• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razjedinili ih, opet!

Autor mondo.rs

Na mestu gde je Mojes prošle sezone u 34. kolu "popio" otkaz, Van Gal je "popio" tri komada. Treća uzastopna pobeda Evertona nad "Jedinstvom".

Junated, u prevodu "Jedinstvo", razjedinjeno je na sitne komade treću uzastopnu godinu na "Gudison parku".

Ali, teško da će zbog toga Luj van Gal biti smenjen u ponedeljak ujutru, kao što je prošle sezone bio slučaj sa Dejvidom Mojesom.

Probuđeni Everton, predvođen Robertom Martinezom, taktički je razbio Van Galov sastav u nedelju popodne, bilo je 3:0 (2:0) golovima Džejmsa Mekartija (5), Džona Stounsa (35) i Kevina Miralasa (74), tako da je u poslednjih šest kola sakupio 16 od mogućih 18 godina.

O kakvom se zaokretu radi, govori i podatak da je Everton u periodu od 1. novembra do 4. marta, u 19 utakmica Premijer lige, takođe sakupio 16 bodova (forma ekipe u jednom trenutku bila je 1-4-7).

S druge strane, Junajted se sa šest uzastopnih trijumfa u Premijer ligi popeo na pozicije koje vode direktno u Ligu šampiona, ali je Van Gal drugi vikend zaredom morao da čestita boljem: pre sedam dana Žozeu Murinju na "Stamford bridžu" posle 1:0, ovog puta Martinezu, koji mu je prepustio inicijativu (65%), ali ga "ubio" konkretnim, pravolinijskim kretanjima na štopere...

Sa svega 35 odsto lopte u nogama, Everton je uputio osam šuteva ka golu Davida De Hee, šest u okvir, polovinu golman Junajteda nije uspeo da zaustavi. Na drugoj strani? Jalova inicijativa "đavola" potvrđena je u vidu čak 17 šuteva ka golu, od kojih je samo četiri bilo opasno po Tima Hauarda.

Jednom Amerikanac nije mogao ništa da uradi, ali je tada već bilo 3:0 i Radamel Falkao bio u ofsajd poziciji, pa mančesterski velikan nije stigao čak ni do utehe...

REZULTATI:

Everton - Mančester junajted 3:0 (2:0)
/Mekarti 5, Stouns 35, Miraljas 74/

Arsenal – Čelsi (17.00)

U subotu:

Sautempton - Totenhem 2:2
Barnli - Lester 0:1
Kristal Palas - Hal 0:2
Njukasl - Svonsi 2:3
Kvins Park Rendžers - Vest Hem 0:0
Stouk - Sanderlend 1:1
Vest Bromvič Albion - Liverpul 0:0
Mančester siti - Aston Vila 3:2

TABELA: Čelsi (-2) 76, Mančester siti 67, Arsenal (-2) 66, Mančester junajted 65, Liverpul (-1) 58, Totenhem 58, Sautempton 57, Svonsi 50, Stouk 47, Everton 44, Vest Hem 44, Kristal Palas 42, Vest Brom 37, Njukasl 35, Aston Vila 32, Hal (-1) 31, Lester (-1) 31, Sanderlend (-1) 30, Kvins Park 27, Barnli 26.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC