• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina duguje 2,8 miliona evra

Autor mondo.rs

Fudbalski klub Vojvodina trenutno duguje 343.276.501,30 dinara ili 2,8 miliona evra, saopšteno na Skupštini kluba u sredu uveče. Dug smanjen za nešto više od tri miliona evra. Dug prema bivšim igračima oko pola miliona evra.

 Vojvodina duguje 2,8 miliona evra Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Skupština Vojvodine konstatovala je u sredu uveče da je trenutni dug kluba oko 2,8 miliona evra, odnosno da je trenutna uprava uspela da ga smanji za nešto više od tri miliona evra.

U finansijskom izveštaju, koji je podneo skupštini, predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović objavio je da je na dan 17. jun 2014. godine dug bio 736.190.369,96 dinara (po kursu od 120 dinara za evro - to je oko 6,1 milion evra), a da je trenutni dug 343.276.501,30 dinara ili 2,8 miliona evra.

Od juna prošle godine do poslednjeg dana marta Vojvodina je na ime dugova isplatila 392.913.868,66 dinara ili 3,2 miliona evra.

Osim toga, saopšteno je i koji se proseci vode protiv Vojvodine na ime dugovanja.

Tako je FIFA presudila u korist bivšeg igrača novosadskog kluba Almamija Samorija Da Silva Moreire, koji potražuje 227.415 evra sa dogišnjom kamatom po stopi od pet procenata počev od 17. decembra 2012. godine. Takođe, Vojvodina je u obavezi da plati Moreiri i 5.000 švajcarskih franaka kao naknadu pravnih troškova.

Vojvodinu je tužio i Danijel Mojsov i takođe je dobio spor. Njemu Vojvodina treba da plati 34.750 evra.

I Ralf Seržinjo Grin je dobio spor protiv Vojvodine. Njemu treba da bude ukupno plaćeno 157.590,94 evra računajući kamate.

Dakle, na ime svih ovih tužbi i donetih presuda, Vojvodina duguje navedenim igračima ukupno pola miliona evra (grubo izračunato).

U ovu sumu nije uračunat eventualni gubotak procesa pred Arbitražnim sudom u Lozani po tužbi Jero sport agencije (Yero Sport Agency), koja je tužila Vojvodinu za 350.000 evra za fudbalera Abubakara Oumarua. Taj proces je još u toku, nakon što je Vojvodina uložila žalbu.

U međuvremenu, Vojvodina je platila austrijskom Lincu 104.000 evra na ime transfera Petra Škuletića.

Kompletnu specifikaciju dugovanja pogledajte na sajtu FK Vojvodina

Skupština Vojvodine je za jednu od tema sednica imala i "preuzimanje FK Proleter".

"Predsednik Zoran Šćepanović je obavestio članove Skupštine da je Upravni odbor na svojoj sednici doneo odluku da se krene u postupak preuzimanja FK Proleter, ali da je Skupština po Statutu obavezna da da svoje mišljenje i donese konačnu odluku. Iznešene su sve prednosti ovakvog poteza, kako sportske, tako i finansijske. Skupština je jednoglasno donela odluku da se prihvata ovaj predlog", navodi se u saopštenju sa sednice.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC