• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović i Lalatović ispraćeni pobedom

Autor mondo.rs

U poslednjem kolu sezone Crvena zvezda savladala Mladost iz Lučana.

 Lazović i Lalatović ispraćeni pobedom Izvor: MN PRESS

Rasterećeno i otvoreno igrali su Crvena zvezda i Mladost iz Lučana, a tri boda idu na konto domaćina - 3:1.

Solidan meč, sa mnogo šansi pred oba gola, viđen je u nedelju na stadionu Rajko Mitić. Da su tako crveno-beli igrali i pre poslednjeg kola, možda bi imali veće šanse da odbrane titulu...

Pobedu domaćinu doneli su dvostruki strelac Petar Orlandić, golovima u 25. i trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, i Slaviša Stojanović, svojim "prvencem" u nadoknadi meča. Za goste je pogodio Evgeni Pavlov u 34.

Imala je Mladost prilike da izbegne poraz, posebno Lazar Jovanović koji je dva puta izlazio sam pred Damira Kahrimana, ali nisu gosti uspeli da po drugi put ove sezone "otkinu" bod Crvenoj zvezdi, kao što je to bilo u Lučanima, kada su u finišu meča izborili 1:1.

Odlazeći trener Crvene zvezde Nenad Lalatović imao je velike probleme da sastavi tim za ovu utakmicu, pošto je deo igrača na omladinskom prvenstvu sveta na Novom Zelandu, deo je povređen, a za Džošuu Parkera se i ne zna gde je...

U takvoj situaciji, Zvezda je možda i prvi put u istoriji bila primorana da jednu prvenstvenu utakmicu igra sa samo četvoricom fudbalera na klupi za rezerve. Od kojih su trojica defanzivci, a jedan golman.

Zahvaljujući povoljnom rezultatu, koji je doduše bio u drugom planu, šansu da debituje za crveno-bele u finišu meča dobio je omladinac Miloš Stojanović, koji će verovatno jedini uz Darka Lazovića i Nenada Lalatovića dugo pamtiti ovu utakmicu.

Lazović je imao ogromnu želju da se golom oprosti od dresa koji je nosio prethodnih šest godina, ali mu je u par situacija nedostajalo sreće, dok ga je dva puta sjajnim intervencijama sprečio golman Nemanja Krznarić. Na kraju je, ipak, sjajni vezista koji će naredne sezone nastupati za Đenovu, nagrađen ovacijama sa tribina i porukom sa severne tribine:

"Tvojih šest godina kao primer mlađima, hvala ti Lazo".

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković (46. Petković), Pavićević (81. Mbođ), Lazić (84. M. Stojanović), Đorđević - Bosančić, S. Stojanović, Savićević, Anđelković, Lazović - Orlandić.

MLADOST: Krznarić - Pešić, Crnomarković (89. Plazinić), Golemić, Gašić, Jagodić, Ahčin, Jovanović, Živadinović, Pavlov (47. Gavrić), Frajdej (42. Milosavljević).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL, 3:1! Saša Stojanović postiže svoj "prvenac" u crveno-belom dresu. Sjajno je šutirao sa ivice kaznenog, po levoj strani, u dalji ugao. Bila je to i poslednja akcija u meču.

...
Izvor: YouTube


- Još jedan omladinac Crvene zvezde dobiće šansu ove sezone. Poslednjih pet minuta na terenu će biti štoper Miloš Stojanović, debitant u prvenstvenim utakmicama. Ušao je umesto Darka Lazića.

- Opet šansa za Lazara Jovanovića, ali je opet uspešniji bio Damir Kahriman. U 80. minutu fudbaler Mladosti ponovo se našao "jedan na jedan" sa golmanom Zvezde, za razliku od prethodne situacije rešio je da ga obiđe, međutim, nije bio uspešan...

- Za razliku od prvog poluvremena kada je bila saveznik Crvene zvezde, stativa je u 78. minutu sačuvala gol Mladosti. Dušan Anđelković, koji u nedostatku igrača ovu utakmicu igra u veznom redu, odlično se ubacio i "bocnuo" loptu posle centaršuta Darka Lazovića, ali nije imao sreće da postigne pogodak. U nastavku akcije Orlandić je mogao možda i do het-trika, međutim, spetljao se u kaznenom prostoru gostiju.

- Darko Lazović ima veliku želju da se golom oprosti od Crvene zvezde, ali ga baš neće. Imao je nekoliko dobrih pokušaja, međutim, Krznarić ga je dva puta sprečio da zatrese mrežu, a u 65. minutu je bio za malo neprecizan iz "slobodnjaka".

- Dugo nije bilo prilika u drugom delu utakmice, a onda je u 61. minutu Lazar Jovanović propustio "zicer" da još jednom donese izjednačenje svom timu. Bio je sam pred Kahrimanom, ali je loše zahvatio loptu. Pokušao je da šutira "kroz noge" golmanu Zvezde, međutim, bezuspešno.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Solidna utakmica na stadionu Rajko Mitić. I jedni i drugi igraju rasterećeno i otvoreno, što je donelo nekoliko dobrih šansi na obe strane.

- GOOOL!, Petar Orlandić je u nadoknadi prvog poluvremena ponovo doveo Zvezdu u prednost. Lazović je "probio" po desnoj strani, odigrao povratno dodavanje, a na oko 12 metara od gola dobro se snašao Orlandić. Uspeo je da primi loptu koja mu je išla iza leđa i potom snažno i precizno šutira iz teške pozicije.

...
Izvor: YouTube


- Problem za Mladost, pošto je zbog povrede u 42. minutu morao da bude zamenjen najbolji strelac tima, Patrik Frajdej Eze. Čini se da ga je nezgodno nagazio Damir Kahriman posle jednog, naizgled bezazlenog, duela. Umesto "Petka" na terenu je Radomir Milosavljević.

- Navijači Crvene zvezde u 35. minutu oglasili su se parolama kojima su poslali "poslednje upozorenje" rukovodstvu kluba.

- GOOOL! Mladost je uspela da izjednači u 34. minutu golom Evgenija Pavlova posle neuspele ofsajd zamke Zvezdinih igrača. Lazar Jovanović se lepo ubacio iza leđa domaćih defanzivaca i nesebično asistirao saigraču.

...
Izvor: YouTube


- Imali su gosti odličnu priliku da izjednače u 30. minutu, ali su previše oklevali sa udarcem i spetljali se u kaznenom prostoru crveno-belih.

- Umalo da Zvezda povede 2:0 u 28. minutu, ali je Krznarić sjajno reagovao u dva navrata. Prvo na udarac Bosančića sa ivice kaznenog, a potom i na šut Lazovića koji je natrčao na odbijenu loptu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 25. minuta golom Petra Orlandića. Lepo je glavom šutirao centarfor domaćih na asistenciju Saše Stojanovića sa leve strane.

...
Izvor: YouTube


- Stativa je spasila gol Crvene zvezde u 23. minutu! Živadinović je lukavo pokušao da iznenadi Kahrima direktnim udarcem iz prekida na levoj strani, ali mu je nedostajalo malo sreće.

- Sjajan šut Patrika Frajdeja Ezea u 18. minutu sa oko 20 metara. Lopta je otišla malo iznad prečke Zvezdinog gola!

- Nema mnogo uzbuđenja u prvih 15 minuta. Uglavnom se igra na polovini gostiju, ali bez gol-šansi...

- Prva šansa viđena je u 5. minutu. Stefan Đorđević je centrirao sa leve strane, ali je Petar Orlandić glavom šutirao preko gostujućeg gola.

- Uoči prvog sudijskog zvižduka, predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio je Darku Lazoviću uramljen dres sa njegovim prezimenom i brojem osam. Sjajni vezista je izveo saigrače na teren sa kapitenskom trakom oko ruke, a sa video bima emitovan je video njemu u čast.

...
Izvor: YouTube


- Meč sudi Milan Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC