedu lopte, ali je fudbalski bio nadigran. Da je golman tima Ronalda Kumana, Stiven Dejvis, odbranio bar jedan udarac koji je išao u okvir njegovo gola, Sautempton bi sa 35 odsto poseda lopte pobedio...

Ovako, od sedam šuteva ka golu Dejvisa, dva su išla u okvir gola i oba završila u mreži.

Na drugoj strani, crveno-beli ispalili su 13 šuteva, četiri su bila opasna po Uga Lorisa, dva je odbranio, dva ne – pa tako oba tima imaju identičan učinak u poslednjih šest kola: 2-2-2. Stoga, Totenhemu ostaje bod prednosti u odnosu na Sautempton (58:57), ali Liverpul sa dve utakmice manje ima takođe 57 bodova i prilično povoljan raspored do kraja gde je istinski teška utakmica samo gostovanje Čelsiju.

Liverpul danas igra sa Vest Bromvič Albionom, potom sa Halom, pa sa Kvins Park Rendžersom, potom Čelsijem, Kristal Palasom i Stoukom.

Na prve četiri pozicije, Čelsi, Arsenal, Mančester junajted i Mančester siti gotovo da su bukirali mesta koja vode u Ligu šampiona, pa Liverpulu (koji perfektnom završnicom možda može da ugrozi Siti), Totenhemu i Sautemptonu ostaje da se zadovolje plasmanom u Ligu Evrope.

Sautempton je danas postigao četvrtinu golova koliko je dao na 11 prethodnih utakmica, ali je prekinuo niz od tri pobede na svom stadionu: Kristal Palas 1:0, Hal 2:0 i Barnli 2:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC