• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baloteli napisao emotivno pismo Džerardu...

Autor mondo.ba

Mario Baloteli skoro da je sinonim za nevolje i probleme, ali da ima svoju drugu stranu, itekako nas je uverio uoči oproštaja Stivena Džerarda od "Enfilda".

Legendarni fudbaler i kapiten Liverpula, predvodnik generacije koja je donela klubu poslednju, petu titulu prvaka Evrope 2005. godine u Istanbulu, ali i predvodnik nekoliko generacija koje nisu uspele da osvoje Premijer ligu, oprostiće se ove subote, 16. maja 2015. godine, od navijača i stadiona "Enfild".

Pred njima, na istom mestu, Stiven Džerard debitovao je davnog 29. novembra 1998. godine u crvenom dresu i u narednih 17 godina odigrao je, računajući i današnju utakmicu sa Kristal Palasom, 707 mečeva za klub i postigao 183 gola, čemu treba dodati i 114 mečeva i 21 gol za reprezentaciju Engleske.

"Stivi Dži" orpostiće se od "Kopa" u pretposlednjem kolu Premijer lige i, potom kada sezona bude završena, otputovati u SAD gde će u narednih 18 meseci nositi dres Los Anđeles Galaksija.

Ovih dana u Engleskoj mnogi legendarni fudbaleri, ali ne samo fudbaleri, trude se da ukažu poštovanje jednoj od ikona Premijer lige, čoveku koji je skoro dve decenije svim snagama pokušavao da vrati Liverpul tamo gde nije bio od 1990. godine, na vrh!

Nije uspeo, ali je uspeo da uđe u istoriji engleskog i ne samo engleskog fudbala kao jedan od najupečatljivijih vezista modernog fudbala.

Zanimljivo, jednu od najemotivnijih porurka 35-godišnjem Džerardu poslao je njegov mnogo mlađi, često kontroverzni saigrač Mario Baloteli, koji je u Liverpul stigao tek prošlog leta, ali koji je u pismu napisanom svojom rukom naglasio da je i to vreme bilo dovoljno da se uveri o kakvom je (sa)igraču i čoveku reč.



Baloteli je kapitenu napisao sledeće...

"Stivi...

Imao sam tu čast da igram s tobom, ne toliko dugo, ali je to ipak bilo izuzetno i nezaboravno iskustvo za mene.

Ti si divna majka i gotivan kapiten.

Bilo je zadovoljstvo prepustiti ti slobodne udarce i penale :)

Želim ti sve najbolje na tvom narednom neizvesnom putovanju, kao i tvojoj porodici. Ti zaslužuješ najbolje. Srećno moj prijatelju, Mario Baloteli".

Pismo je potpisano sa brojem 45, koji Baloteli nosi tokom karijere.

Ponovo nas je podsetio da ima i svoju drugu stranu, Super Mario.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC