• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponosni Lazović sačuvao Zvezdin ugled!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde posle dva poraza u nizu, od čega je drugi bio od budućeg drugoligaša, sačuvali su ugled u derbiju sa OFK Beogradom zahvaljujući fenomenalnom Darku Lazoviću, dvostrukom strelcu i dvostrukom asistentntu!

 Ponosni Lazović sačuvao Zvezdin ugled! Izvor: MN PRESS

Ponos Darka Lazovića nije dozvolio demoralisanoj Crvenoj zvezdi da odigra i treću utakmicu u nizu bez osvojena tri boda!

Uz dva gola i dve asistencije odlazeće zvezde Superlige: OFK Beograd – Crvena zvezda 2:4 (0:1), u utakmici 29. kola Superlige!

Uskoro opširnije...

Strelac vodećeg gola za crveno-bele bio je Darko Lazović u 34. minutu na pas Mihaila Ristića (video se nalazi u "live" delu izveštaja), a potom je početkom drugog dela igre Petar Orlandić povećao prednost gostiju.

On je, u 50. minutu, posle brze kontre ekipe, odlično reagovao na idealan centaršut Lazovića sa leve strane, koji je posle gola upisao i asistenciju.

To vođstvo trajalo je gostima samo... šest minuta!

U razmaku od 180 sekundi, "romantičari" su izjednačili. Prvo je na pas Borka Duronjića, Dejan Zarubica smanio na 1:2 u 53. minutu, da bi već u narednoj akciji, rezervista Nikola Cuckić u 56. minutu izjednačio na 2:2.

Asistirao mu je Zarubica, koji se u tom trenutku izjednačio sa Lazovićem po broju "poena" - 1+1.

Lazović je prihvatio izazov i već u 64. minutu na efektan način upisao u strelce, opet! Lazović je centaršut Dušana Anđelkovića "uhvatio" volej udarcem i savladao Stefana Čupića - 2:3! Zvezdin krilni napadač igrao je spektakularno u pretposlednjoj utakmici u crveno-belom dresu, pre odlaska u Đenovu, koju je dovršio asistencijom za rezervistu Vukana Savićevića, koji je u 88. minutu postavio konačnih 2:4.

NAJAVA

Plavo i crveno-beli u 118. gradskom derbiju, pokušaće da ne upišu i treću uzastopnu utakmicu bez pobede, s tim da gosti imaju nešto jači motiv, što zbog dva uzastopna poraza od Čukaričkog i drugoligaša Radničkog 1923, što zbog činjenice da bi mogli da završe i – treći!

Treneri Dejan Đurđević i Nenad Lalatović promešali su sastave u odnosu na prethodne utakmice, što prinudno, što samoinicijativno. Kod "romantičara" povređeni su Bogdan Planić, Marko Janković i Milan Savić, dok u redovima Zvezde nema Luke Jovića, Slobodana Rajkovića i, od zimus, Aleksandra Lukovića.

Đurđević, međutim, na klupi je ostavio trojicu standardnih fudbalera: Dejana Dražića, Ivicu Jovanovića i Aleksandra Paločevića...

Crvena zvezda je na Vračar stigla posle nula osvojenih bodova u prethodna dva kola, a slična situacija bila je i jesenas, kada su se dva kluba sastala u Ljutice Bogdana. Zvezda je tada, posle dva remija u mečevima sa Čukaričkim i Radničkim iz Kragujevca, dočekala OFK Beograd i pobedila rezultatom 2:1 zahvaljujući golu Đorđa Despotovića u 81. minutu.

Ukupno, skor u mečevima dva kluba iznosi 63-30-24, od čega je 26-18-15 na Karaburmi.

U isto vreme, u Humskoj sastaju se Partizan i Novi Pazar, a na većini ostalih terena vodi se žestoka borba za opstanak koju takođe pratimo UŽIVO na MONDU.

Posle tri poraza u poslednjih pet kola, u kombinaciji sa remijem u "večitom derbiju, na "Marakani" već razmišljaju o narednoj sezoni, u kojoj neće biti aktuelnog trenera Lalatovića. Licitacija uveliko traje, a i vi, čitaoci MONDA, u toku dana ostavili ste veliki broj komentara na pitanje:

Ko bi trebalo da bude sledeći trener Zvezde?

OFK BEOGRAD: Čupić – Liščević, Matović, Savić, Antonov – Micevski, Janković, Gajić – Duronjić, Andrić – Zarubica.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Grujić, Ristić – Lazović, Stojanović, Gavrić – Orlandić.

TOK UTAKMICE:

4 - ŠANSA ZA ZVEZDU!

Mogli su gosti da povedu gotovo iz prve akcije na utakmici, ali se Gavrić nije snašao na centaršut Lazovića sa leve strane. Tukao je pored gola Čupića.

10 - OFK igra jak presing i remeti Zvezdu u organizaciji igre, tako da štoperi crveno-belih često moraju dugim loptama da rešavaju situacije u kojima imaju posed na 30, 40 metara od svog gola.

15 - "Romantičari" kidišu ka golu crveno-belih, ali bez završnog pasa. Igraju oštro i brzo, čini se da prilično lako stižu do ivice šesnaesterca, ali za 15 minuta igre nisu uputili pravi šut kako bi ugrozili iskusnog Kahrimana, koji je prvi put ovog proleća na crti.

22 - ZAKUVALO SE!

Fudbaleri Crvene zvezde tražili su od sudije Dejana Anđelkovića dva puta penal u razmaku od minut. Prvo posle starta nad povratnikom Petkovićem, a potom i kada je oboren Ristić, ali arbitar nije pokazao na belu tačku.

U nastavku kacije, Zarubica je napravio oštar faul i dobio žuti karton, a potom je i Kahriman morao da interveniše i spreči vođstvo OFK Beograda.



25 - ORLANDIĆ!

Snažni napadač Crvene zvezde mogao je da dovede svoj tim u vođstvo, ali je Čupić oba puta bio na visini zadatka. Crnogorac je naročito opasan bio iz drugog pokušaja, iskosa sa leve strane, ali nije uspeo da postigne treći gol u crveno-belom dresu...

34 - GOOOOOOOOOOOOOL!

Crvena zvezda je od 20. minuta preuzela inicijativu i to krunisala 15-ak minuta kasnije. Strelac, posle sjajnog centaršuta Ristića (čija je lopta preletela kompletnu odbranu domaćih), bio je Lazović, najbolji igrač Zvezde ove sezone...



Njemu je to deseti prvenstveni pogodak u sezoni oproštaja od "Marakane".



36 - GAVRIĆ!

Drugi put na utakmici Gavrić propušta priliku za gol. Dva minuta posle pogotka Lazovića, levo krilo Zvezde nanizalo je nekoliko čuvara, ali kada je trebalo savladati Čupića, Gavrić nije imao snage za pravi udarac.

Zvezda dominira u poslednjih 20-ak minuta...

POLUVREME!

46 - Treneri Đurđević i Lalatović napravili su tri izmene na početku drugog dela utakmice. U ekipi OFK Beograda, zaigrao je Cuckić umesto Liščevića, a Zlatković umesto Antonova, dok je kod gostiju ušao Savićević umesto Grujića.

50 - GOOOOOOOOOOOL!

Zvezda vodi 0:2. Strelac Lazović u ovom slučaju uzeo je ulogu asistenta i sa "suprotne" leve strane uputio idealan centaršut slabijom nogom, pogodivši u čelo Orlandića, kojem sa pet metara nije bilo teško da postigne gol glavom!



53 - GOOOOOOOOOOOL!

OFK se ne da! Mladi Zarubica umuvao je loptu u praznu mrežu posle lepe akcije i dva driblinga koje je čuvarima "prodao" Duronjić! "Romantičari" su u igri opet...

Ironično, i Zarubica i Duronjić prošli su Zvezdinu školu, ali nisu dočekali da zaigraju za prvi tim...


56 - GOOOOOOOOOL! IZJEDNAČENJE!

Nisu se crveno-beli ni sabrali posle prvog, primili su i drugi gol. Zarubica je ovog puta bio u ulozi asistenta, a egzekutor je bio rezervista Cuckić!

Pogledajte...


60 - U prvoj utakmici koju je počeo od jesenas, kada je pokidao ligamente kolena i bio na operaciji, Petković je proveo na terenu 60 minuta i bio sasvim solidan. Zamenio ga je Cvetković.

65 - GOOOOOOOOOOOOOOL! LAZOVIĆ!

Gol, asistencija, gol! Sjajni fudbaler Crvene zvezde ne dozvoljava demoralisanim saigračima da odigraju i treću utakmicu u nizu bez osvojena tri boda. Ovog puta, na centaršut Anđelkovića sa leve strane mirno je čekao da lopta dođe do njega a onda hladnokrvno "uhvatio" volej desnom nogom i - pogodio, 2:3!

70 - PONOVO BUKA OKO PENALA

Treći put na utakmici, crveno-beli od sudije Anđelkovića traže da pokaže na "kreč", ali je ovaj treći put "iskuirao". U ovoj situaciji oboren je Gavrić ali je glavni sudija smatrao da nema razloga za najstrožu kaznu.

72 - Gavrić je, posle duela sa jednim igračem OFK Beograda, zadobio povredu i nije bio u stanju da nastavi meč pa ga je zamenio Avramovski.

85 - Ekipe su spustile gardove, kao dva boksera koja su zanemarila savete trenera i krenula u otvoren obračun. Međutim, posle petog, nije došao i šesti gol. Što ne znači da neće, kako se igra...

86 - Mogla je Zvezda i do 2:4, ali opasan centaršut Cvetkovića niko nije "zahvatio" u kaznenom prostoru OFK Beograda.

88 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Neverovatni Lazović! Dva gola i dve asistencije, ovog puta za Savićevića. Kakva partija nesuđenog kapitena Crvene zvezde!


KRAJ!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC