• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandiji UEFA fer-plej titula!

Autor mondo.rs

Druga je Engleska, treća Republika Irska. Šta je ovde čudno?

Holandija je na vrhu fer-plej liste UEFA za prošlu sezonu!?

Na osnovu ovog plasmana, Holandija će, baš baš kao i drugoplasirana Engleska, odnosno trećeplasirana Republika Irska, dobiti po dodatno mestu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Plasman "lala" ne bi bio čudan da u kriterijume ne ulazi i ponašanje publike. A, ono je, posbno Fejenordovih navijača u dvomeču Lige Evrope protiv Rome, na obe utakmice bilo blago rečeno skandalozno!

Pristalice kluba iz Roterdana tokom gostovanja u Rimu sukobile su se sa policijom, pošto su prethodno huligani rušili i lomili sve što im se našlo na putu.

Revanš na De Kajpu je u par navrata prekidan zbog incidenata na tribinama.

Procene o fer-pleju donosi zvanični delegat UEFA, a u kriterijume ulazi ponašanje i disciplna fudbalera, broj žutih i crvenih kartona, poštovanje igre i sudija, a posebna pažnja pridaje se ponašanju publike.

U konkurenciji su sve članice UEFA čiji su timovi i reprezentacije od 1. maja 2014. do 30. aprila 2015 odigrali preko 37 utakmica.

Mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope imaće klubovi koji su osvojili prva mesta na fer-plej listama domaćih šampionata. Tako je moguće da tim koji je ispao u niži rang, na osnovu fer-pleja, ipak, nastupi u Evropi.

Od sledeće sezone promeniće se način računanja fer-plej poena, ali će ponašanje navijača i napredak na listi u odnosu na prethodnu sezonu imati veliki značaj. Pobednici neće biti nagrađivani mestom u Ligi Evorpe, već novčano.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC