• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan za stepenik bliži tituli!

Autor mondo.rs

Posle 25. kola Superlige razlika između lidera Partizana i drugoplasirane Crvena zvezde ostala na pet bodova. "Valjak" pobedio Jagodinu 1:0.

 Partizan za stepenik bliži tituli! Izvor: MN PRESS

Korak po korak...

A još pet takvih deli Partizan od proslave 26. titule u istoriji kluba. Crno-beli su u psihološki vrlo teškom meču, koji je došao posle remija sa Crvenom zvezdom i velikog fizičkog, a sigurno i emotivnog pražnjenja, pobedio Jagodinu 1:0 (0:0).

Razlika u odnosu na "večitog" rivala, jedinog ozbiljnog konkurenta pet kola pre kraja takmičenja, ostala je nepromenjena - "plus pet". Zvezda je posle pobede u Novom Sadu protiv Donjeg Srema prišla na dva boda zaostatka, ali je na tom rastojanju bila tek nešto više od dva sata.

Partizan je uzvratio istom merom! Gol odluke u Humskoj postigao je Ivan Šaponjić u 28. minutu.

Od početka utakmice bilo je jasno da Jagodina nije spreman da napravi iznenađenje koje je crno-belima priredila pred kraj oktobra prošle godine, kada je "parni valjak" doživeo jedini poraz u superligaškoj sezoni (0:1).

"Ćurani" su imali jasnu nameru - da što duže izdrže bez primljenog gola. Shodno toj želji, trener gostujućeg tima Simo Krunić odlučio se za defanzivnu postravku, koja je od prvog minuta bila napadnuta i osuđena na četvrti uzastopni poraz u ligi.

Evidentan kvalitet Partizana lako je došao do izražaja.

Uprkos tome što crno-beli skoro pola sata nisu uspeli da probiju bunker Jagodinaca, napadi su se ređali, tako da je pitanje trenutka bilo kada će odbrana Jagodina da kapitulira.

Zoran Milinković izostavio je Petra Grbića iz početne postave, a u odnosu na meč sa Crvenom zvezdom prošle subote u ekipi nisu bili Nikola Drinčić i Vladimir Volkov.

I bez standardnih prvotimaca Partizan je u svim segmentima igre nadvisio rivala.

U drugom poluvremenu viđeno je malo toga. Od konkretnih situacija samo jedan pokušaj Saše Ilića i odbrana golmana Perića.

Partizan je ispunio rezultatski cilj i ako navijači ne mogu da budu zadovoljni igrom, golom i pobedom sigurno mogu.

Crno-beli u nedelju putuju u Novi Sad na megdan Vojvodini. 

PARTIZAN
: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, Ilić Branko, Petrović Nemanja - Marković, Brašanac, Babović, Ilić Saša, A. Živković - Šaponjić.

JAGODINA: Perić, Savković, Milinković, Filipović, Antić, Gašić, Šušnjar, Đekić, Đurić, Lepović, Ilić.

Izvor: MN PRESS



TOK UTAKMICE:

Gotovo je siromašno drugo poluvreme.

* U drugom poluvremenu Jagodina je nešto otrvorenije krenula ka golu Partizana, ali je to i dalje dosta jalovo. Ni domaćin nije ništa bolji. Slaba igra oba tima u nastavku.

54' - Partizan je preko Saše Ilića imao prvu priliku u drugom poluvremenu. Perić je odlično intervenisao.

Partizan zasluženo vodi posle prvog dela. 

28' - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Ivan Šaponjić. Brašanac je pogodio prečku, Leković i Perić su ispali u želji da spreče pogodak posle udarca glavom fudbalera Partizana (završili u golu), lopta je pala na metar od gol-linije, gde se nalazio Šaponjić, koji je rutinski smešta u mrežu.



* Fudbaler Jagodine se poslužio rukom u 25. minutu, pokazao usporen snimak na TV Arena.

27' - Evo prilike i da se Živko Živković dokaže. Mile Savković je šutirao iz prve sa preko 20 metara, snažno i precizno, ali je golman Partizana bio siguran.

25' - Najbolja prilika za Partizan posle velike gužve u kaznenom prostoru Jagodine. Crno-belis u tražili penal, ali se pištaljka sudije Nenada Đokića nije oglasila.

17' - Još jedan solidan udarac iz daljine. Nemanja Petrović je pokupio odbijenu loptu posle kornera, ali nije potrefio okvir gola.

13' - Konačno nešto konkretno. Saša Marković je snažno šutirao iz daljine, Perić je uz malo problema, posle parade, ukrotio loptu.

Prošlo je više od deset minuta igre na stadionu Partizana, još uvek nije bilo prave šanse. "Valjak" je ofanzivniji, vrši pritisak, ali ne uspeva da probije "bunker" ispred protivničkog gola.

- Počeo je duel u Humskoj. Jagodina uzela Partizanu stranu i crno-beli prvo poluvreme napadaju ka Jugu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC