• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

148. derbi: Zvezda - Partizan 0:0!

Autor mondo.rs

Derbi u Ljutice Bogdana završen je bez pobednika, iako je apsolutno jasno da remi više odgovara večeras boljem timu - crno-belima.

  148. derbi: Zvezda - Partizan 0:0! Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

KRAJ UTAKMICE!

Pročitajte izveštaj sa 148. večitog derbija.


96' Slobodan udarac za Drinčića, praktično sa istog mesta sa kojeg je rešio prethodni derbi, u Humskoj. Ponovo je šutirao i prebacio gol.

95' Umalo još jedna šansa za Partizan posle kontre, ali Rajković istrčava i interveniše pred Ninkovićem!


94' Velika šansa za Živkovića, ali Vukašin Jovanović spasava Zvezdu! Ofanzivac Partizana predriblao je na desnoj strani Anđelkovića i šutirao pred mladim štoperom, koji se našao na pravom mestu i sprečio da lopta krene ka Rajkoviću.


93' Poslednja promena i u Partizanu. Na terenu je Nikola Ninković umesto Petra Grbića.

92' Poslednja izmena u Zvezdi. Luka Jović seo je na klupu, a umesto njega zaigrao je Petar Orlandić.


90' Meč će biti produžen sedam minuta. Pre svega, zbog duge pauze uzrokovane bakljadom na južnoj tribini.

88' Još jedna izmena u Partizanu. Brašanac napušta igru i ustupa mesto Saši Markoviću. Formacijski, ova promena ne bi trebalo da previše utiče na raspored crno-belih na terenu. Odmah po nastavku igre, žuti karton dobija Kataija zbog laktanja u skoku.


85' Žuti karton i za Drinčića. Faulom je zaustavio Kataija pri trku ofanzivca Zvezde na oko 29, 30 metara od gola. Bosančić namešta loptu i šutira jako loše, prebacivši i kazneni prostor i gol za nekoliko metara.


82' Još jedna izmena u Zvezdi. Parker izlazi iz igre, a umesto njega na terenu je Miloš Bosančić. U prvom kontaktu, Bosančić gubi loptu pod faulom Babovića, koji se buni i odmah izvinjava Mažiću zbog burne reakcije.


76' Balažic faulom zaustavlja Kataija na oko 20 metara od gola sa leve strane i dobija žuti karton. Darko Lazović namestio je loptu i šutirao pravo u Živkovića. Utakmica u ovim trenucima dobija jak intenzitet.

74' Velika šansa za Zvezdu i odlična odbrana Živkovića! Mihailo Ristić proigrao je "iz prve" Luku Jovića sa polovine terena, a golman crno-belih sjajno reagovao na šut sa desetak metara iskosa!

...
Izvor: YouTube


Odmah potom, Grbić je imao dobru situaciju za šut sa 20 metara posle kontre, ali je probao da proigra Šaponjića. Na kraju - gol aut.

72' Izmena u Partizanu. Ulazi Ivan Šaponjić umesto Saše Ilića. Za to vreme, Nikola Drinčić leži na terenu, držeći se za nogu. Malo dalje od njega, čini se da će i Savo Pavićević imati problem da završi meč.

70' Meč je nastavljen posle pauze. Gust dim i dalje je nad terenom.

66' Prva izmena među domaćima. Mladi Mihailo Ristić ulazi na teren umesto Saše Stojanovića.

- Pauza zbog bakljade na južnoj tribini. Topovski udari eksplodiraju na gol liniji Zvezde.

64' Partizan ponovo pritiska Zvezdu na njenoj polovini! Ilić krade loptu Kovačeviću, vraća je Brašancu na oko 20 metara od gola, a on neprecizno "gađa" dalji, desni ćošak.

62' Cvetković izbacuje loptu sa Zvezdine gol linije! Balažic je posle povlačenja sa Vukašinom Jovanovićem "iz druge" šutirao nogom, a desni bek crveno-belih spasao gol u poslednji čas. 

60' Najbolja šansa Partizana u nastavku! Grbić je "izvukao" kontro po levoj strani, prebacio loptu na dalju stativu do Živkovića, a on je vratio do Brašanca, čiji šut Rajković prosleđuje u korner. Prvi šut gostiju u okvir gola.

58' Žuti karton za Sašu Ilića. Darko Lazović probacio mu je loptu kroz noge, pre nego što je kapiten Partizana bio prinuđen da zaustavi Čačanina držeći ga za dres. U svom maniru, odmah mu se izvinio.

57' Veliki promašaj Džošue Parkera! Cvetković je centrirao sa desne strane, a najiskusniji napadač crveno-belih jedva okrznuo loptu glavom, iako je imao praktično "čistu" situaciju u blizini ivice peterca.

- Zvanična poseta: 44.120 gledalaca.

56' Bandalovski se žali na povredu. Kovačević mu je naskočio na nogu. I dalje jak presing crno-belih, u kojem se vidi ogroman uticaj za sada odličnog trija vezista Drinčić - Ilić - Babović.

54' Prvi pokušaj Zvezde da iz prekida ugrozi Živkovića nije uspeo. Lalatović je komandovao Joviću i Parkeru da zamene mesta u nastavku, pa je mlađi napadač sada u špicu domaćina. U prvom poluvremenu, Parker je izgubio praktično svaki vazdušni duel sa Balažicem i Brankom Ilićem.

50' Blaži početak drugog dela utakmice. Igra se isprekidano na sredini terena, oba tima povežu po nekoliko dodavanja, pa predaju loptu rivalu.

- Najjači utisak sa početka drugog dela meča je da se meč igra u polumraku. Nove sijalice ne obasjavaju sve delove terena istim intenzitetom. Bolje se vidi pod zapadnom tribinom, a lošije pod istočnom.

46' Počinje drugi deo. Sa centra kreće Partizanov tandem Babović - Grbić.

- Poluvreme.

Partizan je kontrolisao igru 45 minuta. Igralo se onako kako je zamislio trener crno-belih Zoran Milinković i samo je splet okolnosti sačuvao u 31. minutu Zvezdin gol. Stefan Babović imao je zicer, ali je promašio ceo gol.

39' Žuti karton za Aleksandra Kovačevića, zadnjeg veznog Crvene zvezde. Košarkaškim "blokom" sprečio je Darka Brašanca da sa oko 20 metara od gola Partizana krene u kontru.

36' Andrija Živković oprobao je udarac sa oko 20 metara i poslao loptu daleko iznad gola. Pre šuta, otrgao se Dušanu Anđelkoviću.

35' Velika borba Kataija i Balažica po desnoj strani Partizanove polovine. Ofanzivac Zvezde stigao je umalo i do peterca, gde je Slovenac odlično startovao i čak iznudio i gol-aut.

31' Babović ne koristi ogromnu šansu! Saša Ilić pronašao ga je usamljenog na sedam metara od gola Zvezde, odakle vezista crno-belih šalje loptu kraj leve stative... Nedugo potom, Grbić nespretno šutira sa desetak metara od Rajkovića.

...
Izvor: YouTube


28' U ovim trenucima donekle ravnopravnija igra. Partizan i dalje vrši agresivni presing, a Zvezda nagoveštava svoj bolji period. Prekršaji na sredini terena, koje Mažić ne kažnjava žutim kartonima. Kratka pauza zbog faula na Petru Grbiću.

23' Prvi put preti i Zvezda. Lazović je šutirao levom nogom sa oko 20 metara, a Živko Živković izbio loptu, bacivši se u desnu stranu.

22' Pod jakim presingom Partizana, igra Zvezde se uglavnom svodi na ispucavanja zadnje linije i prebacivanje redova rivala. Cvetković je igrač koji je najčešće do sada imao loptu kod nogu.

18' Petar Grbić stvara probleme Zvezdi. Po levoj strani prolazi Jovanovića, pa istrčava pod pritiskom sa loptom u gol-aut. Početak potpuno po meri i planu Partizana, iako na semaforu još piše 0:0. Presing na izgubljenu loptu, kontrolisano pozicioniranje... Trener domaćih Lalatović nervozno gestikulira od početka. Milinković mirniji.

14' Još jedan korner za Partizan. Jovanović je pokušao da iznudi faul u napadu, ali Mažić nije video prekršaj u njegovom duelu sa Petrom Grbićem. Treći udarac iz ugla za crno-bele... Odmah potom i četvrti.

12' Verbalni sukob Cvetkovića i Ilića, posle kojih Mažić smiruje situaciju. Brašanac zatim ostaje apsolutno sam pred kaznenim prostorom Zvezde, gde ne prihvata loptu kako je hteo. Da jeste - istrčao bi na zicer.

9' Opet preti Partizan. Grbić trči "jedan na jedan" sa istrčalim Rajkovićem na levoj ivici kaznenog prostora i golman domaćina dobija duel. Crno-beli potpuno kontrolišu meč.

6' Prvi korner za Partizan. Crno-beli su počeli bolje i konkretnije, sprečivši Zvezdu da napravi bilo kakvu akciju. Posle prekida nema prilike, iako se Drinčić provlači iza odbrane Zvezde. Ne uspeva da je stigne i usamljen krene ka Rajkoviću.

5' Pritisak Partizana na zadnju liniju Zvezde. Grbić je umalo iskoristio grešku Cvetkovića i krenuo sam ka golu, ali se bek crveno-belih ispravio i izbio loptu u aut. Više se igra na polovini domaćina.

4' Opomenut je i Volkov žutim kartonom. Ne zbog starta, već zbog prigovora.

3' Prvi žuti karton. Vukašin Jovanović oštro je uklizao u Stefana Babovića i zaradio opomenu. Na drugoj strani, na zemlji je ostao Andrija Živković, žaleći se na povredu nosa.

1' Sa bele tačke krenuli su igrači Zvezde.

UTAKMICA JE POČELA!

18.40 Igrači su opet na terenu. Meč počinje!

18.33 Poslednja informacija sa stadiona: Derbi će biti odigran!

TV Prva javlja sa atletske staze da su postojale još dve opcije - da čitav stadion bude ispražnjen i da se meč odigra, kao i da meč eventualno bude odložen za deset dana. Nezvanično, dakle, utakmice će ipak biti.

18.31 Utisak je da se situacija na severnoj tribini smirila. Dodat je još jedan kordon policije, ali fudbaleri su još u svlačionicama. Nezvanično, u toku je sastanak predstavnika dva kluba sa sudijom Mažićem i komesarom za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivojem Mirkovim.

- Ispod severne tribine su i kola Hitne pomoći, a na tribini pojačane snage policije.

- Prema informacijama TV Prva, incidenti su nastali pokušajem navijača Partizana da uđu na severnu tribinu. "Kada nisu uspeli da probiju taj kordon, ušli su na istočnu i sukobili su se na navijačima Zvezde koji su na njoj bili smešteni", javlja reporter. Potom je i TV kamerama zabeleženo da su navijači sa severne strane krenuli ka izlazu i potukli se sa policijom. Taj sukob i dalje traje.

- Više o incidentu pročitajte u vesti o sukobima na stadionu "Rajko Mitić".

- Arbitar Mažić povukao je igrače oba tima u svlačionicu dok se ne smiri sukob navijača Zvezde i pripadnika Žandarmerije na vrhu tribine. Policija formira kordon između "Severa" i "Istoka", dok fudbaleri oba tima zajedno ulaze u tunel.

1' Utakmica je spremna za početak, ali arbitar Milorad Mažić ne dozvoljava da meč počne dok se ne smiri situacija iznad severne tribine.

Crvena zvezda - Partizan 0:0!

"Večiti rivali" odmeriće snage poslednji put ove sezone, a možda i rešiti pitanje novog prvaka Srbije, jer lider Partizan ulazi u utakmicu sa pet bodova prednosti u odnosu na šampiona Crvenu zvezdu.

Pobeda crveno-belih podigla bi temperaturu do tačke ključanja uoči poslednjih šest kola Superlige, remi ne bi potpuno ubio nadu navijača Zvezde da je odbrana titule moguća, u isto vreme zadržao bi pozornost kod navijača Partizana, dok bi pobeda crno-belih i u drugom derbiju sezone, sasvim izvesno, značila i kraj u borbi za titulu.

Pogleda na tabelu: Partizan 56 (17-5-1) 55:18, Zvezda 51 (15-6-2) 33:12!

Treneri Zoran Milinković i Nenad Lalatović u prilici su da izvedu najjače sastave koje trenutno imaju, jer nijedan ni drugi šef stručnog štaba nemaju problema sa povređenim i kažnjenim igračima.

Ali, obojica su napravila neke (ne)očekivane izmene, naročito debitant Milinković koji je odlučio da igra bez klasičnog napadača...

Anketa

Ko će pobediti u 148. večitom derbiju?

  • Crvena zvezda

    75% (30)

  • Biće nerešeno

    5% (2)

  • Partizan

    20% (8)

Ko će pobediti u 148. večitom derbiju?

Rezultati


"VEČITI DERBI": SKOR

Crvena zvezda - Partizan: 60 pobeda crveno-belih, 43 remija i 44 pobede crno-belih.

Zvezda je kao domaćin bila daleko uspešnija. Na svom terenu zabeležila je 37 trijumfa, 20 puta je podelila bodove sa "večitim" rivalom, dok je Partizan ostavrio 15 pobeda.

Skor na utakmicama na kojima je Partizan bio domaćin je u koristi "valjka" - 29 pobeda crno-belih i po 23 remija i trijumfa Zvezde.

DERBI UŽIVO

17.58 - Tuča je izbila na istočnoj tribini, između navijača Crvene zvezde i Partizana. Potom su se umešali i navijači sa severne tribine, gde su se nakon svega sukobili i sa policijom, na vrhu tribine.

17.55 - Derbi počinje incidentom na istočnoj tribini. Grupa navijača prebacivala je predmete preko ograde na severnu tribinu, žandarmerija je intervenisala i situacija se smirila.

17:41 - Reporteri MONDA sa stadiona javljaju da je, na oko 20 minuta pre početka susreta, prisutno možda i 30.000 ljudi. Tribine se i dalje pune...

17:34 - Ko s kim do kraja...

CRVENA ZVEZDA

DONJI SREM (29. april)
Rad (2. maj)
ČUKARIČKI (9. maj)
Radnički 1923 (13. maj)
OFK BEOGRAD (16. maj)
Mladost (24. maj)

PARTIZAN

Jagodina (29. april)
VOJVODINA (2. maj)
Spartak (9. maj)
NAPREDAK (13. maj)
Novi Pazar (16. maj)
BORAC (24. maj)

*napomena: velikim slovima označena su gostovanja.

17:24 - Potvrđen je i sastav Partizana, crno-beli su bez klasičnog napadača, Grbić je napred.

17:13 - Sastav Zvezde potvrđen: Jovanović u odbrani, Kovačević u sredini!

16:50 - Pročitajte šta je o derbiju rekao naš najbolji sudija Milorad Mažić, koji će danas osmi uzastopni put deliti pravdu u duelu fudbalera Crvene zvezde i Partizana.

A, pročitajte i šta je ranije o tome, i generalno situaciji u kojoj se Mažić nalazi kada sudi u Srbiji, prisao naš kolumnista Neša Petrović.

16:47 - Sudeći prema cenama ulaznica koje nude tapkaroši, za 148. večiti derbi ne vlada veliko intersovanje: Istok na crno može da se dobije za 600 dinara, na blagajni je 800.

16:45 - Reporteri MONDA javljaju da se, sat i 15 minuta pre utakmice, polako formiraju gužve na prilazima stadionu i da su vidljive kolone navijača.

Incidenata, bar prema onome što smo mogli da saznamo, nije bilo.

16:27 - Reporteri MONDA sa stadiona već javljaju moguće, tj. verovatne sastave!

PARTIZAN: Ž. Živković - Bandalovski, B. Ilič, Balažic, Volkov - Drinčić, Brašanac - A. Živković, Babović, S. Ilić - Grbić (Šaponjić)!

Ako se Zoran Milinković u poslednji čas odluči da, ipak, ne zaigra bez klasičnog napadača, umesto Petra Grbića zaigraće Ivan Šaponjić.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković - Kovačević, Stojanović - Lazović, Katai, Jović - Parker.

Izgleda da je Nenad Lalatović u poslednji čas odlučio da umesto kreativnog Mihaila Ristića u startnih 11 ubaci borbenog Aleksandra Kovačevića, kako bi otežao posao kreativnom Stefanu Baboviću.

16:24 - Bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić na dan derbija postao je deda, saznaje MONDO. Njegova kćerka Sara porodila se i na svet donela - kćerkicu!

16:11 - Upravo zato, pre godinu dana u našoj prestonici boravila je TV ekipa serijala "Derby days", koja je snimila dokumentarac o najvećoj utakmici srpskog i jugoslovenskog fudbala, a film je potom postao hit na YouTube-u i do danas ima više od 420.000 pregleda.

Momci iz Engleske i Španije, u razgovoru sa novinarima redakcije MONDO, tada su nam rekli da su bili na mnogo mesta, da su snimali mnoge derbije, ali da ništa slično nisu videli...

Uostalom, pogledajte kako su oni doživeli "večiti derbi".



16:09 - Iako su svi ljubitelji fudbala u Srbiji svesni da današnji derbi nema onaj stari fudbalski sjaj, za strance je institucija "večitog derbija" (eternal derby) i dalje zvučna i primamljiva. U našoj prestonici boravi veliki broj fudbalskih zanesenjaka iz raznih krajeva Evrope, pored već standardnih gostiju, navijača bratskih klubova Zvezde i Partizana: Olimpijakosa, Spartaka iz Moskve, PAOK iz Soluna i CSKA iz Moskve.

15:42 - Biće jako teško prići stadionu danas, zbog radova na Autokomandi i u Vojvode Stepe. Evo važne informacije za sve koji nameravaju da idu na utakmicu.

Izvor: MONDO

14.52 - Trenutno je mirno oko stadiona Crvene zvezde. Nema navijača u većim grupama i primetni su samo organi reda - policija i redari.

Ostanite uz MONDO...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC