• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović ide, ali ne da Zvezdi da se preda!

Kapiten bez trake na ruci Darko Lazović postigao je dva strašna gola u Novom Sadu i poručio saigračima da nema predaje u borbi za odbranu titule prvaka.

 Lazović ide, ali ne da Zvezdi da se preda! Izvor: MN PRESS

Darko Lazović ide, a kao da mu se ne ide!

Sjajni fudbaler Crvene zvezde i kapiten bez trake na ruci poručio je saigračima, ali i navijači kluba da posle 0:0 u večitom derbiju predaje ne sme da bude.

Lazović je postigao dva strašna gola na "Karađorđu" u trenutku kada je Donji Srem izjednačio na 1:1 i zapretio da bi mogao definitivno da reši pitanje novog šampiona Srbije. Ali, Lazović to nije želeo da dozvoli.

U vanrednom 25. kolu Superlige: Donji Srem – Crvena zvezda 1:3, za prvu pobedu crveno-belih nad Pećinčanima sa više od jednog gola razlike.

Semafor: 0:1 Petar Orlandić 50, 1:1 Risto Mitrevski 54, 1:2 Darko Lazović 60, 1:3 Darko Lazović 84!

Bar do kraja utakmice u Humskoj, u kojoj Partizan dočekuje Jagodinu, razlika između prvog i drugog na tabeli biće dva boda.

GOLOVI:

Strelac vodećeg gola za crveno-bele bio je rezervista Petar Orlandić posle idealnog centaršuta Luke Jovića u 50. minutu. Neupotrebljivog Džošuu Parkera, koji je u prvom poluvremenu pokušao da uradi nešto na levom krilu, trener crveno-belih Nenad Lalatović ostavio je u pauzi u svlačionici, šansu je dao visokom Orlandiću, koji je posle minijature Jovića na krilu bio za pola metra viši u skoku od čuvara i sa pet metara ukucao loptu u mrežu skamenjenog Nemanje Bjleića.

..
Izvor: ...



Iz prve šanse, prvi gol Crnogorca od dolaska u Beograd, ali...

Posle manje od četiri minuta igre, gol i na drugoj strani! Na gol glavom Orlandića, golom glavom uzvratio je Risto Mitrevski, koji je bio samo jedan od petorice igrača igrača Donjeg Srema koji se našao ispred Predraga Rajkovića posle centaršuta sa desne strane.

Igrači Zvezde napravili su naivnu, neuigranu i kobnu ofsajd "zamku", a Mitrevski sa osam, devet metara uspeo da plasira loptu čelom u "malu mrežu", taman da Rajković ostane bez šanse.

Međutim, posle šest minuta igre - novo vođstvo Zvezde!

Odlazeća zvezda ekipe Darko Lazović potvrdio je u 60. minutu majstorstvo koje poseduje, pogodio je gornji desni ugao gola Donjeg Srema iz slobodnog udarca sa oko 22, 23 metara od gola Belića, koji je paradom samo ulepšao sedmi pogodak Lazovića u Superligi ove sezone.

Briljantan pogodak!
...
Izvor: youtoube


Igrač koji je prelomio tok utakmice i rešio je tok utakmice.

Iako je u finišu delovao potpuno isrcpljeno, Lazović je u 84. minutu u punom sprintu istrčao pred Belića, nakon što se Stojanović izborio za loptu na sredinu i uočio najboljeg igrača na terenu... Sve što je Lazović trebalo da uradi jeste da ostane miran u poslednjem času, a Belića koji mu se zatrčao u noge prevario je rutinski, tako što je "bocnuo" loptu.

...
Izvor: youtoube


KRAJ.

Kao što je MONDO i najavio u utorak, trener gostiju Nenad Lalatović odlučio se za dodatno podmlađen sastav, ali je u poslednji čas ipak uvrstio Sašu Stojanovića u startnih 11 umesto Daniela Avramovskog koji je bio jedna od opcija.

Mladi Marko Grujić počeće prvu prolećnu utakmicu na mestu defanzivnog veziste, umesto suspendovanog Aleksandra Kovačevića. I jesenas, kada je šampion teškom mukom, golom Nejca Pečnika sa bele tačke u 35. minutu, savladao Donji Srem, Lalatović je na teren slao nešto drugačiju postavu od - u tom trenutku – uobičajene (Rajković - Pečnik, Pavićević, Lazić, S. Đorđević - Ristić, Bosančić (66. Avramovski), Lazović, Katai (83. Jović) - Rakić, Despotović (46. Grujić)), a potom bio veoma oštar na konferenciji za medije posle meča.

To je bio jedini remi u mečevima ova dva tima, ostali su se završavali tesnim pobedama Zvezde: 1:2, 1:0, 0:1 i 1:0.

Crvena zvezda u važan meč vanrednog 25. kola ulazi sa pet bodova zaostatka u odnosu na Partizan, koji je u subotu predveče u 148. večitom derbiju izborio za njega pozitivinih 0:0 i zadržao pristojno odstojanje u odnosu na najvećeg rivala. Kasnije večeras, od 18 časova, Partizan dočekuje Jagodinu, i taj meč prenosićemo UŽIVO na našem portalu.

DONJI SREM: Belić – Lakićević, Vukobrat, Prljević, Crnomarković – Mitrevski, Sinđić – Šarac, Jelić, Mirković – Bogunović.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Grujić (od 59. Avramovski), Ristić – Stojanović, Lazović, Parker (od 46. Orlandić) – Jović.

Sremci u duel sa šampionom ulaze sa serijom od tri utakmice bez poraza i bez primljenog gola, u toku koje su kao domaćini savladali OFK Beograd rezultatom 4:0, a na strani igrali 0:0 sa Radničkim u Kragujevcu i Mladosti u Lučanima.

Trener domaćina Zoran Govedarica nije mogao da računa na suspendovanog štopera Josimova, a povrede su vukli Spalević, Švonja, Mora i Stanisavljević. U timu Zvezde suspendovani su Katai i Kovačević, Petković se nije dovoljno oporavio od teške povrede, ali bi mogao uskoro da se vrati u akciju.

TOK UTAKMICE:

1 - Počeo je susret, domaćin je u crvenim, gost u sivim dresovima.

2 - Zvezda ima podršku Delija sa istočne tribine, navijači još pristižu, mada je poseta prilično skromna.

5 - PRVA ŠANSA! Ali, Stojanović nije uhvatio volej koji mu je sjajno poslužio Lazović posle prodora na desnom krilu...

Dugo je trajao napad Crvene zvezde, koja je odmah sabila rivala u 30 metara, Lazović je po navici lako rešio 1 na 1 na krilu, na "drugoj" stativi video samog Stojanovića, poslao mu idealan centaršut, ali se popularni "Caki" nije snašao - očajno je "zahvatio" loptu volej "udarcem", tako da je ona praktično pala pored njega.

7 - Opet Lazović probija po desnoj strani, opet centrira, opet u srce šesnaesterca, ali ovog puta nije bilo nikoga da tu loptu pokuša da pošalje iza Belića. Blizu su bili i Parker i Jović, ali niko dovoljno da bi stigao do lopte.

Zvezda napada u talasima...

15 - Donji Srem oslobodio se početnog pritiska i dva, tri puta opasno prišao šesnaestercu Zvezde, ali svaki put bez pravog poteza u crvenoj zoni, sve dok na drugoj strani treći put za 15 minuta Lazović nije uradio svoj deo posla, stvorio šansu za gol, ali su se u tom trenutku Parker i Stojanović posvađali oko toga ko će pokušati da uhvati volej, pa je uhvatio - niko!

Otvoren meč u kom je gost opasniji.

20 - VELIKA ŠANSA ZA DONJI SREM!

Neoprezan je bio Jovanović, mladom štoperu Crvene zvezde s leđa se prikrao Bogunović i ukrao mu loptu na 30 metara od Rajkovića, odmah je poslao Šarca u gol šansu, koji je šutirao iskosa sa desne strane, čim je ušao u 16 metara, ali je bio neprecizan...

...lopta je prohujala pola metra pored desne Rajkovićeve stative!

24 - MAJSTORIJA JOVIĆA - KORNER!

Mladi centarfor Crvene zvezde sjajno je prihvatio centaršut Ristića iz polja, loptu je jednim potezom sebi "podigao" na volej i onda šutirao sa pet metara, ali ga je Mitrevski izblokirao u poslednji čas i preusmerio loptu u korner.

Tražili su crveno-beli posle udarca iz ugra penal od sudije Grujića, signalizirajući igranje rukom jednog od igrača u crvenom dresu, ali zahtevi nisu bili ni opravdani, ni ispunjeni.

28 - Posle dva pokušaja Stojanovića (izblokiran sa sedam metara) i Grujića (visoko preko gola sa 20 metara), Parker je pokušao prvi put na meču, ali makazicama iako atraktivno nije uspeo da "obori" loptu dovoljno - prohujala je visoko iznad prečke.

34 - Posle nešto više od pola sata igre jasno je da na terenu postoje dve Zvezde, jedna opasna kada napada po desnoj strani gde su Cvetković i Lazović i druga bezidejna i nespretna s loptom, kada se igra preko levog boka gde su Anđelković i Parker. Svaku šansu i polušansu crveno-beli stvorili su preko Lazovića...

Što se igre domaćina tiče, ona vremenom sve više zavisi od toga hoće li danas sivi napraviti grešku u dodavanju i potom otvoriti prostor za kontru.

45 - NEPRIJATNOST i ŠANSA u dva minuta!

Kada je Zvezdin štoper Jovanović iznenada krenuo napred, morala su trojica igrača Donjeg Srema da intervenišu da bi ga zaustavila faulom na 25 metara od svog gola, ali je tom prilikom Mitrevski tolikom silinom ušao u saigrača Šarca i bukvalno ga "bacio" u nesvest.

Šarac se isprva digao, ali je uveliko bio obliven krvlju, posle čega je ponovo legao kraj aut linije...

Trener Govedarica odmah je napravio izmenu, a iz slobodnog udarca, sa mesta gde je Jovanović oboren, a Šarac zaradio povredu nosa, Ristić je uputio oštar i zamalo neprecizan udarac kraj leve stative golmana Belića!

Nedugo zatim, Grujić je poslao igrače u svlačionicu na pauzu.

POLUVREME: Crvena zvezda je imala i posed lopte i bolje šanse i više od igre, ali iz nekoliko izglednih situacija za gol - nije pogodila. Pogodio bi verovatno Jović u 24. minutu da nije izblokiran, dok ostali ili nisu uspevali da iskontrolišu šut ili nisu bili dovoljno blizu lopte.

S druge strane, Donji Srem je potrošio 45 minuta na vrebanje greške rivala i to mu se umalo isplatilo, ali Šarac u toj jednoj velikoj šansi za domaćina nije bio precizan. Videćemo šta nam donosi nastavak, ostanite uz MONDO.

DRUGO POLUVREME:

46 - Izmena u timu Crvene zvezde na pauzi, umesto neupotrebljivog Parkera na terenu je još jedno zimsko pojačanje, visoki i snažni Orlandić. Videćemo u toku drugog poluvremena da li to znači i prelazak na formaciju 4-4-2, sa Orlandićem i Jovićem napred ili će Jović na mesto Parkera, na levom krilu.

50 - GOOOOOL!

Brzo, za pet minuta, isplatila se Lalatoviću izmena. Jović, koji se spontano pomerio na levu stranu, driblingom je poslao rivala na travu, pogledao, centrirao desnom nogom i pogodio u čelo Crnogorca, koji je postigao prvi gol od dolaska u Crvenu zvezdu - 0:1! Bio je toliko egzaltiran da je skinuo dres i za to dobio žuti karton, ali...

...za manje od četiri minuta, poništeno je vođstvo šampiona.

54 - GOOOOOL!

Novi centaršut, novi skok, novi gol golavom, ovog puta - Mitrevski! Defanzivac Donjeg Srema bio je jedan od petorice igrača koji su katastrofalnim pokušajem igrača Zvezde da naprave ofsajd zamku ostavljeni sami pred Rajkovićem, a uspeo je vešto da plasira loptu u ugao gola i poravna na 1:1.

60 - GOOOOOL!

Treći za deset minuta i najlepši na susretu. Majstor Darko Lazović pogodio je mrežu Donjeg Srema iz slobodnjaka, desnom nogom je preko živog zida plasirao loptu u gornji desni ugao golmana Belića, koji je skočio, poleteo, ali nije uspeo da zaustavi loptu na putu ka mreži za novo vođstvo šampiona i sedmi Lazovićev gol ove sezone.

I jedan od lepših od kada je 2009. došao iz čačanskog Borca. Lazoviću je ovo bio 29. gol z crveno-belom dresu, uz 27 asistencija.

70 - U međuvremenu, Lalatović je posle Orlandića na teren poslao i Avramovskog, koji je zamenio Grujića. Ulogu defanzivnog veziste preuzeo je Ristić, a ispred njega u manevru sada su Avramovski i Stojanović.

82 - Posle drugog gola pritisak Crvene zvezde je počeo da jenjava, češće su s loptom u nogama bili igrači u crvenim dresovima, ali su prvu šansu uspeli da stvore tek u poslednjih deset minuta utakmice. Visoko postavljenu odbranu crveno-belih pasom u prostor presekao je Bogunović, Stanković je istrčao sam pred Rajkovića, ali je kapiten Zvezde to na vreme prozreo, hrabro krenuo u duel i bio brži od napadača Donjeg Srema, koji je u nastavku akcije uspeo ponovo da dođe do lopte, ali previše iskosa, pa je poslao samo  bezopasan centaršut ka petercu.

83 - Minut kasnije, slična situacija na drugoj strani. Razigrani Jović poslao je loptu u prostor ka Orlandiću, ali je ovog puta hrabar i oprezan bio Belić, koji je na vreme istrčao i ušao u šut Crnogorcu. U nastavku akcije, Lazović je majstorski proigrao Jovića, koji je šutirao iz prve i pogodio prečku, ali i da je lopta ušla u gol on bi bio poništen, opravdano...

Ispostavilo se da je Jović bio pola metra, možda i manje u nedozvoljenoj poziciji.

86 - Orlandić ponovo u šansi, ali je ovog puta on bio kriv što nije bio opasniji po gol. Dobio je idealnu loptu od Avramovskog, ali je glavom sebi dao prejak for, pa je šutirao iz oštrog ugla, nekontrolisano u vazduh...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC