• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpik nadomak istorijskog uspjeha

Autor mondo.ba

Pred revanš meč u Sarajevu za sedam dana, fudbaleri Olimpika ostvarili su dobar rezultat na gostovanju u Širokom Brijegu (1:1), pa će u drugom meču imati lijepu priliku da stignu do prvog trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine.

 Olimpik nadomak istorijskog uspjeha Izvor: MONDO/Samir Cacan

Široki Brijeg je očigledno u krizi i velikim problemima.

Ekipa koja je veći dio sezone provela na čelu premijerligaškog karavana, te najavljivala borbu za duplu krunu, na kraju sezone mogla bi da ostane bez ijednog trofeja, ali i Evrope!

ŠIROKI BRIJEG - OLIMPIK 1:1 (0:1)
/Regoje, autogol 79 - Muharemović 9/

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Zakarić (od 74' Peko), Landeka, Vagner, Menalo, Kožulj, Brekalo, Karačić, Kresinger (od 67' Buhač (od 82' Ivanković), Marković. Trener: Blaž Slišković.

OLIMPIK: Hamzić, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić (od 87' Imamović), Bogičević, Pereira (od 80' Šivšić), Gligorov, Jusufović (od 82' Čomor), Pandža. Trener: Mirza Varešanović.

Olimpik je u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine ostvario povoljan rezultat, pa će u revanš za sedam dana na stadionu "Koševo" ući sa 1:1.

Promašili su Širokobriježani veliki broj prilika, tačnije u većini navrata odlično je reagovao golman gostiju Dino Hamzić, pa je na kraju meč završen neriješeno.

Imali su domaći i penal, prečku, stativu, ali sve do 79. minuta nisu uspjeli da savladaju raspoloženog Hamzića. Tačnije, nisu ni tada uspjeli, nego je defanzivac tima iz Sarajeva Bojan Regoje nespretno zahvatio loptu i savladao svog golmana za konačnih 1:1.

Prethodno je u 9. minutu veliku grešku odbrambene linije domaćih kaznio iskusni Veldin Muharemović. Danijel Brković prošao je po desnoj strani, uposlio kapitena "vukova", koji je matirao Luku Bilobrka.

Pokušavao je svim silama tim Blaža Sliškovića da dođe do izjednačenja, ali bezuspješno sve do već opisanog 79. minuta. Nakon izjednačenja, nastojali su domaći fudbaleri da naprave potpuni preokret, ali Olimpik se odbranio, baš kao i prije sedam dana, kada je u premijerligaškom okršaju, takođe na "Pecari" bilo 1:1.

U revanšu, Olimpik će tražiti svoju šansu za prvi trofej u Kupu BiH, a Široki Brijeg treći.

Anketa

Ko će osvojiti Kup BiH?

  • Široki Brijeg

    42.11% (16)

  • Olimpik

    57.89% (22)

Ko će osvojiti Kup BiH?

Rezultati

TOK UTAKMICE:

- kraj -

89 - Žuti karton i za Brkovića (Olimpik).

88 - Bliži se kraj utakmice. Ekipa Blaža Sliškovića pokušava da dođe do potpunog preokreta.

80 - Prva izmjena u redovima Olimpika. Pereiru mijenja Safet Šivšić.

79 -  GOOOL!!! Kad ne mogu napadači Širokog Brijega, mogu defanzivci Olimpika. Bojan Regoje nespretno je reagovao i savladao svog golmana za 1:1.

77 - Vagner je promašio jedanaesterac! Neče pa neće. Gligorov je srušio iskusnog Brazilca, koji je sam preuzeo odgovornost, šutirao sa 11 metara, ali je umjesto mreže pogodio stativu Hamzićevog gola.

75 - Zvornimir Kožulj pogađa prečku! Odličan udarac sa ruba šesnaesterca, ali okvir gola je Hamzićev saveznik.

74 - Druga izmjena u timu Širokobriježana. Ivan Peko mijenja Gorana Zakarića.

68 - Čak 10 kornera izveli su domaći fudbaleri, ali niti jedan nije donio željeni ishod.

67 - Pokušava Blaž Slišković izmjenom da razdrma ekipu. Umjesto Kresingera  na terenu je Ivan Buhač.

65 - Još 25 minuta do kraja susreta na "Pecari", Širokobriježani bezuspješno pokušavaju da dođu do izjednačenja, dok se gosti znalački brane i prijete iz kontranapada.

50 - Vagner propušta sjajnu priliku za Široki Brijeg. Nakon ubacivanja iz ugla, golman Olimpika loše je intervenisao, nije dobro procijenio let lopte, otišao je u prazno, ali Brazilac nije uspio da pogodi cilj. Minut kasnije, zbog odugovlačenja, Hamzić je "požutio".

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena u sastavima.

- poluvrijeme -

45+1 - Dalibor Pandža u brzom kontranapadu pokušao je da ugrozi Bilobrka, ali je izgubio snagu, pa je njegov šut lako ukrotio golman domaćih.

38 - Sudija Skakić zbog prigovora poslao je na tribine gostujućeg trenera Edina Prljaču.

36 - Još jednom Hamzić spašava Olimpik nakon šuta Slavka Brekala, a na suprotnoj strani Pereira ne koristi dobro proigravanje Smajića. Ostaje 0:1.

34 - Nema većih uzbuđenja, ali ima kartona. Još jedan igrač Olimpika našao se u zapisniku sudije Skakića. Sulejman Smajić dobio je žuti karton zbog prigovora. U golovima 0:1, u kartonima 0:2.

28 - Prva javna opomena na meču. Žuti karton zbog neopreznog starta zaradio je Filip Gligorov (Olimpik).

23 - Nova dobra šansa za Široki Brijeg, ali Zvonimir Kožulj glavom šutira malo pored gola Olimpika. Tim sa "Pecare" sve opasniji.

21 - Najbolja prilika za domaće u dosadašnjem dijelu meča. Menalo je proigrao Josipa Barišića, koji se ubacio iz drugog plana, odlično šutirao, ali je još bolje intervenisao golman Sarajlija Dino Hamzić i loptu izbacio u korner.

9 -  GOOOL!!! Olimpik vodi 1:0. Veoma loše reagovala je odbrana Širokog Brijega. Iskusni Veldin Muharemović iskoristio je proigravanje Danijala Brkovića i poslao loptu iza leđa golmana Luke Bilobrka, koji je uspio da dohvati loptu, ali nedovoljno da spriječi njen put ka mreži.

7 -  Širokobriježani traže jedanaesterac. Mladi Luka Menalo prošao je po lijevoj strani, uposlio Dinu Kresingera, koji je teatralno pao u šesnaestercu gostiju. Sudija Skakić samo je odmahnuo rukom aludirajući da nema govora o najstrožoj kazni.

4 - Ofanzivna igra domaćih od samog starta meča. Lopta je konstantno na polovini Olimpika.

1 - Glavni sudija Dragan Skakić iz Gradiške dao je znak za početak susreta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC