• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozovi 999 radi uspeha!

Autor mondo.rs

Golovima "devetke" Jovića i "devedeset devetke" Orlandića, Crvena zvezda savladala je Rad pred praznim tribinama. Briljirao Katai, debitovao Mbođ.

 Pozovi 999 radi uspeha! Izvor: MN PRESS

Šifra 999, na pozivni 27, za 2:0 i tri nova boda u nadi da šampionska titula nije izgubiljena i da dobre partije koje su usledile posle sumornih 0:0 u večitom derbiju neće biti jalove.

Na asistencije sjajnog Aleksandra Kataija (27), napadački tandem Crvene zvezde Petar Orlandić (99) - Luka Jović (9) postigao je golove za novu pobedu šampiona Srbije u gradskim derbijima sa Radom.

Tih 2:0 (2:0) u 26. kolu Jelen Superlige nije imao ko da gleda, bar ne uživo, jer su crveno-beli igrali pred praznim tribinama Stadiona "Rajko Mitić" zbog kazne zarađene zbog divljanja navijača pre osam dana u utakmici s Partizanom.

Od tada, Zvezda je ove nedelje osvojila svih šest golova, Donji Srem pobedila u Novom Sadu 1:3, Rad kod kuće 2:0, ali su svi u Ljutice Bogdana svesni da će to biti nedovoljno ukoliko najveći rival ne kiksne bar dva puta u finišu šampionata.

Dok čekaju vesti iz Novog Sada, gde će se u derbiju kola sastati Vojvodina i Partizan, u Crvenoj zvezdi mogu da budu zadovoljni novim izdanjem novog sastava, u kom su od prvog minuta u veznom redu igrali i dominirali Marko Grujić, Mihailo Ristić i naročito Katai, dok su trojica ofanzivnih, Darko Lazović i strelci Jović i Orlandić pokazali da su u ovom trenutku najopasnija navala koju Lalatović ima.

Da li je to trener prekasno uvideo? Pokazaće finiš prvenstva, u kom Crvena zvezda ima još četiri utakmice pre raspusta...

Utakmicu je otvorila iznenadna šansa za Rad, u 38. sekundi Nemanja Mihajlović istrčao je sam pred Predraga Rajkovića i uzdrmao stativu posle idealnog pasa Ognjena Gnjatića, ali ispostavić se da je to bila najveća i jedina stopostotna šansa koju je ekipa Milana Milanovića imala u nedelju popodne po lepom vremenu, ali ne i u fudbalskoj atmosferi.

Narednu šansu, gosti su imali kada je na semaforu već pisalo 2:0, a moglo da bude i 3:0 ili 4:0... Na sjajne asistencije Kataija, Orlandić je u 12. minutu postigao i drugi gol, nakon što se posle pet minuta na terenu u meču sa Donjim Sremom, upisao u strelce prošle srede.

Reagovao je lepo, fudbalski, možda i golgeterski bezobrazno, šutiravši iz prve spoljnim delom stopala u dalji ugao.

Samo tri minuta kasnije, akcija kao u ogledalu, opet je Katai bio na "kapici", ali je ovog puta primetio Jovića na levoj strani, poslao mu tačan pas, u pravom trenutku, posle čega je mladi Zvezdin napadač postigao šesti gol ove sezone.

Da li bi Zvezda imala manji zaostatak za Partizanom da je Jović češće dobijao šansu u jesenjem delu, kada su prednost uglavnom imali Đorđe Rakić i Đorđe Despotović? I da li bi Zvezda bila ozbiljnije u igri za titulu da se ovog proleća nije uporno insistiralo na Džošui Parkeru u špicu napada?

O tome može samo da se raspravlja, ali je činjenica da je u 135 minuta igre sa Lazovićem, Jovićem i Orlandićem u navali (drugo poluvreme u Novom Sadu i cela utakmca sa Radom) Zvezda postigla pet golova (Lazović 2, Orlandić 2, Jović 1 + asistencija)...

Od poslednjih 17 mečeva u Ljutice Bogdana, Crvena zvezda je pobedila Rad 15 puta, a jednom kada nije ostavku je podneo Robert Prosinečki. Bilo je to prvo kolo u sezoni 2012/13...

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Grujić, Ristić – Lazović, Katai, Jović – Orlandić.

RAD: Radunović – N. Đurić, I. Đurić, Maraš, Obradović – Gnjatić, Milošević – Rodić, Ljujić, Mihajlović - Veselinović.

Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE:

1 - Počela je utakmica, Zvezda igra u kombinaciji sa belim šortsevima i štucnama, Rad je u teget varijanti.

1 - STATIVA! Nije ni počelo, a Nemanja Mihajlović je zatresao konstrukciju gola ispod severne tribine!

Mladi napadač Rada istrčao je iza štopera Zvezde, na vreme, dobio idealnu loptu u prostor od Ognjena Gnjatića, šutirao iz prve, pored Slobodana Rajkovića, ali nije imao sreće... Tup zvuk prolomio se stadionom.

...
Izvor: YouTube


Igrao se 38. sekund utakmice!

10 - KATAI!

Golman Rada Radunović vrhovima prstiju uspeo je da dohvati loptu i usmeri je u korner, čime je sprečio lep gol Aleksandra Kataija sa 20 metara. Zvezdin vezista je tukao snažno i precizno levom nogom, ali je Radunović dobio ovaj duel!

11 - PAVIĆEVIĆ, ALI PONOVO RADUNOVIĆ!

Dva puta u razmaku od nekoliko desetina sekundi, Radunović je sačuvao svoju mrežu, a posebno efeknta intervencija bila kod šuta Sava Pavićevića sa samo pet, šest metara udaljenosti. Darko Lazović je izveo korner, Luka Jović glavom sa druge stative vratio u sredinu, odakle je Pavićević šutirao oštro, ali mu je Radunović ušao u šut.

12 - GOOOOOOOOL! ORLANDIĆ!

Moglo je da se oseti u vazduhu da sledi gol Zvezde. Radunović ovog puta nije mogao ništa! Katai je predriblao dva čuvara i sa "kapice" poslao pas na desno ka Orlandiću, koji je izbeogao ofsajd zamku  i šutirao "bezobrazno", "fubalski" - spoljnim delom desnog stopala poslao je loptu iz prve u "malu mrežu" i ostavio Radunovića bez šansi da se i treći put proslavi za manje od dva minuta.

...
Izvor: YouTube


Posle velike šanse za Rad, Zvezda je preuzela stvari u svoje ruke i vodi! Zasluženo!

15 - GOOOOOOOOOL! JOVIĆ!

Odbrana Rada "puca po šavovima". Kako su krenuli s centra, gosti su izgubili loptu, ona je ponovo došla do Kataija, koji se posle odslužene suspenzije u meču sa Donjim Sremom vratio u startnih 11 i za 15 minuta namestio dva gola. Ponovo je sa pozicije "trekvartiste" imao sjajan pregled igre, video je ovog puta Jovića kako kreće ka golu sa leve strane, poslao mu idealan pas, a mladi napadač Crvene zvezde rutinski je postigao šesti gol u sezoni!

...
Izvor: YouTube


21 - KATAI!

Baš mu se igra fudbal. Posle dve asistencije pokušao je i sam da se upiše u strelce. Drugi put na utakmici tukao je jako sa distance, ovog puta desnom nogom, ali je Radunović iz dva pokušaja uspeo da ukroti taj pokušaj.

Zvezda igra rasterećeno i dopadljivo, Rad se muči u organizaciji igre, vezni fudbaleri gostujućeg sastava gube najveći broj duela na sredini igrališta.

32 - RODIĆ!

Ništa, ništa i - šansa za Rad! Posle desetak minuta trčanja i nekoliko netačnih dodavanja u trenucima kada je moglo da bude opasno, velika šansa za Rad. Vladimir Rodić šutirao je snažno sa desne strane, desnom nogom, ali je njegov "drop kik" Predrag Rajković uspeo da zaustavi rukama...

Lopta je otišla visoko i "zapretila" da će ipak pasti u gol, ali je u nastavku akcije jedan od igrača Rada u gužvi kod stative Zvezdinog gola igrao rukom, pa je Srđan Jovanović prekinuo igru.

39 - KATAI!

Treći pokušaj, drugi levom rukom, prvi put pored stative! Ali, bilo je blizu... Posle akcije Darka Lazovića na desnom krilu, Katai se ponudio na oko 18 metara od Radunovića, prebacio na levu nogu i šutirao snažno, ali nedovoljno precizno.

POLUVREME: Rani golovi olakšali su posao Crvenoj zvezdi, koja je ruku na srce mogla i da juri rezultat već od 1. minuta, a treba podsetiti da šampion ove sezone nije "okrenuo" nijednu utakmicu u svoju korist. Kada je taj šut završio na stativi, crveno-beli nisu časili časa, krenuli su u ofanzivu, kojoj je smisao dao Katai sa dva tačna pasa Orlandiću i Joviću.

Ostanite s nama, pratićemo i drugo poluvreme UŽIVO.

DRUGO POLUVREME:

46 - Počelo je drugo poluvreme, bez promena u postavama.

54 - LAZOVIĆ! JOVIĆ!

Posle desetak minuta igre bez šansi na obe strane, na isti centaršut s desne strane mogli su, ili bolje reći morali, da postignu gol i Lazović i Jović! Miloš Cvetković poslao je oštar poluvisok centaršut sa desnog krila, Lazović je bio sam na prvoj stati, ali je promašio ceo fudbal, dok je Jović, takođe sam, ali na drugoj stativi, nekontrolisano šutirao preko prečke!

56 - LAZOVIĆ!

Kao u prvom poluvremenu, Zvezda napada u talasima, a Lazović je propustio šansu da posle dva divna gola Donjem Sremu, postigne i lep gol protiv Rada. Njegov "drop kik" sa desne strane prohujao je pored stative.

62 - Prvi menja Milanović. Na teren šalje Petra Jelića i Aleksandra Simića, umesto Borka Veselinovića i Matije Ljujića. Koncepcijski, ništa ne bi trebalo da se menja u postavci.

63 - Menja i Lalatović. Daniel Avramovski ulazi umesto strelca vodećeg gola Orlandića, tako da će Jović u špic, Katai će na levo krilo, a "desetku" će zaigrati igrač koji zapravo i nosi taj broj na dresu - Avramovski.

73 - Iako vodi 2:0, Zvezda napada i u finišu utakmice, a u 73. minutu Lazović je napravio minijaturu u šesnaestercu Rada, varkom tela izbacio čuvara, ali je izblokiran u trenutku šuta.

74 - RODIĆ!

Drugi put na meču Rodić pokušava, opet je šutirao snažno desnom nogom sa 18 metara, ali je lopta prošla nekih pola metra iznad gola, u trenutku kada je Rajković već bio savladan. Bilo je blizu...

77 - Milanović pravi i treću izmenu, Bogdan Mladenović umesto Nemanje Mihajlovića, koji je pogodio stativu u 38. sekundi, ali potom nije više bio opasan po gol Rajkovića.

81 - Lalatović pravi drugu izmenu, u crveno-belom dresu debitovaće Mamadu Mbođ! Posle sedam mečeva za Napredak u prvom delu sezone, Senegalac je dočekao da zaigra i za Crvenu zvezdu. Zamenio je Vukašina Jovanovića.

86 - Drugi put ovog proleća, posle teške povrede i operacije ligamenata kolena, na terenu je Marko Petković. Poput utakmice u Novom Sadu sa Donjem Sremu, Petković je dobio šansu u finišu, umesto Miloša Cvetkovića.

KRAJ! Zvezda će neko vreme ponovo biti na "minus 2". Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle nekompletnog 26. kola Superlige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC