• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Još sam ljut na Lukića i Adžića!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Četvrta "Zvezdina zvijezda" Vladimir Petrović izjavio je u Banjaluci da još nije oprostio nekadašnjem predsjedniku Vladanu Lukiću i sportskom direktoru Ivanu Adžiću što je otpušten iako je bio na dobrom putu da osvoji šampionsku titulu.

 Pižon: Još sam ljut na Lukića i Adžića! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pižon je tokom promocije kampa Crvene zvezde "Jahorina 2015" u Banjaluci razgovarao sa novinarima, među kojima je bio i Mondo, o banjalučkom Borcu, aktuelnoj sezoni u Jelen Superligi Srbije, reprezentaciji Srbije, budućnosti srpskog fudbala...

Najprije se legendarni fudbaler Arsenala, Antverpena, Bresta, Standarda iz Liježa i Nansija prisjetio perioda dok je sjedio na klupi banjalučkog "Velikana iz Platonove", koji je u tom periodu igrao u šampionatu tadašnje SR Jugoslavije.

"Za Borac i Banjaluku me bez kurtoazije vežu samo lijepe uspomene iako su crveno-plavi tada bili domaćini u Požarevcu. Imao sam dobar tim, uostalom Republika Srpska je uvijek bila rasadnik talenata", rekao je Petrović.

S dozom gorčine u glasu je konstatovao da je ove sezone Crvena zvezda izgubila titulu obzirom da je na tri kola do kraja Jelen Superlige "vječiti" rival Partizan pobjegao na nedostižnih "plus osam".

"Ove godine nećemo biti šampioni, ali ni drugo mjesto nije loše zbog finansijskih problema koji su poznati. Iz ove perspektive teško da će biti bolje i naredne sezone. U ovoj tekućoj, Zvezda je imala svoje šanse da postane prvak, ali je pala na onim tzv. malim utakmicama".

Na pitanje kako sada doživljava otkaz koji je dobio na klupi Zvezde 2010. godine, iako su te sezone crveno-bijeli osvojili Kup Srbije i bili na dobrom putu da se domognu šampionskog pehara, Pižon je rekao da će zbog toga uvijek biti ljut.

Izvor: MN PRESS

"Naravno, ljut sam na Lukića, Adžića i ljude iz tadašnjeg rukovodstva jer bismo bili prvaci. Krivo mi je i danas, a vjerujem da će tako i ostati".

Potom je razgovor skrenuo ka reprezentaciji Srbije, koja će poslije Mundijala u Brazilu, vjerovatno propustiti i šampionat Evrope u Francuskoj 2016. godine.

"Neuspjehu su 'kumovale' konstantne promjene selektora u posljednje vrijeme, ali glavni problem nisu treneri već igrači. Reprezentativci Srbije moraju sami sa sobom da sjednu i razmisle šta i kako dalje. Selektor Radovan Ćurčić je najmanje kriv, već mnogo veću krivicu snose igrači na terenu. 'Orlovi' moraju da nešto promijene u svojim glavama jer je nevjerovatno da u klubovima poput Čelsija, Mančestera igraju na visokom nivou, a potpuno podbace u nacionalnom timu. Ako budu igrali za reprezentaciju, kao za klubove neće biti nikakvih problema", zaključio je Pižon.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC