• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dama matirala kralja!

Autor mondo.rs

Sjajan meč u Torinu između Juventusa i Real Madrida u polufinalu Lige šampiona.

Najtrofejniji klub u istoriji Lige šampiona (10 pehara) i aktuelni prvak, poražen je u Torinu!

Juventus - Real Madrid 2:1 (1:1).

Prerano je reći da je gotovo, ali je šampion Italije za korak bliži finalu, prvom posle 13 godina. Posebno ako u revanšu, 13. maja, ponovi partiju kao ovog utorka...

Sjajan meč odigrali su izabranici Masimilijana Alegrija, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija, da se "rezervista" Fernando Ljorente nije spetljao u dve akcije iz finiša meča. Istina, možda bi ishod utakmice bio i drugačiji da u finišu prvog poluvremena prečka nije zaustavila šut Hamesa Rodrigeza.

Ovako, "stara dama" je slavila golovima Alvara Morate u 9. i Karlosa Teveza u 57. minutu, dok je pogodak nade za "kralja" postigao Kristijano Ronaldo u 27. minutu.

Juvenuts je izuzetno agresivno ušao u utakmicu i pritiskom na igrače Reala već na njihovoj polovini, posebno na Serhija Ramosa koji se nije snašao u ulozi zadnjeg veznog, nekoliko puta uspeo da oduzme loptu i stvori priliku.

Gostima je trebalo 20 minuta da se trgnu i pronađu rešenje, a potom su potpuno preuzeli inicijativu. Delovalo je da će Real biti taj koji će po povratku sa odmora kontrolisati dešavanja na terenu, zadovoljan i remijem, međutim, borbenost, strpljenje i požrtvovanost isplatili su se crno-belima iz Torina.

U drugom polufinalu sastaju se Barselona i Bajern Minhen.

JUVENTUS: Bufon - Evra, Kjelini, Bonući, Lihtštajner - Sturaro (64. Barzalji), Pirlo, Markizio, Vidal - Morata (78. Ljorente), Tevez (86. Pereira).

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Varan, Pepe, Marselo - Ramos, Kros - Isko (63. Ćićarito), Rodrigez, Bejl (86. Hese) - Ronaldo.

Utakmicu sudi Martin Etkinson iz Engleske.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj!

- Još jedna sjajna prilika za treći gol Juvea! U prvom minutu nadoknade, međutim, Ljorente nije dobro zahvatio loptu glavom posle centaršuta Pirla iz prekida. A, bio je na samo dva-tri metra od gol-linije...

- Umalo 3:1 za Juventus u 87. minutu! Varan je očajno reagovao u nameri da glavom vrati loptu Kasiljasu, iskoristio je to Ljorente, uspeo je da obiđe istrčalog golmana gostiju, međutim, bio je previše iskosa pa je odigrao povratno dodavanje, ali u sredini nije bilo njegovih saigrača.

- Poslednja izmena u domaćem timu, od 86. minuta Roberto Pereira je na terenu, a Karlos Tevez se seli na klupu. Izmena i u Realu, druga, Hese je ušao umesto neprimetnog Bejla.

- Ušli smo u poslednjih 10 minuta meča. Juventus uspešno kontroliše napade Reala i zaustavlja ih uglavnom van kaznenog prostora, a povremeno i preti iz kontri.

- Strelac vodećeg gola u meču, Alvaro Morata, u 78. minutu mesto na terenu ustupa iskusnijem Fernandu Ljorenteu.

- Trude se gosti da ponovo izjednače, međutim, Juventus se brani mnogo bolje nego u drugom delu prvog poluvremena, kada su igrača Reala stvorili najveći broj prilika koje su imali u ovom meču.

- Izmena i u Juventusu. Masimilijano Alegri je izveo Sturara u 64. minutu, a uveo Barzaljija.

- Tek što je ušao u igru, Ćićarito je stvorio gužvu u kaznenom prostoru Juventusa, ali nisu uspeli gosti ponovo da izjednače. Ronaldo je zakasnio na jednu ubačenu loptu.

- Prva izmena u meču, a pravi je Karlo Anćeloti. Umesto Iska, od 63. minuta u igri je nešto ofanzivniji Ćićarito.

- GOOOL! Juventus ponovo vodi od 57. minuta! Strelac je Karlos Tevez sa bele tačke. Kretanjem je naterao Kasiljasa da se baci u svoju levu stranu, ali je lopta otišla po sredini...



- Penal za Juventus u 56. minutu! Karlos Tevez se kao munja sjurio ka golu Reala, još od svoje polovine, pa je Karvahal morao da ga oborio u kaznenom prostoru.



- Juventus je opet agresivniji od rivala, međutim, za razliku od početka utakmice, igrači Reala mnogo manje greše na startu drugog poluvremena.

- Drugo poluvreme počelo je bez izmena u sastavima.

- Poluvreme. Juventus je sjajno počeo utakmicu, ali se Real probudio oko 20. minuta i potpuno preuzeo inicijativu. Uspeli su gosti da izjednače, a malo je nedostajalo i da povedu... Kada se sve sumira, u prvih 45 minuta viđena je odlična igra. Nadamo se da će tako bi i i po povratku sa odmora.

- Prečka! Umalo da gosti povedu 2:1, ali je šut glavom Rodrigeza, u padu sa dva metra, pogodio okvir gola. Sjajnu akciju izveli su igrači Reala, prebacili loptu sa leve na desnu stranu, zatim je Isko centrirao u peterac, ali Rodrigez nije imao sreće...

- Posle izjednačenja Real je preuzeo kontrolu nad igrom, dok igrači Juventusa strpljivo vrebaju grešku rivala.

- Ponovo su defanzivci Reala ostavili dosta prostora domaćem igraču za šut sa distance. Ovaj put je pokušao Klaudio Markizio u 35. minutu, ali je lopta otišla pored gola.

- Kristijano Ronaldo je postigao deveti pogodak u Ligi šampiona ove sezone i trenutno je vodeći na listi strelaca, ali je postao i najbolji golgeter u istoriji elitnog takmičenja, pošto je to bio njegov ukupno 76. gol.

- GOOOL! Real je izjednačio u 27. minutu. Odbrana Juventusa nije uspela da postavi ofsajd zamku, pa je Kristijano Ronaldo iskoristio dodavanje Hamesa Rodrigeza i glavom spustio loptu u mrežu za 1:1.



- Dobra prilika u 25. minutu za Juventus, ali je Lihtštajner bio sebičan. Oduzeo je loptu gostima, međutim, umesto da proigra nekog od saigrača u sredini, odlučio se da šutira - veoma neprecizno.

- Polako se budi Real. U 24. minutu Ronaldo je izbegao ofsajd zamku i šutirao iskosa sa leve strane u dalji ugao, ali pored stative.

- U 20. minutu tek drugi pokušaj Reala. Rafael Varan je dobro skočio na centaršut iz prekida, ali loše šutirao glavom.

- Serhio Ramos se očajno snalazi na poziciji zadnjeg veznog, koju mu je ponovo namenio Karlo Anćeloti. Nekoliko puta je izgubio loptu i omogućio igračima Juventusa da zaprete. Srećom po njega, Tevez i Vidal nisu bili precizni...

- Prvi put je zapretio i Real. U 12. minutu Toni Kros je odlično šutirao sa distance, ali je Bufon "paradom" poslao nezgodnu loptu u korner.

- GOOOL! Juventus vodi 1:0 od 9. minuta pogotkom Alvara Morate! Igrač koji je ponikao u Realu, ali se zbog male minutaže letos preselio u Torino, našao se na pravom mestu posle šuta Karlosa Teveza i kratko odbijene lopte Ikera Kasiljasa. Varan nije uspeo da blokira Argentinca, a Pepe da stigne Španca...



- Juventus mnogo opasniji u uvodnim minutima utakmice i uglavnom se igra na polovini gostiju.

- Lukav pokušaj Alvara Morate u 7. minutu. Izdržao je duel sa Pepeom i pokušao da lobuje istrčalog Kasiljasa, ali nije to učinio na najbolji način, pa je golman Reala uspeo da stigne loptu.

- Stefano Sturaro, koji igra tek sedmi meč ove sezone, a prvi kao starter u Ligi šampiona, dobro je šutirao u 4. minutu, ali je Kasiljas bio siguran.

- Već u 1. minutu gužva pred golom Real Madrida. Prošle su tek 53 sekunde kada je Arturo Vidal utrčao u kazneni prostor gostiju, ali je pao i pokušao da iznudi prekršaj Pepea, umesto da šutira...

- Meč je počeo, a prvi su sa centra krenuli igrači Juventusa.

- Domaći navijači poručili su svojim igračima da su spremni - "We are ready" pisalo je na jednoj od tribina stadiona u Torinu.

- Pehar namenjen pobedniku Lige šampiona ovog utorka nalazi se u Torinu, a već u sredu bi trebalo da bude u Barseloni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC