• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čukina lekcija Crvenoj zvezdi!

Autor mondo.rs

U derbiju 27. kola domaćin potpuno nadigrao rivala, a moglo je da bude i više od dva gola razlike.

 Čukina lekcija Crvenoj zvezdi! Izvor: MN PRESS

Pitanje šampiona Srbije za sezonu 2014/2015. je rešeno!

Posle poraza Crvene zvezde od Čukaričkog (0:2), Partizanu je potreban još samo bod da bi vratio pehar u vitrine svog stadiona i bila bi prvorazredna senzacija da crno-beli to ne uspeju u mečevima sa Napretkom (u Kruševcu), Novim Pazarom (u Beogradu) i Borcem (u Čačku).

I posle 0:0 u 148. "večitom derbiju" ovakav rasplet bio je za očekivati, ali porazom još par nedelja aktuelnog šampiona na Banovom brdu, jasno je da je klub iz Ljutice Bogdana nemoćan da odbrani titulu osvojenu prošle sezone.

Derbi meč 27. kola potvrdio je da ekipa Nenada Lalatovića nema kapacitet prethodne generacije, pošto je Čukarički potpuno nadigrao rivala, slavio 2:0, a mogao je i ubedljivije...

Kao što se očekivalo, obe ekipe ušle su rasterećeno u utakmicu, spremne da se nadigravaju, tako da je viđen sjajan meč. Prvo poluvreme proteklo je u ujednačenoj igri, uz šanse pred oba gola, ali su gosti u prvom minutu nadoknade odigrali sjajnu akciju po desnoj strani, iz koje je Nikola Stojiljković bio precizan.

Po povratku sa odmora slika se, međutim, promenila. Čukarički je nastavio da napada i dominirao terenom, kao da za rivala ima neki osrednji domaći tim. Nadmoć je krunisana drugim golom, ponovo na asistenciju Filipa Stojkovića, ovaj put za kapitena Igora Matića, u 62. minutu.

Ni to nije bilo dovoljno "brđanima", koji nisu posustali, ali nisu imali sreće da još neki put savladaju Predraga Rajkovića, najviše zahvaljujući intervencijama mladog štopera Crvene zvezde, Vukašina Jovanovića.

Čukarički je ovom pobedom verovatno demantovao sve skeptike koji nisu verovali u tim Vladana Milojevića, a dao je povod kritičarima Nenada Lalatovića da budu još glasniji.

Treneru crveno-belih posebno ne ide u prilog to što njegova ekipa nije uspela da postigne niti jedan pogodak ove sezone u mečevima sa (po kvalitetu) najvećim rivalima. Protiv Partizana bilo je 0:1 i 0:0, a protiv Čukaričkog 0:0 i 0:2.

Kao što je i sam Lalatović izjavio po završetku utakmice, Crvena zvezda će u poslednja tri kola morati da se potrudi da sačuva drugu poziciju na tabeli...

ČUKARIČKI: Stevanović - Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić - D. Srnić, Regan (58. Todorović) - S. Srnić, Matić (84. Mandić), Bojić (80. Mirosavljević) - Stojiljković.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Jovanović, Pavićević, Anđelković - Grujić (66. Avramovski), Ristić - Katai, Lazović (78. Gavrić), Jović (90+3 Stojanović) - Orlandić.

Ranije u nedelju odigran je duel Rad - Jagodina, a u sklopu izveštaja tog meča možete videti tabelu, rezultate i strelce mečeva igranih u subotu.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Izvor: MN PRESS Kraj! Čukarički - Crvena zvezda 2:0 (1:0).

- Čukarički u poslednjih 10 minuta meča ulazi sa dvojicom napadača, pošto je umesto Petra Bojića u igru ušao iskusni Nenad Mirosavljević.

- Umesto Lazovića, od 78. minuta za Zvezdu će igrati Gavrić.

- Još jedna gol-šansa za Čukarički u 77. minutu, ko zna koja po redu u ovom meču. Ponovo je Vukašin Juvanović uspeo da blokira šut Matića, sjajno utrčavši u blok.

- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Od 66. minuta umesto Grujića igraće Avramovski.

- Umalo autogol Anđelkovića za 3:0 u 65. minutu. Loša komunikacija između beka i golmana Crvene zvezde na centaršut sa leve strane, ali srećom po njih lopta nije završila u mreži.

- GOOOL! Čukarički od 62. minuta vodi 2:0. Ovaj put, strelac je bio kapiten Igor Matić. Opet je asistent Filip Stojković koji je sjajno centrirao sa desne strane na drugu stativu, a tamo Matić udarcem glavom "zakucao" loptu u mrežu.



- Prva izmena u meču, u domaćem timu od 58. minuta umesto Regana igraće Ivan Todorović.

- Prva prilika za crveno-bele u drugom poluvremenu. Orlandić je u 55. minutu centrirao u "srce" kaznenog, a tamo Katai uhvatio volej, ali je Stevanović odlično reagovao.

- Bez obzira što vodi, Čukarički napada i na početku drugog poluvremena je mnogo bolji od rivala. U 54. minutu domaći fudbaleri imali su još jednu sjajnu šansu da dupliraju prednost, ali je Bojić u kontranapadu loše odigrao ka Matiću, koji nije uspeo da stigne prejako upućenu loptu.

- Zicer za Čukarički da povede 2:0 u 49. minutu, ali je Slavoljub Srnić pogodio dobro postavljenog Vukašina Jovanovića umesto mrežu. Prethodno je Savo Pavićević izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom i omogućio domaćim igračima kontranapad.

- Po povratku na teren sa odmora, gostujući fudbaleri dočekani su povicima navijača "Hoćemo pobedu!". Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Odličan meč igra se na Banovom brdu!

- GOOOL! Čukarički vodi 1:0 golom Nikole Stojiljkovića u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Dragoljub Srnić je sjajno izbacio Filipa Stojkovića po desnoj strani, "ispao" je Luka Jović, a Rajković nije stigao da ga "zatvori", pa je bek domaćih uspeo da ubaci loptu u sredinu, pravo na nogu saigraču iz napada.



- Najbolja šansa za Crvenu zvezdu u dosadašnjem toku utakmice viđena je u 42. minutu. Katai je bio sam pred golmanom Stevanovićem, ali je mladi čuvar mreže još jednom bio uspešniji u međusobnom duelu. Odlično je istrčao i "skratio ugao". U nastavku akcije Lazović je pokušao da lobuje golmana domaćih, međutim, neprecizno.

- Sjajan šut Mihaila Ristića iz "slobodnjaka" sa ivice kaznenog u 40. minutu. Malo iskosa po levoj strani je bio faul, a mladi vezista Crvene zvezde gađao je dalji ugao. Lopta je imala mnogo efea, golman Stevanović ostao je "ukopan" u mestu, ali je šut bio za koji centimetar neprecizan.

- U toku je 38. minut, gosti su sve opasniji, ali još nema gola. Domaćin se malo povukao i vreba grešku rivala ne bi li organizovao neki brz napad.

- Zvezda je pojačala ritam u poslednjih nekoliko minuta i lopta se sve češće nalazi u kaznenom prostoru Čukaričkog.

- Još jedna prilika za Kataija. Krilo crveno-belih opet je dobro prošlo po levoj strani u 22. minutu, ali je golman domaćih opet pravovremeno istrčao i "ušao mu u šut".

- Prva šansa i za Crvenu zvezdu, u 18. minutu. Aleksandar Katai je dobro prošao po levoj strani, pokušao je oštro da odigra "povratnu" do saigrača u sredini kaznenog, ali je golman Čukaričkog, Nemanja Stevanović, uspeo to da preseče. Lopta se, ipak, od njegovih nogu odbila ka golu, međutim, stigao je čuvar mreže da je uhvati pre nego što je prešla gol-liniju.

- Delije su promenile pesmu, a slika na terenu je ostala ista. Obe ekipe igraju otvoreno, kao što se i očekivalo, međutim, Čukarički je opasniji. Ponovo su "brđani" izveli dobru akciju, ali je Rajković na vreme istrčao i otklonio opasnost pred svojim golom. Bilo je to u 12. minutu.

- Sudija Filipović je u 9. minutu na kratko prekinuo utakmicu zbog skandiranja navijača Crvene zvezde, koji pevaju "ale, ale, aleo, šiptare da koljemo". Navijači su upozoreni sa razglasa da će meč biti prekinut ukoliko nastave sa tom pesmom, posle čega je utakmica nastavljena. Ali i pesma...



- Još jedna prilika za domaće da povedu! Opet za Stojiljkovića. Dobro je napadač Čukaričkog šutirao glavom u 5. minutu, ali je Predrag Rajković uspeo "paradom" da zaustavi loptu.

- Zvezda je nešto ofanzivnije ušla u meč, međutim, Čukarički je prvi imao gol-šansu. Nikola Stojiljković se našao sam pred rajkovićem posle dodavanja Igora Matića, ali je otišao previše iskosa u nameri da dribla golmana gostiju, pa je prilika propala. Bilo je to u 3. minutu.

- Meč sudi Dejan Filipović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC