• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Vagner srušio Borac za finale!

Autor mondo.ba

Pogocima Brazilca Vagnera Laga u 30. i 84. minutu, Široki Brijeg je savladao Borac sa 2:1 (1:1) i izborio finale Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu "Pecara". A u borbi za trofej ga čeka sarajevski Olimpik.

Borac je na "Pecaru" otišao po pogodak koji bi ga po mišljenju stručnog štaba banjalučkog kluba trebao odvesti u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Crveno-plavi jesu u Širokom Brijegu postigli pogodak i to majstorski preko Petra Ilića u 36. minutu, ali se u Banjaluku vraćaju "kratkih rukava" zahvaljujući fantastičnoj partiji kapitena domaćina, Brazilca Vagnera Laga, koji je u 30. i 84. minutu pogodio mrežu Branislava Ružića.

Ruku na srce, tim Blaža Sliškovića više nego zasluženo ide u finale, gdje ga očekuje sarajevski Olimpik, koji je poslije boljeg izvođenja penala savladao Zrinjski u Mostaru (5:4).

Hercegovački tim je od starta nametnuo svoju igru, napadao sa svih strana i stvarao šanse, posebno iz slobodnih udaraca. Prvo je šut iz "slobodnjaka" oprobao Josip Barišić i bio neprecizan, a nakon njega i Vagner, ali je golman Borca bio na mjestu.

Gol za vođstvo Širokog Brijega dogodio se nakon kornera i smušene reakcije odbrane ekipe sa banjalučkog Gradskog stadiona - lopta je stigla do Vagnera koji je rutinski pospremio u mrežu za 1:0.

Ipak, to nije pokolebalo Banjalučane, koji su samo šest minuta kasnije stigli do izjednačenja - nakon kontranapada po desnoj strani, Petar Ilić je sa ivice šesnaesterca po zemlji pogodio suprotni ugao Luke Bilobrka - 1:1.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku su Bakini igrači bukvalno kidisali ka Ružićevoj mreži, sijevali su napada sa svih strana, ali se Borac dobro branio potpuno zanemarivši igru prema naprijed.

Izdržali su Banjalučani sve atake do 84. minuta kada je iskusni Vagner ponovo pokazao klasu - uhvatio je volej negdje sa 18 metara, Ružić se ispružio koliko je dug i širok, ali nije uspio da spriječi pogodak za televizijske špice - 2:1.

Tad je bilo kasno da se nešto promijeni u igri gostiju, koji su u finišu malo i izgubili živce, pa je na kraju došlo i do međusobnog koškanja i naguravanja dva tima, ali se na sreću sve brzo smirilo pravovremenom reakcijom sudije Admira Šehovića iz Sarajeva. 

Trofejni trener Borca Vlado Jagodić ostaće ove sezone bez jedinog pehara koji mu nedostaje u bogatoj karijeri - trofeja Kupa BiH, a Banjalučani, ukoliko se ne dogodi neko čudo u smislu nedobijanja evropskih licenci za klubove ispred crveno-plavih na tabeli, i bez plasmana u Evropu.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Zakarić, Vagner, Ćorluka (46. Ćorić), Kožulj, Brekalo (84. Ivanković), Karačić, Plazonić (76. Landeka), Kresinger, Marković. Trener: Blaž Slišković.

BORAC: Ružić, Jevtić, Ilić (70. Koljić), Predragović, Jović, Žeravica (60. Pilipović), Subić (57. Runić), Kostić, Bečelić, Grujić, Radinović. Trener: Vlado Jagodić.

TOK UTAKMICE

1 - Počeo je dvoboj u Širokom Brijegu, pravdu dijeli Sarajlija Admir Šehović.

10 - Domaći su mnogo bolje ušli u utakmicu, napadaju ka golu Banjalučana, pa je već morao da interveniše golman crveno-plavih Branislav Ružić. Najprije je odbrana dobro reagovala poslije šuta Dine Kresingera i izblokirala loptu, a potom je Ružić ukrotio slobodan udarac kapitena Širokog Brijega Vagnera Laga.

18 - Domaćin ima inicijativu, a Borac vreba šansu da iz kontranapada nešto napravi. Iz jedne takve prilike Srđan Bečelić je loše šutirao.

30 - GOOOOL! Široki Brijeg je poveo sa 1:0 pogotkom Vagnera!

35 - Goran Zakarić se našao u šansi ispred gola Banjalučana, ali je šutirao pored stative.

36 - GOOOOOOL! Izjednačenje! Banjalučani su uzvratili pogotkom Petra Ilića, za kojeg je trener crveno-plavih Vlado Jagodić imao dilemu da li da se nađe u početnom sastavu!

43 - Igra se malo primirila i nije bilo više šansi, pa su navijači i zvižducima nagradali domaće igrače kad je arbitar sviraj kraj prvog dijela.

- poluvrijeme-

46 - Nastavljena je utakmica na "Pecari".

50 - Plazonić je odlično šutirao ali je njegov udarac odbranio golman Borca! Pet minuta kasnije u šansi je bio i Kresinger, ali je za malo zakasnio na centaršut Ćorića.

57 - Poslije navodnog igranja rukom u šesnaestercu, sudija je samo odmahnuo rukom, a u nastavku akcije došlo je do gužve među igračima oba tima. Na sreću sve se brzo smirilo.

60 - Jagodić je izveo rovitog Miloša Žeravicu i uveo Borislava Pilipovića.

65 - Široki Brijeg očekivano napada,a Banjalučani se grčevito brane. Zasad uspješno jer ih ovaj rezultat vodi u finale, prvi put poslije pet godina.

73 - Nastavlja se opsada gola gostiju, Širokobriježani napadaju sa svih strana, ali zasad bez uspjeha i nekih izrazitijih prilika. Odbrana crveno-plavih je na visini zadatka, a publika negoduje, traže da gostiju "igraju nogomet"...

77 - Golman Borca Ružić odlično je u dva navrata spriječio opasne centaršuteve domaćina, kao i brojne kornere koji je tim Bake Sliškovića stvorio u nekoliko posljednjih minuta. 

84 - GOOOOL! Široki je ipak uspio da povede i to fantastičnim volej udarcem Vagnera! Ružić je mogao samo paradom da uljepša pogodak! 2:1!

89 - Malo vremena i nade je ostalo za Banjalučane da mogu stići do izjednačenja.

90 - Došlo je do naguravanja i verbalnog sukoba između igrača Borca i domaćih, ali su arbitri brzo smirili situaciju. Očigledno živci mladih igrača gostiju nisu izdržali poslije pogotka Vagnera.

 - kraj -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC