• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezumlje u Poljskoj: Ubijen navijač

Autori mondo.rs Autori Agencije

U intervenciji policije protiv huligana mladi navijač izgubio život nakon što je pogođen gumenim metkom. U sukobima sa navijačima povređeno 14 policajaca.

Na utakmici četvrte poljske lige u Knuruvu na jugozapadu Poljske bilo je krvavo. Jedan navijač je poginuo u neredima koji su izbili na utakmici, a najmanje 14 policijaca povređeno je u sukobu sa huliganima.

Tokom utakmice niže lige između lokalnog kluba Konkordija i kluba Ruh iz Radjonkuva u subotu uveče počela je tuča među navijačima. Oni su na teren su bacali pirotehnička sredstva, petarde i dimne bombe, ali i čvrste predmete, zbog čega je sudija prekinuo utakmicu.

Kada je i zvanično označen kraj, na teren je utrčala grupa oko 50 huligana Konkordije sa namerom da napadne fudbalere gostujućeg Ruha.

Policija je u znak upozorenja prvo pucala u vazduh, a zatim i gumenim mecima u masu huligana na terenu. Nažalost, to se kobno završilo za jednog navijača.

"Na policajce su poleteli razni predmeti i oni su reagovali, između ostalog i gumenim mecima. Jedan od izgrednika ranjen je u vrat i odmah prevezen u bolnicu, a kasnije smo obavešteni da je nedugo po prijemu preminuo", izjavio je za poljsku televiziju TVN24 portparol lokalne policije u Katovicama Andžej Gonska.

Nesrećni mladić, koji je imao 27 godina, iskrvario je po dolasku u bolnicu, pa lekari nisu mogli da ga spasu.

Huligani su se posle sukoba na stadionu uputili ka bolnici, gde je takođe bilo nereda. Više od 100 navijača napali su kamenicama, petardama i molotovljevim koktelima policajce koji su obezbeđivali ulaz u bolnicu u Knuruvu, pa je opet bilo krvavo.

"Ranjeno je 14 policijaca. Povrede nisu opasne po život, i uglavnom su od udaraca, a nekoliko policajaca zadobilo je i opekotine. Tokom noći uhapšeno je šest najagresivnijih huligana", istakao je portparol policije u Katovicama.

On je odbio optužbe da policija nije pružila povređenom navijaču prvu pomoć nakon što je upucan gumenim metkom i naveo da se u blizini događaja obreo i jedan spasilac koji mu je odmah priskočio u pomoć dok nisu stigli lekari da ga prevezu u bolnicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC