• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo ljut: Zašto Siti ima ovoliko bodova?!

Autor mondo.rs

Menadžer Čelsija misli da nije bilo fer kazniti Mančester siti samo novčano zbog kršenja UEFA finansijskog fer-pleja.

Da Čelsi jako vodi računa o poštovanju finansijskog fer-pleja odavno je poznato, kao što je poznato i na koji način to radi.

U momentu u kojem su "plavci" na tri boda od teoretskog osvajanja nove titule, njihov menadžer Žoze Murinjo usmerio je kažiprst ka Mančesteru i javno zapitao:

"Zašto Siti nije bodovno kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja?"

Portugalac tvrdi da nije pošteno što i dalje aktuelnom braniocu titule nisu oduzeti poeni zbog kršenja striktnog pravila Evropske fudbalske unije (UEFA). Smeta mu činjenica da su "građani" prošle godine kažnjeni "samo" novčano zbog tog prekršaja.

Morali su da plate 49 miliona funti.

"Nije fer kada Mančester siti plati 50 miliona kazne zbog kršenja pravila FFP. To pravilo bi trebalo da se poštuje, a prekršioci da se kazne oduzimanjem bodova", rekao je Murinjo za Dejli Mejl.

"Naš vlasnik Roman Abramovič želi da poštuje pravila FFP jer ne želi da uđe u dinamiku plaćanja novčanih kazni", dodao je portugalski trener.

Menadžer Čelsija, koji se sprema za proslavu svoje treće titule sa Čelsijem, smatra da finansijski fer-plej pogoduje klubovima kao što su Real, Barselona i Bajern.

"Oni imaju veliku bazu navijača, samim tim i velike prihode od prodaje robe sa klupskim obeležjima, ali i od sponzorskih ugovora. Čelsi, na primer, odbija da plaća kazne. Živimo sa onim što proizvodimo i drago mi je zbog toga. To nas tera da budemo bolji i da bolje upravljamo svojim resursima".

"Takođe, to nas tera da više razmišljamo. Moramo da prodajemo da bismo mogli da kupujemo i zbog toga moramo da budemo svesni šta prodajemo i šta kupujemo", podvukao je Mourinjo.

Šampionska žurka na Stamford bridžu zakazana je za nedelju, kada će u Fulam doputovati Kristal Palas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC