• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted ponire: Mojesovski poraz Van Gala!

Autor mondo.rs

Velika sreća za Mančester junajted da Liverpul nije bio ništa bolji u prethodnom periodu.

Fudbaleri Mančester junajteda zabeležili su i treći uzastopni poraz u Premijer ligi, ali su uprkos tome ostali prilično sigurni na četvrtoj poziciji, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Razlog tome je i očajna forma Liverpula, koji ranije u sredu jeste jedva pobedio Kvins Park Rendžers, ali je u pre toga imao seriju od pet utakmica tokom koje je pobedio samo jednom, čime se svojski potrudio da ovaj mojesovski niz Luja van Gala nema dalekosežnije posledice.

Na "Old Trafordu" baš mojesovski nastup Junajteda, golima centaršuteva, posed lopte 80 odsto, nespretno primljen gol i promašen penal za: Mančester junajted – Vest Bromvič Albion 0:1 (0:1).

Pobedonosni gol za četu strašnog Tonija Pulisa postigao je Krist Brant iz slobodnog udarca u 63. minutu, ali uz svesrdnu pomoć štopera Jonasa Olsona, koji je stao u živi zid tik pored igrača Mančester junajteda, ispostavilo se na pravo mesto jer ga je lopta posle Brantovog šuta okrznula, promenila pravac i prevarila Davida De Heu.

Da li su Brant i Olson ovo vežbali? Iako je Pulis mag igre iz prekida, teško je reći, tek Van Galov sastav nije uspeo da uzvrati iako je dobio možda i nezasluženi penal posle igre rukom Saida Berahina na centaršut Antonija Valensije.

Usporeni snimak pokazao je da je Berahino možda bio i van kaznenog prostora, ali bilo kako bilo Ben Foster je odbranio udarac povratniku u startnu postavu, Robinu van Persiju, tako da je ostalo 0:1. Van Persi je zaigrao u startnih 11 prvi put od 21. februara.

Prošle sezone, kada je menadžer bio Dejvid Mojes, VBA je slavio rezultatom 1:2 na "Teatru snova".

Junajted, koji sada ima četiri boda više od Liverpula, do kraja igra sa Kristal Palasom u gostima, Arsenalom kod kuće i Halom u gostima, tako da je teško verovatno da će prokoclati prednost nad petoplasiranim timom lige, tim pre što Liverpul ide na "Stafmord Bridž" budućem šampionu Čelsiju.

Junajted je poslednji gol dao pre četiri kola, u derbiju, ekipi Mančester sitija. Kris Smoling je tada u 73. minutu postigao pogodak za 4:1 i do kraja utakmice sa timom iz Birmingema prošlo je 287 minuta, a ako računamo i četiri nadoknade vremena, realno je da već 300 minuta nijedan "đavo" nije pronašao put do mreže.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC