• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontroverzna pobeda Intera: 2 crvena i "penal"!

Autor mondo.rs

Inter je ste u Udinama nadigrao domaćina, ali je poveo iz nepostojećeg penala, zbog kojeg je Udineze ostao i bez drugog igrača na terenu! Pogledajte...

U subotu: Udineze – Milan 2:1.

U utorak: Udineze – Inter 1:2.

Fudbaleri Udinezea, na čijoj klupi je u ulozi asistenta legendarni fudbaler Intera Dejan Stanković zabeležili su dva potpuno različita rezultata u razmaku od dva dana protiv milanskih velikana.

Milan su potpuno nadigrali i pobedili, od Intera su fudbalski nadigrani, ali su nezasluženo izgubili. Probuđen sastav Roberta Manćinija, čiju je gol odlično čuvao Nemanja Vidić, bio je bolji rival ove večeri na "Friuliju", ali je poveo posle izmišljenog penala, a do drugog gola i novog vođstva stigao u trenutku kada je domaćin ostao i bez drugog igrača u polju.

"Nerazuri" su bili daleko bolji rival u prvih 45 minuta, ali su se Argentinci u špicu napada, Mauro Ikardi i Rodrigo Palasio, poput novog "trekvartriste", Brazilca Ernaneša, propisno ispromašivali, pa je najupečatljiviji detalj prvog poluvremena bio destruktivni potez Mauricija Domicija, koji je u 40. minutu dobio drugi žuti karton i pet minuta pre ostalih otišao u svlačionicu.

SEMAFOR


0:1 Ikardi pen 48
1:1 Di Natale 50
1:2 Podolski 65

Bez prava da se vrati.

U nastavku, najsporniji detalj. Mateo Kovačić bio je u gol šansi, šutirao je loše i pored gola, a onda se žestoko sudario sa Emanuelom Baduom, a sudija Đanluka Roki na zaprepašćenje domaćih igrača, navijača i trenera ekipe, bivšeg šefa Intera Andree Stramaćonija... pokazao na belu tačku.

I ne samo to, Badu je u tom trenutku dobio drugi žuti karton, tako da je Udineze ostao sa devetoricom u polju i morao da juri rezultat, jer...

Sa penaltika, u 48. minutu, više nego siguran bio je Ikardi, koji se 18. golom u Seriji A izjednačio na čelu liste strelaca sa starijim zemljakom iz redova Juventusa, Karlosom Tevezom. Inače, pre utakmice predsednik Intera Erik Tohir poručio je Ikardiju da će dobiti bonus od 400.000 evra ako sezonu završi kao "kapokanjoneri".

Čim su krenuli s centra, domaćini su izjednačili! Legendarni Antonio Di Natale postigao je lep, inače svoj 205. gol u Seriji A, čime se izjednačio na večnoj listi strelaca sa Robertom Bađom. Igrao se 50. minut kada je odlazeći kapiten "zebreta" ostavio Samira Handanovića bez šansi da reaguje, ali...

SASTAVI


UDINEZE: Karnezis – Vidmer, Danilo, Domici, Piris – Alan, Pinci, Badu – Giljerme (od 44. Paskual), Tero, Di Natale.

INTER: Handanović – Santon, Felipe, Vidić, Dambrozio – Medel, Kovačić, Gvarin – Ernaneš – Palasio, Ikardi.

Teško je bilo očekivati da će Udineze sa devetoricom izdržati do kraja utakmice, iako je Inter ove sezone hronično neefikasan i često bezidejan tim. Međutim, konačno je dočekan Lukas Podolski! Nemac, na pozajmici iz Arsenala, postigao je u 65. minutu divan gol kojim je vratio Interistima teško i nezasluženo stečenu prednost, a Udineze nije imao snage da još jednom uzvrati.

Inter (48) s ova tri boda popeo se bar privremeno na sedmo mesto na tabeli, sa dva boda manje od Sampdorije (50) koja se u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu koje vodi u Ligu Evrope, a dali ih Fiorentina sa 49 bodova. Utakmicu manje i bod manje od Intera imaju Đenova i Torino, Milan je ostao na 43 boda. Udineze je dovoljno daleko od zone ispadanja da bi ovaj poraz za njih bio tragičan...

Za kraj i jedan podatak o tome kako je Inter igrao ove sezone. Iako se nalazi u prilično dobroj formi s osvojenih deset od mogućih 12 bodova u poslednja četiri kola, Manćinijev tim uspeo je večeras tek treći put ove sezone da veže dve pobede u ligi!

Interisti su u jednom trenutku zimus imali tri u nizu, jesenas samo jednom su vezali dve, a sada su za kratko vreme pobedili Romu 2:1 i Udineze 1:2. U narednom kolu dočekuju Kjevo, potom gostuju Laciju, pa dočekuju Juventus.

GOLOVI

...
Izvor: youtoube




REZULTATI:

Udineze - Inter 1:2 (0:0)
/Di Natale 50. - Ikardi pen 48, Podolski 65/

U sredu:

Ćezena - Atalanta (20.45)
Kjevo - Kaljari
Juventus - Fiorentina
Milan - Djenova
Sampdorija - Verona
Lacio - Parma
Sasuolo - Roma
Palermo - Torino

U četvrtak:

Empoli - Napoli (20.45)

TABELA: Juventus 73, Lacio 59, Roma 58, Napoli 56, Sampdorija 50, Fiorentina 49, Inter (+1) 48, Đenova 47, Torino 47...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC