• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I drugoligaš uzeo meru Crvenoj zvezdi!

Autor mondo.rs

"Fenjeraš" iz Kragujevca slavio u Beogradu, iako je od 64. minuta imao igrača manje.

 I drugoligaš uzeo meru Crvenoj zvezdi! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda više ne krca ugled nekada slavnog kluba. Sada ga melje...

Mnogo puta ove sezone obrukali su se igrači u crveno-belim dresovima, ali čini se najviše u sredu popodne.

U duelu sa Radničkim 1923 iz Kragujevca, koji će naredne sezone igrati u nižem rangu, ekipa Nenada Lalatovića izgubila je pred svojim navijačima 1:2.

Jeste prosek tima iznosio 21,36 godina, jeste većina ovih igrača prvi put igrala zajedno u takmičarskoj utakmici, ali momci kojima je ukazana šansa nemaju pravo na izgovor kada je u pitanju borbenost. Mnogo srčanije i agresivnije u meč su ušli gosti, a nije ih čak poremetilo ni isključenje Nikole Kovačevića u 64. minutu. Šta više, motivisalo ih je da dođu i do drugog gola...

Zvezda je posle "milion" propuštenih prilika uspela da postigne utešni pogodak tek iz penala. Rukom je u svom kaznenom prostoru igrao Rosić, pa je Ristić iskoristio priliku da sa 11 metara matira sjajnog golmana Trifunovića.

Očekivano, Lalatović je za ovu utakmicu značajno promešao karte, te su se prvi put u startnoj postavi našli defanzivci Mamadu Mbođ i Stefan Đorđević, a posle duge pauze tu je bio i oporavljeni Marko Petković. Priliku je od početka dobio i Daniel Avramovski.

Niko od njih, međutim, nije pokazao da češće zaslužuje priliku... Tokom prvog poluvremena u domaćem timu jedini raspoloženi za igru bili su Ristić i Katai, a po povratku sa odmora pridružio im se Lazović.

Sve akcije koje bi mogle da se nazovu "ozbiljnim" nisu, ipak, realizovane. Pored odbrane gostiju, među krivcima su i Orlandić i Gavrić, koji su propustili nekoliko sjajnih šansi.

Da ironija bude veća, Radnički je Zvezdu savladao u njenim dresovima. Možda takva slika i daje najbolji opis trenutnog stanja u klubu - Crvena zvezda sama sebe pobeđuje, imajući u vidu kako klub funkcioniše poslednjih godina.

CRVENA ZVEZDA: Rajković (46. Kahriman) - Petković (53. Gavrić), Mbođ, Jovanović, Đorđević - Grujić, Ristić - Avramovski (46. Stojanović), Lazović, Katai - Orlandić.

RADNIČKI 1923: Trifunović – Živanović, Osei Bonsu, Rosić, B. Miljuš – Kovačević, Tiodorović – Goljović (55. Stević), Keljević (78. Bubanja), D. Miljuš (82. Urošević) – Milovanović.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Izvor: MN PRESS - Kraj.

- Verovatno i poslednja šansa u meču. Opet za Orlandića. Imao je napadač Zvezde zaista mnogo u ovoj utakmici, ali je kao i u prethodnim pokušajima, i sada bio neuspešan. Šutirao je preko gola...

- Još jedna velika prilika za Petra Orlandića da postigne pogodak, ali je Trifunović odbranio njegov šut sa samo nekoliko metara, posle centaršuta Gavrića po zemlji.

- GOOOL, 1:2. Kad već nisu mogli iz izgre, domaći fudbaleri postigli su gol iz penala. Strelac je bio Mihailo Ristić u 84. minutu. Prethodno je Rosić igrao rukom u svom kaznenom posle centaršuta Lazovića.

- Zvezdini igrači pokušavaju da postignu bar utešni gol, ali kako igraju - teško će do uspeti...

- GOOOL, 0:2! Radnički od 69. minuta vodi 2:0 pošto je "rezervista" Dušan Stević udarcem glavom matirao Kahrimana. Loše je u toj situaciji reagovao bek domaćih, Stefan Đorđević, koji nije skočio...

...
Izvor: YouTube


- Prelepa akcija crveno-belih u 67. minutu - Stojanović do Lazovića, on petom do Gavrića, ali je Trifunović pravovremeno istrčao i blokirao pokušaj Gavrića.

- Vezista Radničkog, Nikola Kovačević, u 64. minutu mora u svlačionicu zbog drugog žutog kartona. Napravio je faul na samoj ivici kaznenog.

- Malo je nedostajao da Zvezda izjednači u 59. minutu, ali je lopta posle šuta Orlandića glavom na centaršut Ristića iz prekida otišla tik pored stative.

- U 55. minutu zamenjen je strelac jedinog gola za sada, Željko Goljović. Umesto njega u igri je Dušan Stević.

- Nenad Lalatović pravi treću izmenu već u 53. minutu. Umesto "povratnika" Marka Petkovića na terenu je Nenad Gavrić, koji će verovatno u ovom sastavu igrati na poziciji desnog beka. Ili će domaći tim zaigrati sa trojicom u odbrani, a petoricom u vezi...

- Otvorena igra i na početku drugog poluvremena. Zvezda napada, nešto ozbiljnije nego u prvom delu meča, a Radnički preti iz kontri. U toku je 50. minut.

- Dve izmene u Crvenoj zvezdi na početku drugog poluvremena. Umesto povređenog Rajkovića na golu je Damir Kahriman, a umesto Daniela Avramovskog u veznom redu igraće Saša Stojanović.

- Problem za Crvenu zvezdu, ali mnogo veći za reprezentaciju Srbije do 20 godina, mogla bi da bude povreda leđa Predraga Rajkovića! Mladi golman je po završetku prvog poluvremena teren napustio uz pomoć fizioterapeuta i sa bolnom grimasom lica.

- Poluvreme. Zvezda je više napadala, ali je Radnički iskoristio svoju šansu i neuigranost odbrane domaćih koja prvi put nastupa u ovom sastavu.

- Veeeeliki promašaj Petra Orlandića u nadoknadi prvog poluvremena! Korpulentni napadač Crvene zvezde bio je potpuno sam na ivici peterca, ali nije uspeo da spusti loptu u gol posle oštrog centaršuta Kataija. Promašio je celu loptu!

- GOOOL, Radnički vodi 1:0! Željko Goljović je doveo goste u vođstvo u 40. minutu, posle očajne reakcije odbrane Crvene zvezde. Igrači Radničkog izveli su laganu akciju kroz sredinu protivničke odbrane, ali je Rajković uspeo da zaustavi prvi šut. Na odbijenu loptu, međutim, natrčao je Goljović...

...
Izvor: YouTube


- Umalo da Radnički povede u 28. minutu, pošto je Mbođ odigrao prekratko dodavanje ka Rajkoviću, ali je Zvezdin golman bio dovoljno brz da stigne do lopte pre protivničkog igrača.

- Mreža Radničkog zatresla se u 22. minutu posle šuta Ristića na povratno dodavanje Kataija, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se prethodno nalazilo krilo domaćih.

- Prvih 20 minuta utakmice igralo se uglavnom na polovini gostiju, ali osim šanse za Kataija i pokušaja Darka Lazovića iz slobodnog udarca, kada je lopta pogodila živi zid i promenila pravac, ali završila u korneru, crveno-beli nisu mnogo pretili.

- Najbolju šansu u dosadašnjem toku utakmice imao je Aleksandar Katai, kada je snažno šutirao iskosa sa leve strane u 14. minutu, ali je golman gostiju Žarko Trifunović bio odlično postavljen.

- Prva šansa viđena je u 7. minutu, kada je Mihailo Ristić šutirao sa distance, ali neprecizno.

- U prvih pet minuta nije bilo prilika za gol.

- Gosti su u Beograd doputovali u kompletno crvenoj opremi, tako da su primorani da igraju u dresovima Crvene zvezde. Uz crvene štucne i šortseve, igrači Radničkog nose teget majice.

- Ove srede je najslabija poseta na stadionu Rajko Mitić kada je u pitanju aktuelna sezona. Tek oko 2.000 gledalaca prisustvuje meču.

- Utakmicu sudi Milan Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC