• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uprava Borca ponudila kolektivnu ostavku!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukovodstvo banjalučkog Borca, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Draškom Ilićem, ponudilo je kolektivnu ostavku, koja će biti razmatrana na Skupštini kluba sljedećeg mjeseca.

 Uprava Borca ponudila kolektivnu ostavku! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Borac mogao bi uskoro da ostane bez kompletne Uprave, s obzirom da je rukovodeći organ kluba, na čelu sa predsjednikom UO Draškom Ilićem, odlučio da ponudi ostavku, koja će biti razmatrana za mjesec dana na Skupštini kluba.

Kako su u klubu naglasili, rukovodstvo ovakvu odluku nije donijelo zbog eliminacije iz Kupa Bosne i Hercegovine od Širokog Brijega, već zbog nebrige nadležnih organa u Gradu i Republici Srpskoj da pomognu "Velikanu iz Platonove ulice" u saniranju ogromnih finansijskih problema.

Predsjednik banjalučkog kluba Draško Ilić u za njega neuobičajenom emotivnijem izlaganju je objasnio da razlog nikako nije eliminacija iz Kupa BiH u Širokom Brijegu.

"Odluku sam donio, zajedno sa saradnicima prije mjesec dana da ponudimo ostavku Skupštini kluba, ali to ne znači da će Borac biti obezglavljen do kraja sezone. U narednih mjesec dana će se morati iznaći rješenja za budućnost našeg kluba", rekao je Ilić na početku izlaganja.

Kao razloge prvi čovjek crveno-plavih naveo je katastrofalnu ekonomsku situaciju u klubu koja je zbog nedomaćinskog odnosa prethodnih uprava narasla na milionske iznose, ali i apostrofirao potpunu nebrigu nadležnih u Gradu Banjaluci i Republici Srpskoj za Borac, ali i za druge sportske kolektive.

"Mi više nismo u stanju da saniramo ogroman dug, vratili smo dosad u posljednjih godinu i po dana oko 700.000 KM, omogućili da klub funkcioniše, gotovo sve pripremili za izgradnju pomoćnog terena, ali voda nam je sad došla do grla. Sav taj novac koji smo vratili završio je na računima povjerilaca zbog čega su ispaštali igrači i radna zajednica".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Ilić je pomalo kivan i na nadležne gradske i republičke vlasti zbog njihovog odnosa prema Borcu i sportu uopšte, a posebno se osvrnuo i na banke u gradu na Vrbasu, koje po njegovom mišljenju pljačkaju Banjalučane.

BORAC I KRUPA? NISU RAZUMJELI

"Prijedlog da se u Borcu proglasi stečaj i da klub se fuzioniše sa Krupom, pa od naredne sezone zaigra u Prvoj ligi RS nije naišao na pozitivan odjek u javnosti. Žao mi je što taj prijedlog nije naišao na razumijevanje", rekao je Ilić.

"Borcu su svi okrenuli leđa i Grad i Srpska. Ne mogu da prihvatim da je godinama sport zaobiđen i na margini dešavanja. Nama je Grad dao upravljanje Gradskim stadionom, koji je u vlasništvu Banjaluke, i mi od njega imamo samo obaveze, dok s druge strane dvoranu Borik proglasi javnom ustanovom koja se finansira iz budžeta sa 1.9 miliona maraka. Osim što zaposleni u Boriku primaju plate iz budžeta, mogu i da iznajmljuju dvoranu i dodatno zarade, dok nama stižu samo računi za naplatu. Kod nas treniraju brojni sportski kolektivi, od atletičara do boksera, često nam organizuju i humanitarne koncerte, a na nama je da sve saniramo i poplaćamo račune", u jednom dahu je izjavio Ilić i nastavio:

Sva naša obraćanja za pomoć su naišla na zatvorena vrata. Recimo, nijedna banka u Banjaluci, koja pljačka naše građane, to mogu da kažem jer sam po vokaciji ekonomista, ne nalazi za shodno da pomogne sport ili kulturu i moram da izrazim nezadovoljstvo što Vlada RS ili rukovodstvo Banjaluke nije pronašlo modalitet da ih na neki način prisili da to urade. Ali, na žalost, Borac je prepušten sam sebi".

Prema njegovim riječima, radnici u Borcu nemaju povezan radni staž, nemaju zdravstveno osiguranje, a u takvom problemu su i brojne klupske legende koje dolaze u klub i traže pomoć u najosnovnijim stvarima.

"Ako se nešto ne promijeni, ovakav odnos prema sportu je neodrživ. Borac neće imati nikakve šanse da preživi".

Kao jedinu svijetlu tačku u Borcu pored aktuelne garniture uprave, igrača i trenera, Ilić je naveo najvatrenije navijače kluba, popularne "Lešinare".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević "Oni su jedini stali uz nas, pomagali koliko su mogli i nikad nisu ostavili Borac na cjedilu. Želim takođe da se zahvalim Banjalučanima na 'nesebičnoj' podršci, njih oko 100 dođe na 'Zapad' na domaćim utakmicama iako smo otvorili i 'Jug' i 'Istok' besplatno. Toliko o njihovoj podršci Borcu, a sad da napravite anketu na ulici, svi imaju mišljenje o klubu".

Predsjednik Borca u ostavci je naglasio na kraju i da je Borac poslovao uspješno dok je njegova garnitura bila na vlasti.

"Odgovorno tvrdim da nijedan fening nije potrošen nelegalno za vrijeme mog mandata! Zamislite šta bismo uradili da smo tih 700.000 KM koje smo vratili povjeriocima mogli da uložimo u igrače. Iovako naše mlade fudbalere prate brojni evropski klubovi što nije bio slučaj do sada - Sampdorija, Nica, Fiorentina, Sparta i drugi ozbiljni klubovi. Ponoviću, ovom ponuđenom ostavkom Borac neće ostati bez glave do Skupštine", zaključio je Ilić.

Skupština Velikana iz Platonove biće održana po završetku tekuće fudbalske sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

rba1987

PREKLINJEM VAS

Dragan

Važno je da ima za KK Igokea.

Džontra

@Dragan A Draško je zamislio da Borac bude nova Igokea pa da sve pare za sport idu Borcu (čitaj: Krupi).

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC