• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK savladao i prestigao Rad

Autor mondo.rs

"Romantičari" u gradskom derbiju pobedili "građevinare" na Staroj Karaburmi, 1:0. Promašivao domaćin, pa promašivao gost. Dva igranja rukom u 16 metara - jedan penal, za Beograd.

 OFK savladao i prestigao Rad Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

U nedelju predveče, na Omladinskom stadionu, još jednim beogradskim derbijem spuštena je zavesa na 24. kolo Jelen Superlige.

U utakmici interesantnijoj nego što konačan rezultat nagoveštava, "romantičari" su savladali goste sa Banjice i prestigli ih na šestoj poziciji tabele.

OFK Beograd - Rad 1:0 (1:0)

Iako je na obe strane viđeno nekoliko konkretnih prilika, par stotina gledalaca moglo je da vidi samo jedan gol. I to sa bele tačke.

Najbolji strelac "romantičara" Ivica Jovanović zatresao je mrežu gostiju u 19. minutu, udarcem "sa kreča". Arbitar Majo Vujović dosudio je taj penal kaznivši "rukometnu" intervenciju defanzivca Rada Nikole Maraša u kaznenom prostoru, posle kornera domaćih koji je izveo Saša Zdjelar.

Glavni sudija utakmice progledao je u tom trenutku kroz prste "građevinarima", s obzirom na to da je Maraš ostao na terenu, iako je u tom trenutku već imao žuti karton. U nastavku, na njega su bili ljuti i gosti.

Ređale su se posle pogotka šanse OFK Beograda, ali Jovanović, Miloš Antić i Dejan Dražić u prvom, a Nikola Aksentijević i Bogdan Planić u drugom poluvremenu nisu bili precizni. Na drugoj strani terena, Vladimir Rodić oklevao je u 31. minutu i dopustio protivnicima da ga stignu na "čistini" pred golom "romantiačra.

Dok se očekivala još jedna lopta u mreži Rada, "građevinari" su se trgli i "napali" izjednačenje. Velikim šansama rezervista gostiju Bogdana Mladenovića i Stefana Mihajlovića u finišu prethodila je sporna odluka u kaznenom prostoru domaćih.

U 75. minutu, igrač Rada Miloš Obradović pokušao je da centrira, ali lopta nije posle njegovog šuta došla do sredine kaznenog prostora, jer je rukom zaustavio defanzivac "romantičara" Milan Savić, istrčavši pred levog beka gostiju. Vujović u toj situaciji nije reagovao.

Hoće li još jedan sudija "pasti" posle utakmice na Omladinskom stadionu?

OFK je trijumfom prekinuo mini-seriju od dva "vezana" poraza (Partizan 1:3, Donji Srem 0:4). Rad se prošle nedelje trijumfom protiv Radničkog 1923 oporavio od katastrofove protiv Čuke, ali je ovog vikenda ponovo poražen u okršaju sa gradskim rivalom.



REZULTATI 24. KOLA:

OFK Beograd - Rad 1:0 (1:0)
/Jovanović 19' p/

odigrano u subotu:

Jagodina - Voždovac 1:2 (0:1)
/N. Arsenijević 79' - Škerjanc 11'/

Mladost Lučani - Donji Srem 0:0

Radnički 1923 - Čukarički 0:1 (0:1)
/Rendulić 40'/

Radnički Niš - Napredak 2:0 (0:0)
/Bulatović 57', Pejčić 65'/

Spartak - Novi Pazar 0:2 (0:1)
/Mijić 10', 81'/

Vojvodina - Borac 1:3 (0:0)
/Makarić 90' - Mutavdžić 76', Jevtović 78', Krunić 90+2'/

Crvena zvezda - Partizan 0:0

TABELA: Partizan 57, Crvena zvezda 52, Čukarički 47, Vojvodina 40, Novi Pazar 39, OFK Beograd 35, Rad 34, Jagodina 30, Mladost 30, Borac 26, Radnički Niš 26, Donji Srem 25, Spartak 25, Napredak 24, Voždovac 21, Radnički 1923 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC