• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lipi: Kako smo srušili Real

Autor mondo.rs

Proslavljeni trener sedeo je na klupi Juventusa kada je taj tim poslednji put bio polufinalista (i finalista) Lige šampiona.

Dok navijači Real Madrida broje samo evropske titule i nerado pamte izgubljena finala, realnost Juventusa je da i plasman u polufinale elitnog takmičenja predstavlja odličan rezultat.

Crno-beli iz Torina poslednji put su bili među četiri najbolja tima Evrope u sezoni 2002/03, a rival u majskom dvomeču bio im je isti kao 12 godina kasnije - Real!

Juve je do velikog finala na Old Trafordu (i poraza od Milana na penale) tada predvodio Pavel Nedved, dok je na klupi sedeo veliki Marčelo Lipi... U Madridu je bilo 2:1 za Real (Ronaldo 23, Roberto Karlos 73 - Trezege 45), a u revanšu, na kasnije srušenom stadionu Dele Alpi 3:1 za "staru damu".

DIREKTAN PRENOS


Prvu utakmicu Juventusa i Reala u utorak od 20.45 časova možete gledati na TV Arena sport 1 i na portalu Klik sport kompanije Telekom Srbija.

Trezege, Del Pjero i Nedved doneli su prednost od tri gola, Bufon odbranio penal Figu, da bi Zidan minut pre kraja samo ublažio poraz branioca titule (još jedna podudarnost sa ovom sezonom!)

"Dobro se sećam kako smo u danima uoči revanša pripremali neke taktičke detalje, u nameri da ograničimo Zidanov uticaj na igru. Međutim, dok smo to uvežbavali, uvideo sam da bi takvo delovanje donekle ugušilo i našu igru, pa sam na poslednjem sastanku rekao igračima da zaborave sve što sam im govorio", priseća se Lipi.

"Rekao sam im da igramo kao i obično, da probamo da se nametnemo svojim kvalitetima, bez mnogo razmišljanja o protivniku".

Njegova ekipa uspela je da eliminiše ništa slabiji Real od današnjeg, sa Zidanom, Figom, Raulom, Jerom, Karlosom, Elgerom, Konseisaom, "debelim" Ronaldom, koji je u revanšu bio rezerva...

Real
Izvor: YouTube


U međuvremenu penzionisani Lipi, smatra da i Alegrijev Juventus može da napravi podvig, a preduslov je da na terenu deluje kompaktno i da se dobro brani.

"Juventus mora da pristupi polufinalu sa dozom realizma, svestan snage protivnika, ali i sa verom u svoje šanse. Ključno je da se dobro brane kao tim i da budu kompaktni na celom terenu, znajući da i oni mogu da ugroze gol, pošto svi veliki, napadački timovi ostavljaju protivniku tu priliku".

"Moraće da budu maksimalno čvrsti, ali i maksimalno umešni u realizaciji šansi, koje će im se sigurno ukazati. Ne sme biti grešaka, inače ništa od finala", dodao je Lipi.

On je na klupi Juventusa sedeo od 1994. do 1999. i od 2001. do 2004, kada je preuzeo reprezentaciju Italije i odveo je do titule prvaka sveta.

Sa crno-belima je pet puta bio prvak države i jednom (1996) prvak Evrope, uz tri poraza u finalima (1997, 1998, 2003).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC