• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović ne blefira: Ovo su Zvezdini klinci za NS

Autor mondo.rs

Crvena zvezda bi u sredu mogla da istrči u drastično podmlađenoj postavi u kojoj bi zaigrali fudbaleri od 17, 18, 18, 19, 19, 20 i 20 godina...

 Lalatović ne blefira: Ovo su Zvezdini klinci za NS Izvor: MN PRESS

"Do kraja prvenstva, sigurno ćemo imati pet ili šest igrača mlađih od 19 godina u startnoj postavi", poručio je trener šampiona Srbije Nenad Lalatović pred put u Novi Sad.

Nakon što njegov tim nije uspeo da pobedi Partizan u 148. večitom derbiju i smanji prednost lidera na dostižna dva boda, temperamentni trener doneo je odluku koju su mnogi navijači Crvene zvezde očekivali mnogo ranije.

Možda još na početku sezone...

Međutim, trener crveno-belih odluku da dodatno podmladi ionako neiskusnu prvu postavu doneo je tek kada je postalo izvesno da titula prvaka neće biti odbranjena. Iako je legitimna tema za raspravu da li je Zvezda zapravo bolja i jača sa iskusnim igračima koje ima, u poređenju sa timom tinejdžera koji bi mogla hipotetički da izvede, utakmica sa Donjim Sremom u Novom Sadu (sreda, 16:30, Arena sport) prilika je da Lalatović reči sprovede u delo.

I, prema saznanju MONDA, to će se i dogoditi.

Naš portal saznaje da će nekoliko mladih fudbalera koji su čekali šansu gledajući kako počinju stariji saigrači, biti "bačeno u vatru" na "Karađorđu", uprkos tome što će s druge strane terena biti, za Zvezdu, tradicionalno neugodan protivnik.

MONDO saznaje da bi tim Crvene zvezde mogao da izgleda ovako: Rajković (18 godina) – Cvetković (25), Lazić (20), Stojanović (18), Anđelković (32) – Grujić (19), Ristić (19), Avramovski (20) – Lazović (24), Parker (24) – Jović (17).

Konkretno, Lalatović je posle derbija sa Partizanom razmišljao o tome da zarotira Džošuu Parkera i Luku Jovića, čemu se brzonogi Englez protivio celog proleća. Parker bi, najverovatnije, "popio klupu" da Aleksandar Katai protiv Partizana nije dobio parne kartone, pa je poput Aleksandra Kovačevića izbacio sebe iz konkurencije za duel sa Pećinčanima.

Do početka meča u Novom Sadu trener crveno-belih trebalo bi da razreši još dve dileme.

Prva se tiče kondicije Mihaila Ristića, koji je dugo bio povređen i zbog čega je derbi počeo na klupi, a potom u drugom poluvremenu zamenio iskusnog Aleksandra Stojanovića i odmah napravio razliku na terenu. Ukoliko se ispostavi da Ristić i dalje nije spreman da odigra celu utakmicu, moguće je da će početi Miloš Bosaničić ili ponovo Stojanović, a opcija je i da Ristić počne i bude zamenjen oko 60. minuta.

Druga, tiče se pozicije štopera. Najiskusniji u timu Savo Pavićević nalazi se u padu forme, što je moglo da se primeti i protiv crno-belih, ali je iskustvo i dalje njegov jak adut. Poput Pavićevića, i Darko Lazić je pravio skupe greške ovog proleća i zbog toga je šansu dobio, i iskoristio, Vukašin Jovanović, koji je bio bolja polovina odbrane u subotnjem derbiju.

S obzirom na to da će u nedelju biti odigrana i prvenstvena utakmica sa Radom, nije nemoguće da Lalatović isproba dve opcije: Lazić – Jovanović i Pavićević – Jovanović. Samo je pitanje ko će kada na teren.

MARKO PETKOVIĆ SPREMAN!

Kapiten mlade reprezentacije Srbije i standardni desni bek Crvene zvezde, sve do kidanja ligamenata kolena prethodne jeseni, Marko Petković, uspešno se oporavlja od operacije i vraća u kondiciju brže nego što je očekivano. Prema onome što pokazuje na treninzima, Petković je sve bliži povratku na teren, verovatno bi mogao da počne i utakmicu sa Donjim Sremom, ali su veći izgledi da će Lalatović sačekati još neko vreme pre nego ga izloži najvećim naporima.

Stoga, verovatnije je da će kraj desne aut linije i u Novom Sadu igrati Miloš Cvetković.

MIJAILOVIĆ UMESTO ANĐELKOVIĆA?

Ali, ne Nikola... Dušan Anđelković, koji je angažovan zimus u trenutku kada se pripremalo sklanjanje standardnog levog beka Nikole Mijailovića iz kluba, nije imao jaku konkurenciju na svojoj poziciji ovog proleća (Stefan Đorđević nije bio blizu takmičarskih minuta), a ispostavilo se da Anđelković i nije mnogo toga postigao na terenu.

Ukoliko bude odlučio da proba nekog novog na levom beku, Lalatović bi mogao da se okrene još jednom Mijailoviću, Marku, momku rođenom 1997. godine, koji nosi broj "21". Nemojte se iznenaditi ako Mijailović, ipak, zaigra u Crvenoj zvezdi do kraja sezone.

KOKEZA POVEZUJE NOVI SAD I BEOGRAD

Na svečanosti povodom otvaranja prostorija Fudbalskog saveza Novog Sada, u utorak je prisustvovao i potpredsednik Crvene zvezde, odnosno predsednik FS Beograda, Slaviša Kokeza. Obraćajući se prisutnima, u društvu generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića, Kokeza je istakao da se nada zbližavanju fudbalskog Beograda i Novog Sada u budućnosti, a samim tim i fudbalske Vojvodine.

"Fudbalski savez Beograda mora da bude lokomotiva promena u našem fudbalu, koji vapi da se to i dogodi", istakao je Kokeza.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC