• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vule Jovanović: Odmor mi ne treba, budim se srećan

Autor mondo.rs

"Na more nisam išao šest godina, ali uživam svaki dan jer se bavim poslom koji volim", kaže mladi fudbaler Crvene zvezde, koji nestrpljivo čeka Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Očekivalo se da Crvena zvezda pošalje petoricu igrača reprezentaciji Srbije do 20 godina za predstojeće Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu (30. maja - 20. juna), međutim, selektor Veljko Paunović će morati da precrta Luku Jovića i Mihaila Ristića.

Za razliku od njih, na okupljanju u nedelju gotovo sigurno pojaviće se golman Predrag Rajković, defanzivac Vukašin Jovanović i vezista Marko Grujić.

Rajković iza sebe ima fantastičnu sezonu tokom koje je, čak, stigao do kapitenske trake crveno-belih, dok su Jovanović i Grujić priliku trenera Nenada Lalatovića počeli da dobijaju tek u prolećnom delu, ali su je i jedan i drugi iskoristili.

Grujić: Imamo velike šanse


Marko Grujić se u poslednjih nekoliko utakmica ustalio u startnoj postavi Crvene zvezde i deluje da će u odličnoj formi dočekati Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

"Jedva čekam okupljanje reprezentacije! Biće to divno iskustvo. Mislim da imamo velike šanse, ali prvi cilj je da prođemo grupu, a posle ćemo videti", ni Grujić, poput Jovanovića, nije želeo da daje "bombastične" prognoze.

Jovanović je dobrim partijama potisnuo u drugi plan nešto starijeg Darka Lazića, mada u razgovoru za MONDO kaže da se tokom zime pribojavao da bi zbog neigranja u Zvezdi mogao da izgubi status reprezentativca.

"Pominjala se pozajmica OFK Beogradu i bio sam spreman da idem, samo da bih imao što više minuta na terenu. Trener mi je, ipak, u drugom delu sezone pružio više prilika i zadovoljan sam kako sam igrao. Osim protiv Čukaričkog. U toj utakmici mogao sam bolje i znam da moram bolje, ali tek se navikavam na seniorski fudbal. Iduća sezona biće mnogo lakša", samokritičan je mladi štoper koji će baš u nedelju, na prozivci reprezentacije napuniti 19 godina.

Učešće na Mundijalitu značiće da mladi fudbaleri, posebno oni iz Crvene zvezde, neće imati mnogo vremena za odmor predstojećeg leta, pošto će po završetku turnira klubovi već uveliko obavljati pripreme za narednu sezonu.

Jovanović kaže da mu to neće predstavljati problem.

"Nisam odigrao 100 utakmica, pa da mi treba odmor... Voleo bih jedino da dobijem od kluba dva-tri dana da odem do sela. Na more nisam išao šest godina, ali uživam svaki dan jer se bavim poslom koji volim i zbog toga se budim srećan! Imam tek 19 godina, a član sam najvećeg kluba sa ovih prostora, igrao sam 'večiti derbi', predstavljao sam Srbiju na Evropskom prvenstvu, a sada ću i na Svetskom. Nadam se i da ću igrati sa Zvezdom u Evropi".

"Ako se ja budem pitao, ostaću u Zvezdi"


Kao i uvek kada se razgovara sa nekim od perspektivnih igrača Crvene zvezde, tema je interesovanje inostranih klubova. Jovanović je prošlog leta, kao i zimus, imao određene ponude, pa nema sumnje da će tako biti i po završetku sezone.

"Nije na meni da odlučujem da li će me klub prodati ili neće, ali ako se ja budem pitao - voleo bih da ostanem. Ako neko odluči drugačije... Videćemo šta će biti", kaže štoper crveno-belih.

Kada priča o nacionalnom timu, u glasu talentovanog defanzivca može se prepoznati veliko poštovanje.

"Najveća je čast predstavljati svoju zemlju. Ja sam to već učinio na Evropskom prvenstvu (za igrače do 19 godina, prim. aut.), a sada ću otići i korak dalje. Voleo bih da se jednog dana to dogodi i na seniorskom nivou, ali ima vremena. Opet kažem, svaki dan se zahvalim Bogu kada se probudim i pogledam gde sam sada, a u kom sam trnju bio", podsetio je Jovanović da je kao mlađi imao dosta problema da sačuva mesto u Crvenoj zvezdi, o čemu je već pričao za MONDO tokom prethodnih zimskih priprema.

Što se tiče Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, Srbija će igrati u grupi sa Meksikom, Malijem i Urugvajem, ali Jovanović nije želeo da priča unapred o šansama "orlića".

"Trenutno razmišljamo samo o Urugvaju, koji nam je prvi rival i ne bih da prognoziram. Cilj je da prođemo grupu, ali svakako bih bio najsrećniji da osvojimo turnir. Imamo sjajan tim i sjajan stručni štab. Odlazak na Novi Zeland biće ogromno iskustvo za sve nas, a potrudićemo se da što duže ostanemo tamo. Sigurno je da ne idemo na izlet".

Kad već nije hteo da se bavi potencijalnim dometom Srbije, mladi štoper pristao je da ukratko analizira rivale.

"Mali je, poput svih afričkih reprezentacija, fizički dominantan, dok su Meksikanci i Urugvajci tehnički i trkački odlični, ali i mi imamo svoje adute, koje ne bih sada otkrivao".

Favorit za tron je dobro poznat...

"Brazil je uvek favorit, bilo koji uzrast da je u pitanju, međutim, ima mnogo faktora koji će odlučivati o šampionu. Nadam se da će većina njih biti na našoj strani", priželjkuje Jovanović uz optimistički osmeh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC