• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaviša Jokanović - potencijalna tema "Slagalice"

Autor mondo.rs

Jednog dana u engleskim kvizovima, a moguće i u ovdašnjim, možda će jedno od pitanja takmičarima biti i: "Da li znate koja su tri inostrana trenera uspela da uvedu klubove iz Druge u Prvu (premijer) englesku ligu?".

Slaviša Jokanović je čovek o kojem se priča u fudbalskoj Engleskoj, ali ne samo u njoj.

Kolo pre kraja Čempionšipa (Druga engleska liga), Jokanović je uspeo da Votford uvede u Premijer ligu i tako postane prvi srpski trener koji će voditi ili bi trebalo da vodi jedan premijerligaški klub.

Jokanović je bio četvrti trener Votforda ove sezone. Postavljen je za trenera oktobra prošle godine i od tada se Votford preporodio, da bi sada slavio sa igračima, saradnicima, zaposlenima u klubu, navijačima, ulazak "stršljenova" u Premijer ligu, prvi put posle osam sezona!

Engleski mediji naširoko pišu o Jokanoviću (izvestili smo vas već o želji Sanderlenda da ga angažuje), a pojedini navode i da bi mogao da uđe u kvizove.

Naime, Jokanović je tek treći trener koji nije sa britanskog Ostrva kome je uspelo da uvede klub iz Druge u Premijer ligu.

Ko su ta druga dvojica?

Francuz Žan Tigana je to uspeo sa sa Fulamom 2001. godine, a nekadašnji Jokanovićev saigrač iz Čelsija, Italijan Roberto di Mateo istio uspeh zabeležio je sa Vest Bromvič Albionom 2010. godine.

Zanimljivo, dve godine kasnije, Di Mateo je sa Čelsijem postao prvak Evrope.

Ovoj listi mogao bi da se priključi Španac Aitor Karanka, ako Midlsbro u poslednjem kolu tekuće sezone Čempionšipa bude uspeo da nadmaši Bornmaut i plasira se u Premijer ligu kao drugoplasirana ekipa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC