• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stošić došao na stadion i otišao kao direktor?

Autor mondo.rs

U ponedeljak je održan prvi sastanak između Terzića i Stošića posle kojeg su stavovi dve strane znatno bliži. U utorak odluka.

 Stošić došao na stadion i otišao kao direktor? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Crvena zvezda, prvi put od kada je grupa prvotimaca uspela da otera Zorana Stojadinovića na jesen 2013. godine, dobiće sportskog direktora.

To će, svi su izgledi, biti bivši prvotimac crveno-belih iz slavnih vremena – Vlada Stošić.

On je danas boravio na Stadionu "Rajko Mitić" i razgovarao sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom Terzićem.

Prema saznanjima MONDA, stavovi dve strane znatno su bliži nego što su bili pre sastanka, a naredni će biti održan već u utorak, posle čega će biti definitivno poznato da li će Stošić postati prvi sportski direktor kluba posle godinu i po dana.

Upravni odbor FK Crvena zvezda sastaće se danas u 19 časova i na njemu bi direktor Terzić trebalo da obavesti najbliže saradnike o detaljima razgovora sa Stošićem i idejama koje je bivši funkcioner Betisa predstavio na sastanku.

MONDU je rečeno da kod obe strane postoji želja da do dogovora dođe, a od toga preuzme li Stošić brigu o sportskim pitanjima na adresi Ljutice Bogdana, zavisiće i to ko će biti novi trener. Još ranije, MONDO je objavio da Stošić u svojim planovima ima takođe bivšeg igrača Zvezde, ali i njegovog saigrača iz Betisa, Rista Vidakovića.

"Ovo je bila prva runda pregovora, došao sam na poziv Zvezdin uprave. Pošto je tek početak razgovora, ne mogu da tvrdim kako će se završiti. U svakom slučaju očekujem da se u utorak, a najkasnije u sredu sve razreši, odnosno da donesem odluku da li ću biti sportski direktor", rekao je Stošić za "Blic" i dodao.

"Rano je da govorim o izboru trenera, jer funkciju još nisam preuzeo, pa time ništa ne bih postigao. Treba još detalja da preciziramo i da se dogovorimo, pa ćemo onda i o treneru. Vremena nema mnogo, ali ga ima dovoljno da se reše neke stvari. Zato treba sačekati da završim razgovore sa upravom kluba".

Crvena zvezda u jednom trenutku već je imala džentlmenski dogovor sa bivšim trenerom Miloradom Kosanovićem, i dalje šefom struke Novog Pazara, o povratku na "Marakanu", ali su ti pregovori stavljeni "ad akta" posle reakcije Delija. Vatrene pristalice kluba u međuvremenu napisale su grafit na stadionu: "Kosane odlazi".

Našem portalu predočeno je da će, ukoliko Stošić prihvati Zvezdine uslove, njegova biti poslednja kada je izbor trenera u pitanju.

Od maja 2009. do novembra 2011. godine, ulogu sportskog direktora Crvene zvezde obavljao je Ivan Adžić, koji je posle poraza u "večitom derbiju" podneo ostavku pod pritiskom navijača i javnosti. Tada, formalno ga je zamenio njegov asistent Goran "Maza" Vasilijević, mada je suštinski trener Robert Prosinečki preuzeo i ulogu menadžera, pa je rukovodio transferima.

Zvezda je od odlaska Prosinečkog u avgustu 2012. godine, do smene rukovodstva kluba (odlazak Vladana Lukića, ulazak Radne grupe na čelu sa Draganom Džajićem) u novembru iste godine, bila bez sportskog direktora u periodu kada je trener bio Aleksandar Janković, a tada je uprkos njegovom protivljenju za direktora postavljen Zoran Stojadinović.

Zadržao se do nepunih godinu dana u klubu, jer su ga u oktobru 2013. godine, serijom oštrih intervjua, smenili iskusniji igrači u ekipi, Nikola Mijailović, Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Dragan Mrđa...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC