• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seul slavi (Zvezdinog) Molinu!

Autor mondo.rs

Nekadašnji ofanzivni vezni crveno-belih u 91. minutu dao gol za pobedu Seula nad Kašimom i plasman u osminu finala azijske Lige šampiona.

Navijači Crvene zvezde nikada neće zaboraviti letnji prelazni rok 2007. godine, kada je tadašnji predsednik Dragan Stojković Piksi, u želji da uvede klub u Ligu šampiona, angažovao trojicu igrača iz Južne Amerike.

To su bili Argentinac Ernan Barkos, Ekvadorac Frenklin Salas i Kolumbijac Maurisio Molina.

Barkos se jedini zadržao u Beogradu čitavu sezonu (mada gotovo da uopšte nije igrao), dok su Salas i Molina spakovali kofere već u decembru.

U Zvezdi je to bio turbulentan period, kada je u kratkom vremenskom razmaku došlo do promena i na čelu kluba (Stojkovića nasledio Toplica Spasojević) i na klupi (sezonu počeo Boško Đurovski, nasledio ga Milorad Kosanović, a već u novembru šef struke je bio Aleksandar Janković), čime je najavljena kasnija duboka kriza i Partizanova višegodišnja dominacija.

POGODIO I KALUĐEROVIĆ


Andrija Kaluđerović upisao se u strelce drugi meč Lige šampiona zaredom. Pre dve nedelje doneo je Brizbejnu pobedu u gostima nad Peking Guanom (0:1), dok je u sredu dao samo počasni gol u susretu sa Urava Redsima - 1:2.

Igrama u svojim narednim klubovima, Južnoamerikanci su pokazali da ipak znaju nešto o fudbalu, naročito Barkos i Molina, koji je iz Zvezde prešao u Santos, a odatle u Južnu Koreju, gde sa velikim uspehom igra od leta 2009. sve do danas.

Kolumbijac je pre nekoliko dana proslavio 35. rođendan, a u sredu je u meču poslednjeg kola azijske Lige šampiona u 91. minutu dao gol za pobedu Seula na gostovanju japanskoj ekipi Kašima Antlers - 2:3!

Situacija u grupi bila je krajnje dramatična.

Kineski Gvangžu Evergrande imao je obezbeđeno prvo mesto, dok su Vestern Sidnej (prošlogodišnji osvajač), Seul i Kašima svi imali šansu da se domognu druge pozicije i plasmana u osminu finala.

Vestern Sidnej u Kini je vodio rezultatom 2:0 i to bi mu sa remijem u Kašimi bilo dovoljno za prolaz.

Međutim, Molina je mislio drugačije! Pored, mora se priznati, indolentne odbrane domaćina, uspeo je da u kaznenom prostoru osvoji naizgled izgubljenu loptu i iz okreta je smesti u sam donji desni ugao!


Gol, 2:3, pobeda, prolaz! Sve u režiji veterana poznatog pod nadimkom "Mao", koji je za šest meseci u Zvezdi nastupio na 18 utakmica i zabeležio dva gola i tri asistencije (sve u mečevima Superlige).

Bio je akter poslednje evropske jeseni crveno-belih, kada su im rivali u Ligi Evrope bili Bajern, Aris i Bolton... Naredne godine usledila je eliminacija od Apoela na penale, a posle toga je Zvezda još nekoliko puta bila na korak od grupne faze, ali je gubila od praške Slavije, Rena i Bordoa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC